اگر قصد دارید دکوراسیون آشپزخانه خود را تغییر دهید یا تازه عروس و دامادی هستید که میخواهید به خانه بخت بروید، حتماً در مسیر انتخاب کابینت با اصطلاحات مختلفی روبهرو شدهاید. شاید متوجه شده باشید که وقتی صحبت از انواع مدلهای کابینت برای آشپزخانه است، دو سبک کابینت مدرن و کلاسیک نقل زبان همه هستند. اما واقعاً چه تفاوتی بین کابینت کلاسیک و مدرن وجود دارد؟ کدام یک برای آشپزخانه شما مناسبتر است و چطور باید بین آنها انتخاب کنید؟
کابینت کلاسیک چیست؟
کابینتهای کلاسیک ظاهری شکوهمند دارند. جزئیات نسبتاً زیادی در طراحی آنها به چشم میخورد و استفاده از متریال گرانقیمتی مانند چوب و سنگ مرمر در آنها رایج است. توجه به جزئیات حتی در یراقآلات کابینتهای کلاسیک هم دیده میشود. برای مثال ممکن است بر روی دستگیرههای این کابینتها طرحهای قدیمی و زیبا مانند یک پرنده به چشم بخورد. رنگبندی این کابینتها هم معمولاً گرم و تیره است و بهترین رنگ برای کابینت آشپزخانه مانند قهوهای، شکلاتی و قرمز مایل به قهوهای در آنها رایج است.
ویژگیهای کابینت کلاسیک
اگر بخواهیم به چند مورد از ویژگیهایی که در اکثر کابینتهای کلاسیک دیده میشوند اشاره کنیم، موارد زیر مهمترین آنها خواهند بود:
- اتصال این کابینتها با ستون انجام میشود.
- صفاتی مانند سلطنتی یا مجلل در مورد آنها صادق است.
- استفاده از طرحهای قدیمی و حتی دستساز بر روی دربها، فرمها و دستگیرههای آنها رواج دارد.
- جزئیات بسیاری در بدنه و یراق آلات دارند که باعث ظرافت و شکوه آنها میشود.
- استفاده از متریال گرانبها مانند چوب، مس، برنز و سنگهای قیمتی در آنها رایج است.
- رنگهایی مانند قهوهای، طلایی و قرمز در این کابینتها به کار میرود.
- منبتکاری در سرستونها و وجود تاج در این کابینتها کاربرد زیادی دارد.
طرح کابینتهای کلاسیک معمولاً یکپارچه است و در تمام قطعات و قسمتهای آن هماهنگی وجود دارد و همین باعث ظاهر دلفریب و دکوراسیون زیبای آشپزخانه شما میشود.
کابینت مدرن چیست؟
کابینتهای مدرن به لحاظ سادگی درست در نقطه مقابل کابینتهای کلاسیک قرار میگیرند. طیف رنگی این کابینتها بسیار متنوع است و میتوانید آنها را از رنگهای روشن و خاص گرفته تا رنگهای خنثی سفارش دهید؛ حتی میتوانید از ترکیب دو یا چند رنگ استفاده کنید. با این حال رنگهای سفید، سیاه و خاکستری در کابینتهای مدرن بیشتر استفاده میشوند. استفاده از درهای جکدار در این کابینتها رایج است و دیگر از تاجها و منبتکاریهای پرطمطراق خبری نخواهد بود.
احتمالاً مشهورترین مدل کابینتهای مدرن، کابینتهای هایگلاس هستند که به براق بودن مشهورند؛ هرچند در حال حاضر مدلهای مات هم دارند. مصالح به کار رفته در این کابینتها معمولاً مدرن و گاهی اوقات قابلبازیافت هستند. PVC و MDF از جمله مشهورترین مصالح هستند. شما میتوانید طراحی کابینت مدرن خود را به شکلی انجام دهید که از فضایی که در اختیار دارید بهترین استفاده را داشته باشید. به همین دلیل این کابینتها جان میدهند برای طراحی آشپزخانه کوچک.
ویژگیهای کابینت مدرن
در مورد کابینت مدرن نیز مانند کابینت کلاسیک میتوان چند ویژگی را بهعنوان خصوصیتهای خاص آنها در نظر گرفت.
- استفاده از جنسهای فلزی و شیشه در طراحی
- طراحی ساده، با خطوط روان و تزیینات کم
- استفاده از درهای بدون دستگیره (بدون دسته) یا با دستگیرههای مخفی
- استفاده از تکنولوژی و اتوماسیون برای افزایش کارایی و کاربردی بودن کابینت
- استفاده از نورپردازیهای مدرن مانند نورهای فرشتهای،LED و روشنایی مخفی
- استفاده از مصالح باکیفیت و مقاوم مانند چوب MDF، فوم PVC و سایر مصالح پایدار و قابلبازیافت
تفاوت بین کابینتهای کلاسیک و مدرن
تاکنون حتماً با دانستن ویژگیهای منحصربهفرد هرکدام از سبکهای ساخت کابینت کمی با تفاوت بین کابینتهای کلاسیک و مدرن آشنا شدهاید. اما وقت آن رسیده است که با جزئیات بیشتر از این تفاوتها سردر بیاوریم.
تفاوت در قیمت
در کابینتهای مدرن جزئیات بسیار زیادی وجود دارد. برای مثال ممکن است در سرستونها و تاج کابینت منبتکاری وجود داشته باشد. همچنین امکان دارد بر روی بدنه این کابینتها کندهکاریهایی وجود داشته باشد که ساخت آنها به صرف زمان بیشتری نیاز دارد. از طرف دیگر یراقآلات این کابینتها معمولاً گرانقیمت هستند. به همین دلیل در نهایت کابینتهای مدرن ارزانتر و بهصرفهتر خواهند بود و کابینتهای کلاسیک مجللتر و گرانتر هستند.
تفاوت در جنس
تفاوت اساسی دیگری که بین کابینت کلاسیک و مدرن وجود دارد به جنس آنها برمیگردد. در کابینتهای کلاسیک ممکن است از مواد طبیعی مانند چوب برای ساخت درها استفاده شود و طراحی و دیزاین آشپزخانه با چوب است. همچنین فلزاتی مانند برنج و مس در ساخت دستگیرههای این نوع کابینت کاربرد دارد. در حالی که متریالی مانند PVC، MDF، هایگلاس، پلیگلاس و شیشه در ساخت کابینتهای مدرن کاربرد دارند.
تفاوت در طراحی
لبهها و سطوح صاف در کنار سطح براق و طراحی قرینه از ویژگیهای طراحی کابینت مدرن به شمار میرود. در نقطه مقابل انحنا و پیچیدگی، استفاده از رنگهای مات و ظاهری شلوغ در ظاهر کابینتهای کلاسیک مشهود است. به طور معمول کابینتهای کلاسیک در مقایسه با نمونههای مدرن ارتفاع کمتری دارند و پهنتر هستند.
طراحیهای کلاسیک باشکوه و مجلل هستند و معماریهای باستانی را یادآوری میکنند. درحالیکه طراحیهای مدرن با لوازم دیجیتال و مدرن هماهنگ هستند و کمحجم و تخت به نظر میرسند.
سایر تفاوتهایی که باید بدانید
یکی از تفاوتهایی که در مورد کابینتهای مدرن و کلاسیک وجود دارد این است که کابینتهای مدرن بهراحتی تعمیر میشوند. در حالی که تعمیر کابینتهای کلاسیک بسیار دشوار است. با این وجود طول عمر کابینتهای کلاسیک باکیفیت به طور معمول آنقدر زیاد است که تا سالها نیاز چندانی به تعمیرات پیدا نمیکنند.
کابینت مدرن با مفاهیمی مانند مینیمالیسم و سادگی شناخته میشود؛ در حالی که کابینت کلاسیک به پیچیدگی و پرزرقوبرق بودن شهره است. شما میتوانید کابینتهای مدرن را به زحمت کم و به کمک یک دستمال مرطوب تمیز کنید. در صورتی که پاک کردن خاکی که در انحناهای کابینتهای کلاسیک مینشیند به زحمت بیشتری نیاز دارد.
چه کابینتی برای آشپزخانه شما مناسب است؟
کابینتهای کلاسیک به واسطه جزئیات فراوانی که در طراحی خود دارند، فضای آشپزخانه را از آن چیزی که هست کوچکتر نشان میدهند؛ در نتیجه برای آشپزخانههای بزرگ مناسبتر هستند. از طرف دیگر برای آشپزخانههای کوچک میتوانید کابینتهای مدرن را در نظر بگیرید و آنها را طوری طراحی کنید که از تمام فضای موجود استفاده کنید. از طرف دیگر برای انتخاب نوع کابینت میتوانید به سبک سایر وسایل خانه و دکوراسیون اتاقهای دیگر توجه کنید. میتوانید با انتخاب کابینتی که با دکوراسیون تمام خانه هماهنگ است، دکوراسیون تمام خانه خود را یکپارچه و شیک نگه دارید.
طراحی کابینت باید بهگونهای باشد که احساس خوبی در شما ایجاد کند. اگر کابینتی که در ذهن شماست دقیقاً ویژگیهای کابینت کلاسیک یا مدرن را ندارد، شاید بتوانید از سبکهایی که تلفیقی از این دو هستند بهره ببرید. به طور قطع اگر طراحی کابینت خود را به دست یک حرفهای بسپارید و نیاز و سلیقه خود را به طور کامل به او شرح دهید میتوانید به خواسته خود دست پیدا کنید.
- بیشتر بخوانید: بهترین نوع رنگ برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه