چگونه شخصا در خانه یک سینک بتنی بسازیم؟

شما می‌توانید خودتان شخصا نسبت به ساخت سینک بتنی و میز کار یکپارچه در کنار آن اقدام کنید. شاید این کار کمی عجیب به نظر برسد؛ اما واقعیت این است که اگر به درتسی انجام بگیرد، نتیجه شگفت انگیزی را به ارمغان خواهد آورد.

فقط کافیست کمی حوصله به خرج دهید تا شکل‌دهی سینک را به درستی انجام دهید. در ادامه مراحلی را که باید برای ساخت یک سینک شخصی پشت سر بگذارید را بررسی می‌کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

اصول طراحی و ساخت سینک بتنی

یکی از ترندها در اصول دکوراسیون آشپزخانه، استفاده از بتن در طراحی خصوصا در ساخت سینک است. استفاده از بتن برای ساخت سینک و همچنین درست کردن سینک توسط خودتان، علاوه بر اینکه باعث خلق اثری هنری در خانه می‌شود، همچنین باعث کاهش هزینه بازسازی آشپزخانه نیز می‌شود. برای ساخت میز بتنی سینک می‌توانید عملیات بتن‌ریزی را روی زمین یا روی سطح کابینت انجام دهید. اگر بتن‌ریزی در سطح کابینت انجام شود، دستیابی به سطحی صاف کار دشواری خواهد بود و مهارت بالایی نیاز دارد. بنابراین برای کسانی که شخصا قصد ساخت چنین میزی را دارند، بهتر است که بتن‌ریزی را روی سطح زمین انجام دهند. سطح صاف روی زمین باعث می‌شود که نیازی به ماله‌کشی برای دستیابی به سطح صاف روی بتن نداشته باشید.

معمولا قالب‌های متنوعی برای این منظور وجود دارند. شما باید با توجه به کاربری مد نظر یکی از این قالب‌ها را انتخاب کنید. قالب‌ها از جنس ام دی اف با سطح ملامینه ساخته می‌شوند. در ادامه بتن‌ریزی درون قالب‌ها انجام می‌شود. قالب‌گیری سینک بتنی به صورت جداگانه انجام شده و نهایتا به قالب میز اضافه می‌شود. طراحی این قالب به‌گونه‌ای انجام می‌شود که در زمان بتن‌ریزی، هیچ گونه بتنی به درون حوضچه سینک راه پیدا نکند. نهایتا پس از پایان بتن‌ریزی، مقداری ماده شل‌کننده به درون قالب ریخته می‌شود، تا بتن به راحتی از دورن آن جدا شود.

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت سینک بتنی

  • اره رومیزی
  • مته شارژی
  • تفنگ درزگیری
  • اره برقی
  • سنباده
  • بطری اسپری آب
  • کاردک
  • قلم‌مو

مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت سینک بتنی

  • بتن درجه یک به میزان لازم
  • قالب سینک ظرفشویی
  • لوله تخلیه سینک
  • درز سیلیکونی
  • 4 میلگرد
  • ورق پلاستیکی
  • درزگیر کانتر بتنی
  • تخته ام دی اف با رویه ملامینه

ساخت سینک بتنی

مراحل ساخت سینک بتنی

برای ساخت یک سینک بتنی با توجه اصولی که در بالا ذکر کردیم و با استفاده از تجهیزات و مواد اولیه فوق، باید مراحل زیر را یک به یک پشت سر بگذارید.

1. برش تخته ام دی اف

در ابتدا باید با استفاده از اره رومیزی تخته ام دی اف با رویه ملامینه را برش دهید تا اندازه و شکل مورد نظر برای قالب پیشخوان سینک ظرفشویی به دست بیاید. قبل از برشکاری طرح مورد نظر را با مداد روی تخته بکشید. بخاطر داشته باشید که کانتر باید حداقل 5 سانتی متر ضخامت داشته باشد. بنابراین حتما از ام دی اف با ضخامت مناسب استفاده کنید.

2. ساخت دیواره‌های جانبی قالب پیشخوان

 با استفاده قطعات ام دی اف برش خورده در مرحله اول باید دیواره‌های قالب پیشخوان سینک را بسازید. این قطعات را در اندازه مناسب برش دهید تا شکل نهایی قالب پیشخوان مورد نظر شما ایجاد شود. توجه داشته باشید که دیواره‌های جانبی قالب باید به اندازه کافی بلند باشند تا پس از بتن‌ریزی حدود 2 اینچ بالاتر از سطح زهکشی نیز پوشانده شود. معمولا 2 تا از دیوارهای جانبی را حدود 3 اینچ بزرگ‌تر از عمق قالب پیشخوان سینک در نظر می‌گیرند تا به علاوه بر دستیابی به هدف فوق، قالب روی این دو دیوار قرار بگیرد.

3. اتصال دیواره‌های جانبی قالب پیشخوان

با استفاده مته شارژی و پیچ باید دیوارهای جانبی قالب پیشخوان را به برش تخته ام دی اف کف آن که در مرحله اول آماده کردید، متصل نمایید. سطوح ملامینه شده قالب باید به سمت داخل آن قرار بگیرد.

4. درزگیری قالب پیشخوان سینک

در این مرحل قالب پیشخون سینک را بررسی کنید. اگر نتیجه رضایت‌بخش است، باید لبه‌های قالب را درزگیری کنید. برای این منظور از درزگیرهای سیلیکونی استفاده کنید و اطراف لبه‌های قالب را به خوبی بپوشانید. پس از ان لوله تخلیه سینک را به قالب اضافه کنید. لوله تخلیه با سایز 1.5 اینچ برای این منظور مناسب است.

5. برش میلگرد

عرض کانتر سینک را اندازه‌گیری کنید. سپس به کمک اره برقی 4 میلگرد را به اندازه 4 سانتی متر کمتر از عرض کانتر برش دهید. به عنوان مثال اگر کانتر 24 اینچ عرض دارد، باید میلگردها را با طول 20 اینچ برش دهید.

6. اضافه کردن ماده شل کننده

اشاره کردیم که برای جدا کردن بتن از قالب باید ماده شکل کننده استفاده کرد. معمولا از نوعی موم یا روغن معدنی برای این منظور استفاده می‌شود. ماده شل کننده را با استفاده از اسپری یا دست روی سطح داخلی و بیرونی حوضچه قالب سینک بریزید. دقت داشته باشید که تمام سطح قالب به خوبی با ماده شل کننده پوشش داده شود.

7. آماده‌سازی بتن

ساخت سینک بتنی

در این مرحله باید با ترکیب بتن و آب، مخلوط مورد نظر را به دست آورد. از یک ظرف مخصوص برای این منظور استفاده کنید. آب را به آرامی به بتن یا سیمان خشک اضافه کنید و به خوبی آن‌ها را ترکیب کنید تا نهایتا بتن با ترکیب ایده‌آل به دست بیاید.

8. بتن‌ریزی درون قالب

بتن آماده شده را بلافاصله به داخل قالب بریزید. در طول بتن‌ریزی حتما از یک نفر دیگر کمک بگیرید. از او بخواهید تا قالب را به آرامی تکان دهد. به این ترتیب ارتعاش درون قالب باعث می‌شود تا فضاهای خالی موجود نیز به طور کامل توسط بتن پر شوند.

وقتی نیمی از قالب با بتن پر شد، نوبت به اضافه کردن میلگرد‌ها می‌رسد. دو تا از میلگردها در قسمت جلو و دو مورد دیگر نیز در قسمت پشت قالب پیشخوان سینک قرار دهید. میلگردها نقش افزایش استحکام و مقاومت سینک را بر عهده دارند. پس از جایگذاری میلگردها به بتن‌ریزی ادامه دهید.

9. بتن‌ریزی دور قالب سینک

قالب حوضچه سینک را روی قالب پیشخوان نصب کنید. قالب حوضچه باید رو به بالا قرار بگیرد. به طوری که بتن‌ریزی روی سطح آن انجام شود. در طول این فرآیند نیز قالب را تکان دهید تا ارتعاش مانع از ایجاد حباب و فضای خالی درون بتن شود.

10. استراحت دادن به بتن

بین سه تا چهار روز باید اجازه دهید تا بتن به خوبی خود را بگیرد و روی قالب خشک شود. در طول این مدت هر از گاهی با اسپری آب سطح بتن را مرطوب کنید. در سایر مواقع نیز با استفاده از نایلون روی آن را کاملا بپوشانید. پس از خشک شدن بتن، قالب را جدا کنید.

ساخت سینک بتنی

11. ترمیم سطح سینک بتنی

بار دیگر دوغاب بتن را آماده کنید. در این مرحله باید به کمک کاردک خلل و فرج‌هایی که در سطح سینک بتنی و کانتر آن وجود دارند را ترمیم کنید. همچنین اگر پستی و بلندی در سطح آن وجود دارد، به کمک کاردک باید صاف کنید.

12. آب‌بندی بتن

در مرحله آخر نوبت به آب‌بندی بتن می‌رسد. برای این منظور باید از سیلر استفاده کنید. با استفاده از قلم‌مو تمام سطح سینک را با سیلر پوشش دهید. به این ترتیب خاطرتان از بابت نشت آب از سینک و کانتر آن نیز راحت خواهد شد. در نهایت سینک شما آماده است و می‌توانید آن را موقعیت مورد نظر نصب کرده و از آن استفاده کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.