استفاده از سرخ کن بدون روغن، راهی بینظیر برای داشتن غذایی سالم و خوشمزه است. این دستگاهها با استفاده از جریان هوای گرم، امکان پخت انواع غذا را بدون نیاز به روغن فراهم میکنند. سرخ کنهای بدون روغن به شما این امکان را میدهند که غذاهای گوشتی مانند مرغ را خیلی راحت درست کنید و نتیجهی آن، مرغی با پوستی ترد و طلایی رنگ است که بدون نیاز به مقدار زیادی روغن تهیه شده است. این روش پخت نه تنها طعم و مزه مرغ را بهبود میبخشد، بلکه کالری و چربی اضافی آن را نیز کاهش میدهد.
مرغ پخته شده در سرخ کن بدون روغن، گزینهای عالی برای کسانی است که به دنبال یک رژیم غذایی سالم و متعادل هستند و از ضرر مایکروفر خبر دارند. طبق بررسی سازمان غذا و داروی آمریکا، میزان نشتی در مایکروفرها بسیار کمتر از هر مقداری است که میتواند به شما آسیب برساند، اما اگر در زمان کار کردن نزدیک آن قرار بگیرید، این میتواند باعث سوختگی شدید شود.
استفاده از سرخ کن بدون روغن، مناسب افرادی است که میخواهند بدون به خطر انداختن سلامتی خود، از غذای سرخشده لذت ببرند. سرخ کن بدون روغن، با حفظ مواد مغذی و ویتامینهای موجود در مرغ، یک انتخاب هوشمندانه برای هر خانوادهای است که به سلامت خود اهمیت میدهد.
مواد لازم برای تهیه مرغ در سرخ کن بدون روغن
- ۱ قاشق چایخوری پاپریکا
- ۴/۱ قاشق چایخوری پاپریکا دودی
- ۲/۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۲/۱ قاشق چایخوری پودر پیاز
- ۴/۳ قاشق چایخوری نمک
- شکر قهوه ای ۱ و ۲/۱ قاشق چایخوری
- نشاسته ذرت ۱ قاشق چایخوری
- ۲ قاشق چایخوری روغن آووکادو
- ۵۰۰ گرم سینه مرغ بدون پوست
این مقدار ادویه و مواد دیگر برای حدود ۵۰۰ گرم مرغ است. اگر قصد دارید مقدار مرغ را افزایش دهید، حتما به نسبت آن مقدار ادویهها را نیز افزایش دهید.
نحوه استفاده از سرخ کن بدون روغن برای تهیه مرغ
با کمک سرخ کن بدون روغن یا همان ایر فرایر میتوانید یک غذای ساده با مرغ درست کنید که مدت زمان تهیه آن نیز بسیار کم است. مراحل تهیه مرغ در سرخ کن بدون روغن به شرح زیر است:
مرغ را به قطعات نازک مانند تصویر زیر برش دهید: هر کدام از سینههای مرغ را به قطعات نازک و مسطح برش دهید (اندازه هر قطعه نباید به اندازه یک لقمه باشد و چیزی شبیه به سینه مرغ نازک باشد). به عنوان مثال تکههای سینه مرغ را به ۳ تا ۴ تکه نازک برش دهید. نازک شدن تکههای مرغ در این مرحله بسیار مهم است! پس از این کار، تکههای مرغ را کاملا با دستمال کاغذی خشک کنید تا رطوبتی روی آن نماند.
تکههای مرغ را با ادویهها مزهدار کنید: ادویهها را با هم مخلوط کنید. سپس ترکیب ادویهها را روی تکههای مرغ در یک کاسه بپاشید. روغن را اضافه کنید و مواد را هم بزنید (برای این کار میتوانید از دست نیز استفاده کنید، اما قاشق و انبر آشپزی نیز برای این کار مناسب هستند). سپس روی مرغها را کاملا بپوشانید. میتوانید اجازه دهید مرغها کمی استراحت کنند، اما اجباری برای این کار نیست و میتوانید آنها را مستقیماً داخل سرخ کن بدون روغن قرار دهید.
سرخ کردن را روشن کنید: سرخ کن بدون روغن را از قبل روشن کنید تا گرم شود. مرغ را به صورت یک لایه روی سبد سرخ کن قرار دهید و کمی فضا برای گردش هوا در اطراف آن باقی بگذارید. مرغ را در دمای ۴۱۵ درجه به مدت ۱۰ دقیقه در هوا سرخ کنید. اگر تکههای مرغ بزرگتر است، مدت زمان پخت آنها باید ۱۳ دقیقه شود. اگر دماسنج مواد غذایی دارید، میتوانید با کمک آن از پخت مرغها مطمئن شوید. درجه گوشت مرغ پس از پخت باید ۱۶۵ درجه شود.
مرغهای سرخشده آماده هستند و میتوانید نوش جان کنید: مرغهای سرخشده در سرخ کن بدون روغن از بیرون ترد و از داخل آبدار و لذیذ هستند. پس از سرخ شدن اجازه دهید لحظهای استراحت کنند؛ سپس مرغها را برش دهید و از مزهی آنها لذت ببرید!
نکات مهم در استفاده از سرخ کن بدون روغن برای پخت مرغ
استفاده از سرخ کن بدون روغن برای پخت مرغ، روشی سالم و راحت برای آمادهسازی این غذای محبوب است. در ادامه به برخی نکات مهم در این زمینه اشاره میکنیم:
- برای اینکه نتیجه کار با سرخ کن بدون روغن عالی شود، از قطعات مرغ با اندازه مشابه استفاده کنید تا پخت یکنواختتری داشته باشید. فیله و سینه مرغ بدون استخوان معمولاً بهترین گزینه برای پخت در سرخ کن بدون روغن هستند.
- قبل از قرار دادن مرغ در سرخ کن، حتماً دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا گرم شود. این کار باعث میشود مرغ سریعتر و به صورت یکنواختتر پخته شود.
- برای طعمدهی بهتر، مرغ را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از پخت در مواد قرار دهید. میتوانید برای طعمدهی بیشتر از ترکیب روغن زیتون، آبلیمو، سیر، نمک، فلفل و ادویههای مختلف استفاده کنید.
- اگرچه سرخ کن بدون روغن برای پخت بدون روغن مواد طراحی شده، اما استفاده از یک لایه نازک اسپری روغن روی مرغ، به تردتر شدن سطح مرغ و طلایی شدن آن کمک میکند.
- در نیمهی زمان پخت، مرغها را برگردانید تا هر دو طرف به صورت یکنواخت پخته و ترد شوند.
- برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به سبد سرخ کن، میتوانید از کاغذ روغنی یا ورقههای مخصوص استفاده کنید.
- بعد از اتمام پخت، مرغها را برای چند دقیقه استراحت دهید تا آب داخل آنها به خوبی حفظ شود و طعمی بهتر داشته باشند.
با رعایت این نکات، میتوانید از سرخ کن بدون روغن به بهترین نحو برای سرخ کردن و پخت مرغ استفاده کرده و یک مرغ خوشمزه و سالم تهیه کنید.