هزینه بازسازی آشپزخانه چه میزان است و به چه عواملی بستگی دارد؟
آشپزخانه قلب خانه ایرانی است و بازسازی آن یکی از کارهایی است که علاوه بر ایجاد تغییرات بزرگ و کوچک در ساختمان کارایی فضا را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
هزینه بازسازی آشپزخانه یکی از مهمترین عوامل در تصمیمگیری بوده و قدم اول در مراحل بازسازی برآورد بودجه مورد نیاز است که باید با دقت زیاد اندازه گیری شود. در این مطلب به بررسی عوامل تاثیر گذار در هزینه بازسازی آشپزخانه میپردازیم.
هزینه بازسازی آشپزخانه به چه عواملی بستگی دارد؟
اگر برای تغییر دکوراسیون آشپزخانه بودجه کافی در اختیار دارید پیشنهاد طراحان این است که به سراغ زیرساختها بروید و مواردی مثل لوله کشی آشپزخانه را به روز کرده یا جای سینک ظرفشویی یا گاز را تغییر دهید. اما اگر میخواهید هزینه بازسازی آشپزخانه مقرون به صرفه باشد بهتر است به سراغ زیرساختها نروید و محل قرار گیری لولههای آب یا گاز را تغییر ندهید تا در هزینهها صرفه جویی کنید.
با تغییرات کوچک و کم هزینه هم میتوان چیدمان و طراحی آشپزخانه کوچک را به میزان قابل توجهی تغییر داد تا نتایج چشمگیری حاصل شود. تغییر شکل نورپردازی، رنگ آشپزخانه و محل قرارگیری وسایل میتواند به استفاده بهینه فضا کمک کند. پس بودجه از عوامل مهم تعیین کننده میزان تغییرات و تاثیری است که در شکل فضا خواهد داشت.
به طور کلی مراحل بازسازی آشپزخانه را میتوان به موارد زیر میتوان تقسیم کرد:
- بررسی تاسیسات آشپزخانه و بهبود آن
- تعمیر یا تعویض کابینتها
- تغییری کاشی و رنگ آشپزخانه
- تغییر یا تعمیر کفپوشها
- خرید لوازم جدید
هزینه بازسازی آشپزخانه میتواند بسیار متغیر باشد، کمترین هزینه برای تعمیر لوله کشی یا تعمیر شیر آب با 2 میلیون تومان آغاز میشود. در بازساریهای جزئی این هزینهها تا 20 میلیون تومان هم متغیر است. برآورد هزینه برای بازسازی کلی آشپزخانه 40 میلیون تومان است. این هزینه بسته به جنس مصالح و لوازم آشپزخانهای که انتخاب میکنید میتواند افزایش پیدا کند و در برخی موارد افراد تا سقف تا 100 میلیون تومان هم برای باز سازی آشپزخانه خود هزینه کردند.
این بودجه است که تعیین میکند در هر کدام از این مراحل تا کجا میتوانید پیش بروید، به عنوان مثال آیا میتوانید کابینتها را تغییر دهید یا لازم است آنها را رنگ و تعمیر کنید. در بازسازی ساختمانها اولویت اول با آشپزخانه است پس باید بودجه خوبی را برای آن در نظر بگیرید.
اولویت در هزینههای بازسازی آشپزخانه با چیست؟
اگر لولههای آشپزخانه پوسیده شده باشد یا آب نشتی بدهد اولین اولویت این است که آنها برسید. لوله کشی آب و گاز باید ایمن و بدون اشکال باشد، بعد از آن بررسی سیم کشی هم بسیار مهم است. در صورت وجود برق دزدی یا ایجاد اختلال در سیستم برق باید آن را هرچه سریعتر اصلاح کرد.
اگر زیرساختها وضعیت خوبی دارند تغییر آنها منوط به تغییر کلی دکوراسیون است، در مواردی که طراح داخلی ساختمان تصمیم دارد جای سینک، ماشین ظرفشویی یا یخچال ساید را تغییر دهد احتمال نیاز به لوله کشی جدید وجود دارد.
گاهی تغییر محل قرار گرفتن اجاق گاز هم به جابهجا کردن لوله گاز نیاز دارد که هزینه زیادی را به مالک تحمیل میکند. در این موارد باید بر مبنای نیاز و بودجهای که برای این کار در نظر دارید تصمیمگیری کنید.
بدون برآورد هزینهها دست به کار نشوید، چرا که ممکن است تصمیمهای غلطی بگیرید که از پس تامین هزینههای آن برنیایید.
بعد از زیرساختها نوبت به کابینت است، آنها نقش بسیار مهمی در زیبایی طراحی آشپزخانه دارند و در عین حال برای نگهداری لوازم آشپزخانه به تعداد مناسبی کابینت نیاز است.
تعویض کابینت آشپزخانه در زیبایی نمای کلی فضا تاثیر شگرفی دارد اما اگر بودجه کافی را در اختیار ندارید میتوانید با انتخاب بهترین رنگ برای کابینت آشپزخانه فضا را بزرگتر از اندازه واقعی خود نشان دهید.
لوازم و وسایل معمولا در اولویت آخر قرار میگیرند و اگر بودجه اضافی داشته باشید میتوانید چند وسیله جدید و کاربردی که از نظر اندازه و رنگ با فضا همخوانی داشته باشند هم برای جلوه بیشتر به بازسازی خریداری کنید.
بازسازی فضای آشپزخانه چه مزایایی دارد؟
بازسازی خانه این فرصت را به افراد میدهد که فضا را به سبک جدید بچینند و کارایی آن را به میزان قابل توجهی ارتقا میدهد. همچنین میتواند به رفع کمبودهای فعلی و استفاده بهینه از فضا کمک کند. کمک گرفتن از یک متخصص برای بازسازی کمک میکند همه چیز به صورت تخصصی انجام شود و در هزینهها هم صرفهجویی کنید.
وجود رطوبت و حرارت در فضای آشپزخانه ممکن است باعث پوسیدگی کابینتها، نفوذ حشرات موذی و آلودگی محیط شود. گاهی این مشکلات با چشم قابل مشاهده نیست و وقتی کابینتها و سایر وسایل آشپزخانه جابهجا میشوند شاهد وجود مشکلات و آلودگیهای ایجاد شده خواهید بود.
به این ترتیب میبینید که پرداخت هزینه بازسازی آشپزخانه میتواند روی سلامت خانواده و کیفیت زندگی آنها تاثیر مستقیم داشته باشد، از این رو این کار یک سرمایه گذاری به شمار میآید و هزینه نیست.
مثلث طلایی آشپزخانه کجاست و چه نقشی در بازسازی آن دارد؟
یک مثلث طلایی در آشپزخانه وجود دارد که بهتر است بیشترین هزینه بازسازی آشپزخانه صرف آن شود. سینک، گاز و یخچال جایی است که افراد خانواده در اکثر اوقاتی که در آشپزخانه به سر میبرند در آنجا رفت و آمد دارند. به همین دلیل این سه نقطه کانونی باید نزدیک یکدیگر باشند و امنیت آنها به بهترین شکل تامین شود.
هنگام بازسازی فضای آشپزخانه باید به این نقاط اهمیت ویژهای بدهید و خوب است بیشتر هزینه صرف محل قرار گیری، امنیت و راحتی دسترسی به این مثلث طلایی شود.
یک میز کار مناسب هم باید در فضا مورد استفاده قرار بگیرد که بتوان به راحتی در آن کار آماده سازی مواد غذایی را انجام دهید. این کار در آشپزخانههای مدرن روی اپن یا جزیره انجام میشود. گاهی در فضاهای کوچک میز خاصی هم گذاشته نمیشود و چند صندلی در کنار اپن یا جزیره به شکل زیبا و متناسب با فضا استفاده میشود که بسیار کاربردی است.
بازسازی آشپزخانه به چند شکل قابل انجام است؟
از آنجا که بازسازی فضای آشپزخانه هر چند وقت یک بار باید انجام بگیرد میتوان آن را به دو شکل اصلی انجام داد:
1. بازسازی جزئی آشپزخانه
اگر بودجه کمی در اختیار دارید و آشپزخانه با مشکلات عمده مواجه نشده، بهترین راهکار بازسازی جزئی است که به بهتر شدن کاربری آشپزخانه کمک میکند و در عین حال خیلی هم طول نمیکشد. هنگام بازسازی جزئی معمولا نیازی نیست خانه را ترک کنید و این یک مزیت عمده به شمار میآید. مواردی مثل رنگ کردن کلی آشپزخانه، جابهجایی وسایل، خریدن پردههای تازه و تعمیرات جزئی مثل شیر آب، در کابینتها و نورپردازی در این شکل بازسازی انجام میشود. در این مورد گاهی ممکن است به سراغ تغییر برخی از وسایل آشپزخانه بروید و به عنوان مثال در مورد پرفروشترین یخچال فریزر ایرانی جستجو کنید.
2. بازسازی کلی آشپزخانه
این سطح از بازسازی کمی پیچیدهتر بوده و شامل تغییرات عمده میشود که معمولا به بودجه و زمان بیشتری نیاز دارد. به عنوان مثال تغییر آشپزخانههای سنتی به مدرن در این نوع بازسازیهای کلی انجام میشود. در این مورد ممکن است به جای اینکه به دنبال بهترین نوع رنگ برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه باشید، کل کابینتها را تغییر دهید.
تخریب دیوارهای غیر حمال، جابهجایی لوله کشی و حتی برداشتن در آشپزخانه در بازسازی کلی انجام میشود. معمولا تعمیرات کلی آشپزخانه با بازسازی کلی ساختمان همراه است و اعضای خانواده در این مدت باید خانه را ترک کنند تا تعمیرکاران کار تغییر زیرساختها را انجام دهند.
این کار معمولا در طول حیات هر ساختمان یک یا دو بار انجام میگیرد اما بازسازیهای جزئی ممکن است هر چند ماه یکبار و برای ایجا حس خوب در اعضای خانواده انجام شود.
هنگام بررسی هزینه بازسازی آشپزخانه باید قبل از هر چیز مشخص کنید که قصد بازسازی جزئی دارید یا کلی. در مرحله بعد سقف بودجه خود را مشخص کنید. در نهایت باید کارها اولویت بندی شود و بر مبنای بودجه تغییرات لازم انجام شود. هزینه نقش کلیدی در تصمیمگیریها دارد به همین دلیل لازم است روی این مورد تمرکز کنید.