راهنمایی برای کاشت جعفری در خانه و استفاده از این گیاه خوشمزه

کم‌تر تزئین غذایی را می‌توان مشاهده کرد که در آن جعفری به عنوان یک ماده‌ی محبوب و جذاب، به کار نرفته باشد. اما این گیاه دیگر صرفاً یک طعم‌دهنده نیست. جعفری هم چشم‌انداز باغچه‌تان را زیبا می‌کند هم به آشپزی‌تان روح می‌بخشد.

جعفری راه خود را از یک تزئین غذایی به یکی از بخش‌های ضروری باغچه، باز کرده است و هر خانه‌داری هنگام کاشت گیاهان خوراکی به کاشت جعفری در خانه بسیار علاقه‌مند شده است. نه تنها آشپزها، طعم جعفری ایتالیایی با برگ‌های مسطح و برگ‌های تاب‌دار جعفری فرانسوی را کشف کرده‌اند بلکه باغبان‌ها نیز متوجه شده‌اند که می‌توانند از جعفری به عنوان یک گیاه تزئینی یک ساله در گلدان‌های خالی یا لبه‌های باغچه استفاده کنند.

گرچه جعفری از نظر فنی، یک گیاه دو ساله است اما با آن مانند یک گیاه یک ساله رفتار می‌شود. این گیاه یک محصول خوب تابستانی در نواحی سردتر و یک گیاه محبوب یک ساله در نواحی که زمستان‌های گرم دارند، است. گرچه گرمای زیاد می‌تواند به آن آسیب بزند. اکنون دسترسی به انواع مختلف آن، آسان‌تر است و می‌توانید آن را هم از بذر و هم از جوانه، پرورش دهید و کاشت جعفری در خانه را تجربه کنید.

نام گیاه شناسی Parsley
نام رایج جعفری
نوع گیاه علفی با ریشه هوایی و ساقه‌های مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی
سایز در بلوغ حدود 20 سانتی­متر
قرار گیری در معرض نور خورشید در معرض آفتاب یا اندکی سایه
نوع خاک خاک گلدان با جریان آب خوب
pH مناسب 6 تا 7
زمان شکفتن گل‌ها گلدهی ندارد مگر آنکه به وسیله هورمون‌های مکمل خاص تغذیه شود
رنگ گل‌ها گلدهی ندارد

میزان نیاز به نور خورشید: در معرض آفتاب یا اندکی سایه

نوع آبیاری مورد نیاز: منظم

فصل رشد: بهار تا پاییز. در مناطقی که زمستان گرم دارند، کل سال رشد می‌کند.

زمان کاشت: در آب و هوای گرم، در پاییز یا اوایل بهار کاشته می‌شود. اما در آب و هوای سردتر، بعد از آخرین یخ‌بندان، در بهار کاشته می‌شود.

گونه‌های مختلف: گونه‌ی سبز تیره‌ی ایتالیایی، غول ایتالیایی، گونه‌ی تکی ایتالیایی، تیتان (با برگ‌های مسطح)، بسیار تاب‌دار، فیوریت، سبز جنگلی، تاب‌دار خزه‌ای، سه تابی (برگ‌های تاب‌دار).

کاشت جعفری در خانه

کاشت جعفری در خانه

بخشی از باغچه که دارای خاکی غیرمتراکم و کاملاً اصلاح‌شده است و کاملاً در معرض نور خورشید و گاه سایه قرار می‌گیرد را انتخاب کنید. اگر تابستان‌های گرمی دارید، ممکن است لازم باشد، بعد از ظهرها آن را در زیر سایه قرار دهید.

اگر می‌خواهید از بذر جعفری استفاده کنید، آنها را به مدت 24 ساعت خیس کنید و سپس در عمق یک چهارم اینچی خاک (حدود 0.8 سانتی‌متر) بکارید. بین بذرها، نیم اینچ (حدود 1.2 سانتی‌متر) فاصله بگذارید. برای گونه‌های تاب‌دار، فاصله‌ی شیارها باید حدود 6 اینچ (حدود 15 سانتی‌متر) باشد اما در گونه‌هایی که برگ تخت دارند، 18 اینچ (حدود 45 سانتی‌متر) مناسب‌تر است.

جوانه زدن جعفری بسیار کند است. به همین دلیل شاید بخواهید به جای بذر از جوانه‌ی جعفری استفاده کنید. با این کار می‌توانید قبل از خرید جوانه‌ی مورد نظر، آن را بچشید. بر اساس نوع گیاه، آنها را با فاصله‌ی 6 تا 18 اینچ (15 تا 45 سانتی‌متر) بکارید.

جعفری را می‌توان در محفظه‌هایی در داخل فضای بسته یا محیط باز کاشت. حتی می‌توان از محفظه‌های بسیار کوچک که در لبه‌ی پنجره جا می‌شوند، استفاده کرد. برای جعفری‌های تاب‌دار، عمق محفظه باید 6 تا 8 اینچ (15 تا 45 سانتی‌متر) باشد. اما برای گونه‌های دارای برگ‌های تحت، 10 تا 12 اینچ (25 تا 30 سانتی‌متر) مناسب‌تر است.

در بهار، خاک را کاملاً با کود تغذیه کنید و در میانه‌ی فصل، از کودهای نیتروژنی استفاده کنید (به ویژه اگر گیاه در حال زرد شدن است). باید آن را به طور مرتب آبیاری کنید و خاک‌تان باید همیشه مرطوب باشد. با کاشت موفق، می‌توانید برداشت طولانی مدت‌تری داشته باشید.

خاک مناسب برای کاشت جعفری در خانه

کاشت جعفری در خانه

بهترین خاک برای کاشت جعفری در خانه خاک‌های سبک و با زهکش بالا است. به طور کلی جعفری در خاک‌های مقوی و دارای عمق زیاد به خوبی رشد می‌کند و حتما به این موضوع توجه کنید که این گیاه در خاک‌های اسیدی به هیچ عنوان رشد نمی‌کند و حتی عمل نمی‌آید.

میزان آبیاری و تغذیه جعفری

کاشت جعفری در خانه نیز مانند دستورالعمل کاشت نعناع که جزء گیاهان دفع حشرات است، را دارد و باید اجازه دهید میان آبیاری خاک گیاه خشک شود و آن را غرق در آب نکنید. توجه داشته باشید که هر دو سه ماه یکبار گیاه را با قطره‌های گیاهی تقویت کنید.

برای تقویت این گیاه با کود سراغ کودهای ازته بروید. کودهایی مانند ورمی کمپوست باعث عدم رسیدن نیتروژن به گیاه می‌شوند و این حالت به هیچ عنوان برای رشد گیاه مناسب نیست.

امراض و آفتها

هنگام کاشت و نگهداری این گیاه در خانه با مورادی مانند گندیگی ساقه گیاه، پشه گیاه‌های هویج و کرفس و همچنین بروز لگه روی برگ گیاه مواجه خواهید شد. اگر روی گیاه این پشه‌ها را مشاهده کردید با دست آنها را جدا کنید و اگر تغییر در حالت برگ‌ها مشاهده کردید، خیلی سراغ برگ‌های مبتلا را از گیاه جدا کنید و همچنین میزان آبدهی را کمتر کنید.

برداشت

برداشت: زمانی که ارتفاع گیاه به 6 تا 8 اینچ (15 تا 20 سانتی‌متر) رسید، می‌توانید برگ‌های خارجی را بکنید. جعفری برای نگهداری در فریزر عالی است اما معمولاً خشک نمی‌شود.

عضویت در خبرنامه وینوک
عضویت در خبرنامه وینوک
در خبرنامه وینوک عضو شوید بهترین مطالب را هر هفته در ایمیل خود بخوانید
می‌تونید هر لحظه که خواستید عضویت خود را غیر فعال کنید
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.