آشنایی با دکوراسیون به سبک مدرن در طراحی خانه

شاید در هنگام مطالعه درباره انواع سبک‌های دکوراسیون به کلمه مدرن زیاد برخورد کرده باشید. سبک مدرن امروزی بر اساس یک جنبش در طراحی، در اواخر قرن بیستم متولد شده است. در دکوراسیون سبک مدرن از رنگ‌های خنثی مانند سفید، سیاه خاکستری و قهوه‌ای، مواد طبیعی مانند چوب یا فلز بهره می‌گیرند. همچنین حذف جزئیات اضافی و غیرکاربردی از ویژگی‌های اصلی این سبک است. سبک مدرن در بسیاری از اوقات سبک معاصر اشتباه گرفته می‌شود. در حالی که ممکن است طیف وسیعی از رنگ‌ها را در سبک معاصر ببینید، سبک مدرن عموماً از طراحی مونوکروم یا تک رنگ استفاده می‌کند.

تاریخچه سبک دکوراسیون مدرن

اگر به سبک شناسی طراحی دکوراسیون داخلی علاقه داشته باشید، شناخت تاریخچه سبک مدرن برای شما جذاب خواهد بود. ریشه سبک مدرن به معماری و طراحی در کشور آلمان و کشورهای اسکاندیناوی بازمی‌گردد و به همین دلیل ساده و بدون تزیینات اضافی است. مدرنیسم در بین دهه‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ شکل گرفت و به اوج خود رسید. در آن دوران که به دوران ماشین مشهور است تولید سازه‌های مکانیکی و ماشینی به بالاترین سطح رسیده بود و این موضوع بر جنبش مدرنیسم تأثیر بسیاری داشت. محبوبیت جنبش سبک مدرن در نیمه اول قرن بیستم ادامه یافت و مشتقات بعدی این سبک به‌عنوان مدرن میانه قرن و پست مدرن به‌تدریج شناخته شدند.

اگر بخواهیم طراحی به سبک مدرن را تنها در یک ایده خلاصه کنیم، می‌توانیم بگوییم در این سبک فرم از عملکرد پیروی می‌کند. به عبارت دیگر، همه وسایل به کار رفته در دکوراسیون و اشیای تزیینی با هدف خاصی استفاده می‌شوند و هدف خود را منعکس می‌کنند. در نتیجه اگر یک مبلمان یا حتی وسیله تزیینی کاربرد عملی یا هدفی مشخص نداشته باشد، پس می‌توان آن را حذف کرد.

سبک دکوراسیون مدرن

ویژگی‌های معمول یک فضای مدرن

فلسفه توجه به عملکرد دکوراسیون در سبک مدرن، آن را تبدیل می‌کند به یک انتخاب عالی برای کسانی که فضاهای ساده و مرتب با خطوط تمیز و بدون تزیینات شلوغ را دوست دارند. این سبک به‌ویژه با پلان‌های طبقه باز نتیجه خیلی خوبی خواهد داشت. اگر به فکر دکوراسیون فضایی به سبک مدرن هستید، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید بدانید:

  • در سبک مدرن عناصر سازه‌ای که وظیفه حمایت و انتقال بارهای ساختمانی را برعهده دارند؛ مانند تیرها یا بتن در معرض دید قرار می‌گیرند.
  • در این سبک بر خطوط افقی و عمودی با منحنی‌های کمتر تأکید می‌شود.
  • از عناصر اضافه و شلوغی پرهیز می‌شود.
  • مبلمان کم‌ارتفاع و افقی با خطوط تمیز در اولویت قرار دارد.
  • از نور طبیعی و پنجره‌های بدون تزیین استفاده می‌شود.
  • از مواد طبیعی مانند چوب رنگ نشده، فلزاتی مثل فولاد و آلومینیوم، شیشه، سنگ و الیاف طبیعی استفاده می‌شود.
  • پالت رنگ خنثی یا طبیعی به کار می‌رود.
  • سطوح بازتابنده مانند فولاد، کروم یا شیشه کاربرد بسیاری در سبک مدرن دارند.
  • چوب‌های طبیعی و روکش‌های چوبی در این سبک بسیار مرسوم هستند.

همچنین اگر می‌خواهید از نبایدهای دکوراسیون مدرن آگاه شوید، می‌توانید به مقاله «اشتباهاتی که در دکوراسیون سبک مدرن مرتکب می‌شوید» سر بزنید تا در نهایت به یک دکوراسیون مدرن فوق‌العاده و بی‌نقص دست پیدا کنید.

سبک دکوراسیون مدرن

تفاوت سبک مدرن و سبک معاصر

سبک معاصر در یک دوره خاص متولد نشده است؛ بلکه با تکامل زمان تغییر می‌کند و می‌تواند عناصر مدرن را در خود جای دهد. به عنوان مثال در چند دهه دیگر، یک سبک جدید معاصر نامیده خواهد شد، زیرا سبک معاصر همان سبک مد روز است. مبلمان معاصر اشکال متمایزتری دارند و اغلب خطوط منحنی در آنها مشاهده می‌شود.

از شروع دهه ۱۹۹۰، دکوراسیون معاصر از سبک مینیمالیسم پیروی می‌کرد. استفاده از رنگ‌هایی با تضاد شدید؛ مانند سفید و مشکی در آن رایج شد. در حالی که در سبک مدرن به جای تضاد زیاد بر پایه استفاده از پالت رنگی خنثی استوار است. قطعات معاصر ممکن است تزیینات ساده‌ای داشته باشند، در حالی که قطعات مدرن باید کاملاً کاربردی باشند.

با دانستن تفاوت‌های بین سبک مدرن و معاصر شما می‌توانید این دو سبک را تشخیص دهید. البته ممکن است بسیاری از طراحی‌ها شما ترکیبی از دو سبک مختلف را در کنار یکدیگر ببینید. برای مثال ترکیب سبک دکوراسیون روستیک و مدرن برای خانه‌های ویلایی خارج از شهر بسیار رایج است.

سبک دکوراسیون مدرن

جنگ بر سر تعریف سبک مدرن احتمالاً ادامه خواهد داشت، زیرا بر سر این موضوع بحث‌های گسترده‌ای وجود دارد. اما سبک مدرن در ذات خودش بازتاب‌دهنده یک دوره خاص است. بسیاری از مردم به دلیل سادگی بسیار و کاربردی بودن وسایل مدرن، از آنها در دکوراسیون خانه یا محل کار خود استفاده می‌کنند. از آنجایی که بسیاری از مردم تلاش می‌کنند با وجود بی‌نظمی‌های فراوانی که در زندگی امروز ما وجود دارد، کمی سادگی به زندگی خود ببخشند، بعید نیست که تمایل بیشتری به مدرنیسم پیدا کنند. همین حالا هم می‌توانیم این روند را در طراحی فضاهای مفهومی باز ببینیم.  

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.