بازار کار برای مهندسین صنایع در ایران چگونه است؟

مهندسان صنایع از جمله افراد متخصص در حوزه مهندسی‌اند که همیشه به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از اتلاف وقت، انرژی و سرمایه در فرآیند تولید هستند. آنها به دنبال روش‌هایی برای استفاده بهینه از کارگران، ماشین‌آلات، مواد، اطلاعات و انرژی برای تولید یک محصول یا ارائه خدمات به کارآمدترین شکل ممکن هستند. مهندسان صنایع در کار خود با دیگر افراد در تیم‌هایی دیگر مانند تکنسین‌ها و کارکنان تولید همکاری دارند تا به روش‌های نوین در تولید برسند.

محل کار یک مهندس صنایع چگونه است؟

بسته به وظایف، مهندسان صنایع هم می‌توانند کار دفتری داشته باشند و در محیط شرکت‌ها کار کنند و هم اینکه به عنوان ناظر در کارخانه‌های تولیدی حضور داشته باشند. این احتمال وجود دارد که بین محیط اداری و کارخانه‌ها نیز در رفت‌وآمد باشند. به عنوان مثال، ممکن است برای برخی کارکنان کارخانه مشکلی پیش بیاید و آنها مجبور شوند که شرکت را برای حل این مشکل رها کنند.

مهندسان صنایع اغلب در تیم‌هایی با سایر متخصصان و کارکنان تولید کار می‌کنند. معمولا، آنها برای مشاهده فرآیندها و ارزیابی کارهای تولید لازم است در محیط‌های مختلف حاضر شوند. کار آنها نیز در تمام شرکت‌ها تمام وقت است. اما حوزه کاری مهندسان صنایع بسیار متنوع است و همین موضوع بازار کار برای آنها را خوب کرده است.

بازار کار مهندسان صنایع در ایران

بازار کار برای مهندسین صنایع

طراحی و تولید محصول از جمله کارهایی است که نمی‌توان برای آن پایانی در جهان و ایران در نظر گرفت. تولید، امری است که هیچ وقت متوقف نمی‌شود و برای این حوزه نیاز به متخصصان خصوصا مهندسان صنایع است. اشتغال مهندسی صنایع در جهان روند رو به رشدی دارد و پیش‌بینی می‌شود که استخدام آنها از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۱ به میزان ۱۰ درصد رشد کند که سریع‌تر از میانگین رشد همه مشاغل است. اما رشد این حوزه در ایران نیز به همین منوال خواهد بود. با مشاهده آگهی های استخدامی برای مهندسی صنایع در سایت کاریابی ایران تلنت می‌توان فهمید وضعیت بازار کار برای مهندسان صنایع وضعیت مطلوبی دارد و صنایع و حوزه‌های مختلفی هستند که این مهندسان می‌توانند در آن مشغول به کار شوند.

از آنجایی که حوزه فعالیت مهندسان صنایع در ایران بسیار متنوع است، برخی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که مهندسان صنایع می‌تواند در آن مشغول به کار شوند عبارت‌اند از مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی، مدیریت تولید، مدیریت عملیات، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، مهندسی کیفیت و مدیریت محصول.

همچنین در گزارش بازار کار تهران که سایت ایران تلنت منتشر کرده، صنایع تولیدی بیشترین میزان استخدام را در ایران داشتند. این صنعت یکی از مهم‌ترین صنایع برای استخدام مهندسان صنایع به‌شمار می‌آید. طبق این گزارش:

«شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات و نرم افزار و صنایع تولیدی، هر یک ۱۶ درصد استخدام‌ها در سال ۱۴۰۰ را به خود اختصاص دادند و در صدر فهرست صنایع و شرکت‌های دارای بیشترین استخدام قرار گرفتند. شرکت‌های مخابراتی با ۱۰ درصد و شرکت‌های فعال در زمینه کالاها و خدمات مصرفی با ۹ درصد استخدام‌ها، رده‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. بنابراین سه‌ حوزه شغلی که تا اینجا از آن‌ها یاد کردیم، در سال ۱۴۰۰ نیاز بیشتری به نیروی کار داشته‌اند. شرکت‌های حقوقی، کشاورزی، موسسات آموزشی و مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های خدمات مسافرتی و هتلداری هر یک تنها ۱ درصد استخدام‌ها را در سال ۱۴۰۰ انجام دادند و در این نمودار دارای کمترین استخدام هستند.»

بازار کار برای مهندسین صنایع

بهترین گرایش مهندسی صنایع از نظر بازار کار

برای اینکه به بهترین گرایش مهندسی صنایع برسیم، سراغ آگهی‌های استخدامی منتشرشده در ایران تلنت رفتیم. در بررسی‌ای که در صفحه فرصت‌های شغلی و برای رشته مهندسی صنایع داشتیم، مشاغل مختلفی را مشاهده کردیم که برخی از آنها بیشترین تکرار را داشتند. این مشاغل عبارت‌اند از:

  • کارشناس منابع انسانی
  • کارشناس فروش
  • کارشناس کنترل پروژه
  • سرپرست تولید
  • مدیر پروژه
  • مدیر کنترل کیفیت
  • مدیریت محصول

میزان حقوق و دستمزد مهندسان صنایع در ایران

یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش میران حقوق و دستمزد افراد در مشاغل مختلف، میزان تقاضا برای آن حوزه است. با توجه به اینکه مهندسی صنایع در ایران تقاضای بسیاری دارد و افراد با مدرک مهندسی در رشته صنایع می‌توانند در مشاغل مختلفی مشغول به کار شوند، بنابراین باید انتظار داشت تا حقوق و دستمزد افراد در این رشته نیز بالا باشد.

برای بررسی میزان دستمزد مهندسان صنایع سراغ دستمزد مشاغلی رفتیم که این مهندسان می‌توانند در آنها کار کنند. این مشاغل عبارت‌اند از:

  • میانگین خالص حقوق مدیر محصول: ۱۶.۷ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق مدیر پروژه: ۱۹.۰ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق کارشناس کنترل پروژه: ۱۰.۶ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق کارشناس فروش: ۷.۶ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق مدیر تولید: ۱۹.۹ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق مدیر منابع انسانی: ۱۹.۴ میلیون تومان
  • میانگین خالص حقوق کارشناس منابع انسانی: ۹.۲ میلیون تومان

این اطلاعات از گزارش بازار کار در سال ۱۴۰۰ به‌دست آمده و در صورتی که مهندسان صنایع بتوانند مهارت‌های خود در این حوزه‌ها را ارتقا دهند و همچنین به تجربه کاری خوبی دست پیدا کنند، این امکان برای آنها فراهم است که میزان دریافتی خود را بیشتر نیز کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.