شرایط کار مهندسی عمران در ایران چگونه است؟

مهندسان عمران محیطی را که در آن زندگی می‌کنیم ایجاد، بهبود و محافظت می‌کنند. آنها برنامه ریزی، طراحی و نظارت بر ساخت و نگهداری سازه‌ها و زیرساخت‌های ساختمان مانند جاده‌ها، راه آهن، فرودگاه‌ها، پل‌ها، بندرها، سدها، پروژه‌های آبیاری، نیروگاه‌ها و سیستم‌های آب و فاضلاب را انجام می‌دهند. آنها همچنین ساختمان‌های بلند و سازه‌های بزرگ را طراحی می‌کنند و می‌سازند که می‌توانند در هر شرایط آب و هوایی مقاومت کنند.

به طور کلی می‌توان گفت که مهندسان عمران از مهم‌ترین افراد حال حاضر در دنیا برای رفاه زندگی بشریت هستند و بدون آنها زندگی مدرن و راحت امکان ندارد. مهندسان عمران به دو نوع تقسیم می‌شوند: مهندسین مشاور و مهندسین پیمانکاری. مشاوران وظیفه طراحی پروژه‌ها را بر عهده دارند و بیشتر در یک دفتر کار می‌کنند. سپس پیمانکاران طرح‌ها را می‌گیرند و آنها را می‌سازند. پیمانکاران در محل کار می‌کنند و روند ساخت سازه را مدیریت می‌کنند. اما، شرایط ورود به رشته عمران و همچنین کار در این زمینه بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد و مهندسین آینده باید آنها را عملی کنند. در این مقاله درباره شرایط کار مهندسان عمران و مسیر شغلی آنها خواهیم گفت.

محیط کار مهندسان عمران

مهندسان عمران امکان کار در مشاغل مختلفی را دارند. آنها بیشتر وقت خود را در کار در دفاتر می‌گذرانند، اما ممکن است گاهی اوقات برای نظارت بر روند ساخت و ساز یا حل هر گونه مشکلی که پیش می‌آید، به سایت‌های ساختمانی مراجعه کنند. همچنین ممکن است مهندسان عمران به کشورهای دیگر سفر کنند تا در پروژه‌های مهندسی خارج از کشور کار کنند.

مهندسان عمران 40 ساعت در هفته کار می‌کنند. آنها معمولاً به صورت پروژه‌ای فعالیت می‌کنند و بنابراین ممکن است بر خلاف کارمندان ساعت بیشتری را نیز برای کار روی پروژه بگذارند تا اطمینان حاصل شود که پروژه‌ها سر زمان به پایان می‌رسند و کارها نیز به درستی انجام می‌شوند.

جدول زیر صنایعی را که بیشترین مهندسین عمران را به کار می‌گیرند را نشان می‌دهد:

  • خدمات معماری، مهندسی و خدمات مرتبط
  • شرکت‌های دولتی
  • شرکت‌های مهندسی
  • ساخت و ساز ساختمان غیر مسکونی
  • شرکت‌های خصوصی
  • جاده سازی
  • سد سازی
  • آب و فاضلاب

چگونه می‌توان مهندس عمران شد؟

شرایط کار مهندسی عمران

داشتن مدرک کارشناسی مهندسی عمران برای کار به عنوان مهندس عمران الزامی است. مدرک کارشناسی در یکی از تخصص‌های مهندسی عمران نیز قابل قبول است. اما قبل از ورود به دانشگاه حتما باید به این فکر کرد که این رشته و نوع فعالیت مهندس عمران در بازار کار با روحیه و علاقه فردی همخوانی دارد یا خیر. توجه به این موضوع می‌تواند به متقاضیان کمک کند تا در کار آینده خود عملکرد بهتری داشته باشند و میزان رضایت شغلی آنها در سطح بالایی باشد. در واقع می‌توان شروع مسیر شغلی مهندسین عمران را همین علاقه دانست.

دانشجویان مهندسی عمران سیستم‌های مهندسی و مکانیک، آمار، ریاضیات، دینامیک سیالات و موارد دیگر را مطالعه می‌کنند. تحصیل در این رشته و دریافت مهندسی به طور معمول 4 سال طول می‌کشد و شامل دروس نظری و همچنین کارهای عملی مانند نقشه کشی و حضور در سایت‌ها می‌شود.

معمولا مهندسان عمرانی که قصد مدیر شدن دارند، سراغ ادامه تحصیل و گرفتن مدرک کارشناسی ارشد می‌روند.

چشم انداز شغلی عمران

تخمین زده می‌شود که آینده شغلی مهندسان عمران 19 درصد در دهه آینده افزایش یابد. این میزان رشد تقریباً متوسط است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید شهرها روز به روز بزرگ‌تر می‌شوند و نیاز به زیرساخت‌های مقاوم روز به روز افزایش می‌یابد. همچنین، سازه‌هایی مانند جاده‌ها، سدها، خاکریزها و پل‌ها باید تعمیر، بازسازی یا به روز شوند. این امر مستلزم تخصص مهندسان عمران است.

رشد جمعیت نیز یک عامل کلیدی است. استقرار تعداد فزاینده مردم به معنای ارتقاء و تعمیر سیستم‌های آب و امکانات تصفیه زباله است. مهندسان عمران برای انجام این وظایف مورد نیاز خواهند بود.

رشد چشم انداز شغلی مهندسان عمران با چالش‌های بودجه بندی و اقتصادی، چه در سطح کشوری و چه در سطح جهانی، تعدیل می‌شود. با وجود این، تعمیرات و ارتقاء زیرساخت‌های ما ضروری است و خب به همین خاطر خدمات مرتبط با مهندسی عمران باز هم در آینده مورد نیاز خواهند بود.

حقوق مهندس عمران

شرایط کار مهندسی عمران

مطمئنا حقوق مهندسان عمران با توجه به موقعیت جغرافیایی، سطح دانش و توانایی، سابقه کار و همچنین کوچکی و بزرگی شرکت می‌تواند تغییر کند. اما به طور کلی و طبق اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق و دستمزد وب‌سایت ایران سلری، مهندسان عمران در ایران به طور میانگین ۶.۴۰۰.۰۰۰ تومان درآمد دارند که این میزان می‌تواند از ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر باشد.

این میزان حقوق برای هر مهندس عمران شامل مواردی مانند حق مسکن، هزینه رفت و آمد و سایر موارد می‌شود.

پیدا کردن شغل در رشته عمران

بسیاری از مهندسان عمران برای دولت کار می‌کنند. یک راه خوب برای شروع جستجوی شغل و آن هم برای شرکت‌های دولتی، شرکت در آزمون‌های ورودی سالانه است.

برخی از مهندسان برای مشاوره در شرکت‌های معماری و مهندسی و در صنایع تولیدی کار می‌کنند. اینجاست که می‌توان سراغ وب‌سایت‌های کاریابی رفت و فرصت‌های شغلی تمام این شرکت‌ها را بررسی کرد. با توجه به تفاوت مهندسی عمران با معماری، می‌توان جستجوی شغلی را از همین طریق آنلاین بسیار هدفمند پیش برد و سراغ شغل‌های مرتبط با عمران رفت.

منبع بلاگ ایران تلنت
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.