این روزها که قیمت میوه و سبزیجات در حال افزایش است، باید بیش از گذشته نسبت به کیفیت محصولات حساس باشید. شما هزینه نسبتا بالایی برای خرید میوه و سبزی پرداخت میکنید.
بنابراین حق شماست که محصولاتی باکیفیت و درجه یک در اختیارتان قرار بگیرند. با این وجود سؤال اساسی این است که چگونه میتوان کیفیت محصولات غذایی مانند میوه و سبزی را ارزیابی کرد؟ نشانههای میوه و سبزی باکیفیت چیست؟ در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین روش تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب آشنا کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.
بهترین روش تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب
تصور کنید که وارد فروشگاه میوه و ترهبار میشوید. گزینههای مختلفی پیش روی شما قرار دارد. برای انتخاب میوه و سبزیجات باکیفیت باید با نشانههای محصولات مرغوب آشنا باشید. به این ترتیب میتوانید خیلی راحت محصولات پلاسیده و بیکیفیت را جداسازی کنید. از جمله مهمترین نشانههایی که برای تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب باید مدنظر قرار دهید، عبارتاند از:
1. بوی میوه و سبزیجات
اولین و سادهترین راه برای تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب، بوییدن آنهاست. فرآیند فاسد شدن چند مرحله مختلف دارد. در ابتدا به هیچ عنوان تغییری در شکل ظاهری میوه و سبزیجات ایجاد نمیشود؛ اما خوشبختانه بوی آنها خیلی زود دستخوش تغییر میشود. بنابراین اولین نشانه برای جدا کردن محصولات باکیفیت بوییدن آنهاست.
به عنوان مثال میوههای تازه و باکیفیت باید بوی ملایم و شیرینی داشته باشند. این در حالی است که میوه بیش از حد رسیده که در آستانه فاسد شدن قرار دارد، بوی تند و زنندهای را به مشام میرساند. پرتقال را در نظر بگیرید. اگر با محصولی درجه یک و باکیفیت طرف باشید، فقط کافیست تا سطح آن را کمی خراش دهید. عطر خوش مرکبات را به فاصله کوتاهی احساس خواهید کرد.
2. بافت ظاهری میوه و سبزیجات
نشانه مهم دیگر برای تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب، بافت ظاهری محصولات است. با دست دادن و کمی فشار دادن میوه یا سبزی به خوبی میتوانید پی به کیفیت آن ببرید. میوهها و سبزیجات باکیفیت معمولا سطح سفت و محکمی دارند. در حالی که محصولاتی که بیش از حد رسیده باشند، معمولا سطح نرمتری دارند.
نرمی سطح میوهها و سبزیجات نشانه آغاز فرآیند پوسیدگی و فاسد شدن آنهاست. به عنوان مثال خربزه یا خیار را در نظر بگیرید. اگر با فشردن سطح آنها احساس فرورفتگی کردید، به معنی آن است که میوه از کیفیت لازم برخوردار نیست.
3. رنگ میوه و سبزیجات
در صورتی میتوانید به فکر نگهداری طولانیتر میوهها و سبزیجات در خانه باشید که محصولات مرغوب و باکیفیت خریداری کنید. یکی از نشانههای مهم دیگر برای تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب، رنگ آنهاست. به خصوص درباره سبزیجات مشاهده رنگ آنها کمک زیادی به شناسایی محصولات درجه یک میکند.
به عنوان مثال کاهو یا کلم را در نظر بگیرید. وجود رگههای قهوهای در آنها نشانهای از کیفیت پایینشان است. در مقابل هرچقدر رنگ سبز یکدست و شفافی در آنها مشاهده شود، قطعا کیفیت بالاتری خواهند داشت.
در خصوص برخی از محصولات نیز با استفاده از رنگ آنها میتوانید محصولات نرسیده و رسیده را از هم تشخیص دهید. به عنوان مثال موز را در نظر بگیرید. موز رسیده باید رنگ زرد داشته باشید. وجود خالهای سیاه در موز نیز نشانه کیفیت بالای آن است. این در حالی است که موز نرسید هنوز کاملا به رنگ زرد در نیامده و بخشیهایی از آن سبز رنگ است.
4. وجود لکه در سطح میوه و سبزیجات
میوهها و سبزیجاتی که در سطح آنها جای لکه یا زدگی وجود دارد نیز کیفیت بالایی ندارند. از این دسته از میوهها برای تهیه آب میوه یا مربا میتوان استفاده کرد؛ اما برای مصرف معمولی اگر به دنبال محصولی درجه یک هستید، قطعا گزینه مناسبی نخواهند بود. گاهی اوقات در زمان حمل و نقل نیز به دلیل عدم رعایت دستورالعملها، ضربههای زیادی به محصولات وارد میشود. این ضربهها نیز باعث بروز کبودی یا لکه در سطح میوهها شده و نشانهای از افت کیفیت آنهاست.
5. وزن میوه و سبزیجات
شاید تعجب کنید که میتوان از وزن محصولات نیز برای تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب استفاده کرد. میوهها و سبزیجات تازه بیشترین میزان رطوبت را همراه دارند. طبیعی است که هر چه محصول به سمت فاسد شدن حرکت کند، از رطوبت آن کاسته میشود. بنابراین کاهش رطوبت باعث میشود تا وزن آن نیز کمتر شود. بنابراین اگر در خرید میوه و سبزی احساس کردید که وزن آن کمتر از حالت طبیعی است، باید نسبت به کیفیت آن تردید کنید.
کلام پایانی
در این مقاله به معرفی 5 روش تشخیص میوه و سبزیجات مرغوب پرداختیم. به خاطر داشته باشید که شرط اول نگه داشتن طولانی مواد خوراکی، تهیه محصولات باکیفیت و درجه یک است. در کنار مواردی که در بالا مطرح کردیم، میتوان به تهیه محصولات دارای بستهبندی و تاریخ مصرف نیز به عنوان موضوع مهم دیگر اشاره کرد. نکته مهم دیگر این است که خرید میوه و سبزیجات باکیفیت صرفا با لذت بردن بیشتر در زمان میل کردن نیست؛ بلکه سلامت جسمانی شما در گرو مصرف محصولات مرغوب است. به نظر شما چه روشهای دیگری برای شناسایی میوه و سبزیجات باکیفیت وجود دارد؟