گاهی اوقات هنگامی که برای خرید خاروبار میروید، از دیدن خوراکیها خیلی هیجان زده میشوید و کمی از تمام خوراکیها را در سبد خرید خود پرتاب میکنید. میوهها و سبزیجات به رسیدن ادامه میدهند و متاسفانه باید بسیاری از آنچه را که خریداری کردهاید را دور اندازید زیرا دیگر قادر به مصرف آن نیستید.
نگهداری میوه ها و سبزیجات میتواند پول شما را ذخیره کند و باعث میشود که از خراب شدن سریع میوهها و سبزیجات جلوگیری کنید. مهم این است که دمای محل زندگی خود را کنترل کنید، زیرا این میتواند بر رسیدن مواد غذایی نیز تاثیر بگذارد. هر چه هر مکانی مرطوبتر و گرمتر باشد، خطر برای سبزیجات و میوهها بیشتر میشود.
در این مقاله از مقالههای خانهداری راههایی مفید برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی و تازه و ترد ماندن آنها ارائه میدهیم. همراه وینوک باشید.
۱- ساقه موز را با فویل پلاستیکی یا آلومینیومی بپوشانید
موز در دوران رسیدن خود، گاز اتیلن تولید میکند. با پوشاندن ساقه با فویل پلاستیکی یا آلومینیومی، میتوانید از پخش شدن آن به سایر قسمتهای میوه جلوگیری کنید و از نرم شدن سریع ساقه موز جلوگیری کنید.
- این روش موز را برای ۴ تا ۵ روز نگه میدارد.
۲- پیاز را در جورابهای نایلونی قرار دهید، با زدن گره میتوانید آنها را از هم جدا کنید
رطوبت بیش از حد در مدت زمان کوتاه میتواند باعث پوسیدگی پیاز شود. بهتر است آنها را در یک مکان خنک با نور کم نگه دارید. شما میتوانید آنها را در جوراب نایلونی و یا در لباس تنگ که دارای سوراخ است قرار دهید و آنها را برای نگهداری بهتر آویزان کنید.
- مدت نگهداری پیازها با این روش میتواند تا ۶ تا ۸ ماه افزایش یابد.
۳- سیر محلهای تاریک با رطوبت کم را دوست دارد
روش ایدهآل برای نگهداری سیر این است که آن را در یک ظرف یا یک کیسه کاغذی در یک مکان تاریک و خشک قرار دهید.
- اگر سیر را به صورت بوتهای نگهداری میکنید، طول عمر آن به دو ماه میکشد. اگر حبههای سیر را از هم جدا کنید، زمان نگهداری آنها از ۳ تا ۱۰ روز کوتاهتر میشود.
۴- جعفری، گشنیز، ریحان و مارچوبه؛ ساقه را در یک ظرف با آب قرار دهید و آنها را در دمای اتاق (بدون شستشو) بگذارید
اگر نمیخواهید که این سبزیجات را در یخچال قرار دهید، همانطور که با گلها رفتار میکنید، مهم است که آنها را در آب نگه دارید.
- در شرایط خوب، با این کار میتوانید آنها را ۴ تا ۵ روز طولانیتر نگهداری کنید.
۵- سیب زمینی را در یک مکان تاریک و خنک نگه دارید
از قرار دادن آنها در کیسههای پلاستیکی اجتناب کنید. بهتر است در عوض آنها را در ساکهای کاغذی یا سوارخدار قرار دهید. گزینه دیگری برای حفظ آنها ممکن است یک جعبه با توری باشد که با روزنامه یا کاغذ پایین آن پوشیده شده باشد. دمای نگهداری ایدهآل از ۴۴ºF تا ۵۱ºF است.
- نگهداری سیب زمینی خام با این روش به طور مناسب ۱ تا ۲ هفته طول میکشد.
۶- اگر آووکادو رسیده نباشد، آن را داخل روزنامه قرار دهید و سپس در کیسه کاغذی قرار دهید
اگر آووکادو سبز باشد، با قرار دادن آن در یخچال و فریزر، فرآیند رسیدن را متوقف میکنید. شما باید آنها را با روزنامه قرار دهید و آنها را داخل یک کیسه کاغذی قرار دهید. اگر میخواهید که سریعتر برسند، آنها را با یک موز داخل کیسه قرار دهید.
- با کیسه آنها ۳ تا ۵ روز طول می کشد تا برسند
- بدون کیسه آنها تا ۷ روز طول میکشد که برسند
- با کیسه و موز ۲ تا ۳ روز طول میکشد که برسند
۷- گوجه فرنگی باید در دمای بالاتر از ۵۰ درجه فارنهایت نگهداری شوند تا عطر و طعم آنها حفظ شود
هر چه گوجه فرنگی رسیده تر باشد، طعم و مزه آن بهتر است. وقتی آنها در فریزر قرار میگیرند و در آن درجه باقی میمانند، عطر و طعم خود را از دست میدهند. بهترین کار این است که آنها را در دمای بالاتر از ۵۰ درجه نگه دارید.
- بسته به اینکه زمان خرید چقدر رسیده باشد، مدت زمان نگهداری آنها میتواند از ۳ هفته تا ۲ ماه متغیر باشد.
۸- قارچ (شسته نشده) را در یک کیسه کاغذی با جعفری قرار دهید
مهم است که قارچها را تا زمانی که میخواهید مصرف کنید، نشویید. با شستن آنها، می توانیم رطوبت در آنها ایجاد کنیم، زیرا آنها به طور کامل خشک نمیشوند. در روشهای نگهداری میوه ها و سبزیجات توصیه میشود آنها را در یک کیسه کاغذی قرار دهید و چند شاخه جعفری به آن اضافه کنید. جعفریها به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند و مانع ظهور لکه بر روی قارچ میشوند. پس از آن، شما باید آنها را در یخچال قرار دهید.
- مدت زمان نگهداری: ۳ تا ۵ روز
۹- توت فرنگی را بدون بیرون آوردن ساقه، با سرکه سفید ضد عفونی کنید
بهتر است قبل از خوردن توت فرنگی آنها را بشویید. توت فرنگی آب را جذب کرده و بعد از جذب آب شروع به نرم شدن و تسریع فرآیند رسیدن میکند. برای ضدعفونی کردن آنها میتوانید از یک لیوان سرکه سفید و ۲ لیوان آب استفاده کنید.
مهم این است که مطمئن شوید که هیچ کثیفی بر روی توت فرنگی وجود ندارد زیرا آنها میتوانند بقیه را نیز خراب کنند. اگر قصد دارید تا آنها را فریز کنید، ساقه را جدا کنید و بعد در یک کیسه بدون ورودی هوا قرار دهید. اگر می خواهید آنها در یخچال قرار دهید، بعد از شستشو آنها را داخل صافی قرار دهید.
- در یخچال آنها میتوانند از ۵ تا ۶ روز تازه بمانند.
- در فریزر از ۲ تا ۴ ماه می توان توت فرنگی را نکهداری کرد.
۱۰- کاهو پیچ، اسفناج یا کلم را ضدعفونی کنید تا تازه نگه دارید
برگها را با مقدار زیادی آب سرد بشویید. اطمینان حاصل کنید که آنها قبل از نگهداری در یخچال کاملا خشک میشوند. شما میتوانید آنها را در یک ظرف پلاستیکی یا در یک کیسه بدون هوا قرار دهید. مهم این است که آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید، زیرا آب باقی مانده را از بین میبرد.
- اگر این سبزیجات را به درستی نگهداری کنید، آنها از ۱ تا ۲ هفته در شرایط خوب میمانند.
۱۱- اگر قبلا لیمو را قاچ زدهاید، نگذارید نیمه دیگر به زباله برسد. آن را در فویل آلومینیومی قرار دهید یا بر روی آن نمک بپاشید
گاهی اوقات از نیمی از لیمو استفاده میکنیم و نیمه دیگر آن را در سطل زبالهها پرتاب میکنیم. بهترین کار این است که آن را در فویل آلومینیومی قرار دهید. جایگزین دیگر این است که روی لیمو را نمک بپاشید و داخل قرار یخچال قرار دهید. قبل از استفاده از آن فقط باید آن را خوب بشویید. با این کار میتوان عطر لیمو را نیز حفظ کرد و از خواص عطر لیمو استفاده برد.
- به صورت درسته تا ۲ هفته نگهداری می توان کرد.
- لیمو نصف را تا ۳ روز، بدون تغییر رنگ یا طعم آن می توان نگهداری کرد.
۱۲- پس از دو نیم کردن آوکادو اجازه ندهید که آن اکسید شود
برای جلوگیری از از دست دادن رنگ سبز و سیاه شدن آوکادو، چند قطره لیمو بر روی آن بریزید تا تمام روی آن پوشیده شود یا روی نصف آوکادو را به کمی روغن خوراکی آغشته کنید. جایگزین دیگر این است که پایین یک ظرف را تکههای پیاز قرار دهید، سپس آووکادو را روی پیازها قرار دهید.
- با این روش رنگ آوکادو برای ۱ تا ۲ روز حفظ خواهد شد.
۱۳- برای تازه نگه داشتن سیب زمینی خرد شده، آنها را در یک ظرف حاوی آب و سرکه سفید قرار دهید
سیب زمینی تازه خرد شده به سرعت رنگ هود را از دست میدهد. برای جلوگیری از این، آنها را در ظرف قرار دهید و روی آنها را با آب بپوشانید، سپس چند قطره سرکه سفید به آن اضافه کنید، و آنها را در یخچال قرار دهید.
- مدت زمان نگهداری در این روش ۳ تا ۴ روز است.
۱۴- اگر موز بسیار رسیده است، میتوانید آنها را در فریزر قرار دهید تا از آنها در اسموتیها استفاده کنید
برای حفظ موز رسیده در شرایط مناسب، پوست آن را جدا کنید، آن را از وسط برش دهید و در یک کیسه محفوظ از هوا قرار دهید. سپس آنها را در فریزر بگذارید.
- با این روش موزها میتوانند ۲ تا ۳ ماه در فریزر نگهداری شوند.
۱۵- مکعبهای یخ زده با عطر و طعم از گشنیز، جعفری، ریحان یا هر گیاه خوراکی پر کنید
این یک راه عالی برای استفاده از فریزر برای حفظ گیاهان و سبزیجات است. سبزیجات و گیاهان خوراکی که میخواهید استفاده کنید را خرد کنید و و درون ظرف یخ مکعبی بریزید. به آنها کره ذوب شده (اجازه دهید کمی خنک شود) و یا روغن زیتون، اضافه کنید.
- با این روش سبزیجات را از ۲ هفته تا یک ماه میتوانید نگهداری کنید.
اهمیت رنگ سبزیجات و میوهها
سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه میکند که روزانه حدود ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کنیم. مهم است که مصرف این غذاها متنوع باشد زیرا آنها مواد مغذی بدن را فراهم میکنند که به جلوگیری از بیماریها کمک میکند.
رنگ میوهها و سبزیجات ویژگیهای خاصی دارند:
- سبز: ویتامین A، C، K، اسید فولیک، منیزیم، کلسیم، فیبر و کلروفیل را فراهم میکند. با توجه به مواد مغذی آن، عملکرد کبد را بهبود میبخشد، سوخت و ساز بدن ما را تسریع میبخشد و هضم را تقویت میکند و باعث جلوگیری از یبوست میشود.
- قرمز و بنفش: از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند و دارای لیکوپن است که خطر ابتلا به سرطان و دیابت را به همراه تقویت سیستم ایمنی کاهش میدهد. آنها دارای مقدار زیاد آنتی اکسیدانها هستند و باعث جلوگیری از آلزایمر میشود.
- نارنجی و زرد: حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند. آنها پوست را بهتر میکنند، مشکلات بینایی را از بین میبرند و از بیماریهایی مانند آنفلوآنزا و سرطان جلوگیری میکنند.
- سفید: حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم است و سیستم ایمنی را بهبود میبخشد. از سیال شدن مایع در بدن جلوگیری میکند و از عضلات محافظت میکند.
روش شما برای نگهداری میوه ها و سبزیجات برای طولانی مدت چیست؟ چه چیزی درباره نگهداری میوه ها و سبزیجات است که دوست دارید به لیست اضافه کنید؟ در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.