بهترین روش‌های دم کردن قهوه در خانه

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که می‌تواند شما را سر حال بیاورد و با عطر و طعم بی‌نظیرش انرژی انجام کارهای روزانه را تامین می‌کند. طعم قهوه‌ای که با دستگاه‌های مخصوص تهیه می‌شود بی‌نظیر است و دقیقا به همین خاطر است که رفتن به کافی شاپ آنقدر محبوب شده است اما آیا در خانه هم می‌توانیم چنین طعمی را بدون خریدن یک دستگاه قهوه ساز تجربه کنیم.

قبل از هر چیز باید به شما بگوییم اگر طرفدار این نوشیدنی خوش طعم هستید و در طول روز چندین فنجان قهوه می‌نوشید ارزش آن را دارد که یک دستگاه حرفه‌ای بخرید و بهترین طعم را در خانه تهیه کنید. در کنار این گزینه که همیشه در دسترس است در طول این مطلب تلاش می‌کنیم بهترین روش دم کردن قهوه در خانه بدون نیاز به دستگاه را به شما آموزش دهیم تا در منزل کافی شاپ اختصاصی خودتان را راه بیندازید.

انواع قهوه و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر

در حال حاضر انواع مختلفی از قهوه در بازار یافت می‌شود که تفاوت آن‌ها بیشتر در محل تهیه قهوه و شیوه رست آن‌ها است که روی رنگ، عطر و طعم قهوه‌ها تاثیر مستقیم دارند.

دانه‌های قهوه به دو دسته عربیکا و روبوستا تقسیم می‌شوند، عربیکا از سنتی‌ترین دانه‌های قهوه است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد. علت نامگذاری آن هم بندری است که قهوه از طریق آن صادر می‌شود. قهوه روبوستا در مکان‌های بیشتری یافت می‌شود که قهوه‌های عریبکا در آنجاها رشد نمی‌کند. قیمت روبوستا ارزان‌تر است و موارد مصرف بیشتری دارد. اگر می‌خواهید یک قهوه باکیفیت و خوش طعم را تهیه کنید قبل از هر چیزی باید انواع قهوه را بشناسید و بدانید برای تهیه یک نوشیدنی باکیفیت به کدامیک نیاز دارید. در مرحله بعد باید با روش‌های مختلف آماده سازی آن آشنا شوید تا بتوانید در خانه قهوه دلخواه خود را با طعمی که می‌پسندید آماده کنید. حالا که با انواع قهوه آشنا شدید وقت آن رسیده که سراغ روش‌های دم کردن آن بپردازیم.

قهوه اصیل و سنتی با قهوه جوش دسته دار

قهوه ترک یکی از محبوب‌ترین قهوه‌های جهان است که در ترکیه، یونان، بخش‌هایی از اروپا و جهان به روش سنتی تهیه می‌شود و محبوبیت فراوانی دارد. برای تهیه این قهوه لازم نیست بهترین دستگاه قهوه ساز داشته باشید یک قهوه جوش دسته دار که معمولا از جنس مس است کار شما را راه می‌اندازد.

پودر قهوه ترک بسیار ریز می‌شود و اگر باکیفیت باشد طعم بی‌نظیری دارد، به ازای هر نفر که می‌خواهید برای او نوشیدنی تهیه کنید یک قاشق چای خوری قهوه داخل ظرف بریزید. سپس آب سردی که بهتر است تصفیه شده باشد را روی قهوه بریزید و کمی به هم بزنید.

حالا وقت آن رسیده که آن را روی حرارت کم گاز بگذارید. اگر قهوه پر کف دوست دارید اصلا محتویات ظرف را به هم نزنید اجازه دهید تا جایی حرارت ببیند که کف کند و کف از گوشه‌های ظرف بالا بزند. قهوه شما آماده است نوش جان کنید.

اگر قهوه شیرین دوست دارید می‌توانید یک یا چند حبه قند را هم داخل ظرف قهوه جوش بریزید. قهوه کم شیرین با یک دانه قند و قهوه شیرین با دو حبه قند تهیه می‌شود.

تهیه بمب انرژی در اسپرسوساز خانگی

اگر می‌خواهید سرحال بیایید و خواب از سرتان بپرد اسپرسو بهترین گزینه است، طرفداران اصیل قهوه که طعم آن را دوست دارند معمولا اسپرسو را بهترین نوع قهوه می‌دانند. برای تهیه این نوع قهوه خرید بهترین دستگاه اسپرسوساز بهترین گزینه است.

بیشتر از ۱۰۰ سال است که دستگاه‌های اسپرسو ساز این نوع ویژه قهوه را برای طرفداران کافئین تهیه می‌کنند، این دستگاه‌ها هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت نیمه اتوماتیک در بازار وجود دارند. برای اینکه با این دستگاه قهوه باکیفیت تهیه کنید باید کمی تمرین کنید.

دم کردن قهوه با دستگاه موکاپات

اگر دستگاه اسپرسوساز در اختیار ندارید در خانه هم می‌توانید با یک روش ساده از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید موکاپات که به آن اسپرسوساز روگازی هم می‌گویند سه محفظه جداگانه دارد که راز حقیقی تهیه قهوه خوش طعم خانگی است. قهوه‌ای که داخل این دستگاه می‌ریزید باید باید کمی درشت‌تر باشد. آب موجود در محفظه زیرین دستگاه بخار شده و تا محفظه دیگر آن به بالا می‌‌آید. به این ترتیب آب از محفظه‌ها عبور کرده به قهوه رسیده و سپس دم می‌کشد.

قهوه خانگی با فرنچ پرس

در ایران از فرنچ پرس علاوه بر قهوه برای تهیه انواع دمنوش هم استفاده می‌کنند اما در واقع این دستگاه یک راهکار قدیمی و شناخته شده برای تهیه قهوه است. فرنچ پرس بسیار ارزان بوده و استفاده کردن از آن هم ساده است. قهوه تهیه شده با این روش به فرانسوی مشهور است که طعم خاصی دارد و ممکن است همه طرفدار آن نباشند. اگر قهوه به اندازه کافی آسیاب شده باشد طعم آن قطعا بهتر می‌شود.

قهوه را داخل دستگاه می‌ریزید و اجازه می‌دهید چند دقیقه باقی بماند، بعد به کمک دسته مخصوص به آن فشار وارد می‌کنید و با احتیاط قهوه را داخل فنجان می‌ریزید تا دانه‌ها وارد فنجان نشوند. این قهوه را می‌توان با شیر و شکر صرف کرد که بسته به سلیقه خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

قهوه زغالی با طعم آتش در منزل

اگر دوست دارید از طعم قهوه آتشی لذت ببرید و فرصت طبیعت گردی هم ندارید انجام این کار در خانه چندان هم سخت نیست، با کمترین ابزار می‌توانید یک قهوه آتشی خوش طعم درست کنید. یک قوری کوچک و یک منبع آتش مثل منقل تنها چیزی است که به آن نیاز دارید. مقدار مناسب قهوه را بسته به سلیقه خود داخل قوری قرار داده و روی آن به مقدار کافی آب بریزید. منقل را با زغال روشن کنید و اجازه دهید آتش گر بگیرد. در این مرحله کافی است قوری را روی آتش بگذارید و اجازه دهید آب به جوش بیاید، دو دقیقه صبر کنید قهوه زغالی شما با طعم طبیعت حاضر است و می‌توانید نوش جان کنید.

داخل تراس یا روی دستگاه باربیکیو خانه می‌توانید این قهوه را درست کنید و در روزهای تعطیل از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. با تهیه این نوع قهوه در تراس، بالکن و حتی پشت بام خانه به دکوراسیون آشپزخانه آسیبی وارد نشده و یک روش جدید آماده کردن قهوه را هم تست می‌کنید.

قهوه فیلتر شده با دستمال آشپزخانه

بخشی از طعم خوب قهوه‌های کافی شاپ به دلیل فیلتر کردن قهوه است، در خانه با یک دستمال آشپزخانه هم می‌توانید این کار را انجام دهید به شرط آنکه کمی صبور باشید. قهوه را داخل دستمال بریزید و روی آن کمی آب جوش عبور دهید فقط در حدی که قهوه‌ها خیس بخورند. ۲ دقیقه صبر کنید حالا دستمال حاوی قهوه را روی فنجان بگذارید و آب جوش را به آرامی روی قهوه بریزید. دقت کنید قهوه از روی فیلتر بیرون نریزد در غیر اینصورت مجبور می‌شود به پاک کردن لکه قهوه از لباس یا وسایل آشپزخانه خود فکر کنید.

بعد از اینکه فنجان شما پر شد، قهوه آماده است و به راحتی می‌توانید از طعم آن لذت ببرید. دستمال آشپزخانه را تمیز بشویید تا دفعه بعد هم بتوانید برای تهیه قهوه از آن استفاده کنید.

قهوه سریع در ماکروویو

این روزها در همه آشپزخانه‌ها یک دستگاه مایکروویو پیدا می‌شود آیا تا به حال تلاش کرده‌اید به کمک آن قهوه درست کنید. یک روش ساده برای این کار وجود دارد. لیوان یا فنجان قهوه خوری خود را از آب پر کنید و داخل مایکروویو بگذارید تا گرم شود، دو دقیقه کافی است، می‌خواهیم آب گرم شود اما قصد اینکه به جوش بیاید را نداریم. یک قاشق سر پُر قهوه را داخل آب بریزید و هم بزنید. اگر آب جلز و ولز کرد کار خود را درست انجام داده‌اید.

حال باید اجازه دهید قهوه داخل آب دو دقیقه خیس بخورد و طعم بگیرد. بعد از آن می‌توانید قهوه خود را با شیر یا شکر میل کنید.

این روزها خوردن قهوه فوری خیلی باب شده و برخی‌ها در طول روز چند فنجان از آن را مصرف می‌کنند اما حقیقتا طعم یک قهوه حقیقی را ندارد. در این مطلب تلاش کردیم با معرفی بهترین روش‌های دم کردن قهوه در خانه به شما نشان دهیم به جای استفاده از قهوه فوری در خانه خود هم به راحتی می‌توانید بدون صرف هزینه زیاد و خرید دستگاه قهوه ساز نوشیدنی خوش طعمی را آماده کنید.

عضویت در خبرنامه وینوک
عضویت در خبرنامه وینوک
در خبرنامه وینوک عضو شوید بهترین مطالب را هر هفته در ایمیل خود بخوانید
می‌تونید هر لحظه که خواستید عضویت خود را غیر فعال کنید

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.