وضعیت کار برای رشته مهندس عمران در ایران
تحقیق در مورد موقعیتهای شغلی موجود در زمینه مورد علاقه خود، میتواند منجر به کشف فرصتهای جدیدی شود که قبلاً از آنها اطلاع نداشتهاید. اگر بدانید که میخواهید در کدام صنعت کار کنید، این میتواند به شما بسیار کمک کند، اما ممکن است مطمئن نباشید که کدام حرفه برای شما بهتر است. این مقاله مسئولیتهای شغلی یک مهندس عمران، انواع مشاغلی که مهندس عمران میتواند در آنها کار کند و وضعیت کار برای مهندس عمران را بررسی خواهد کرد.
مهندسان عمران چه کار میکنند؟
مهندسان عمران زیرساختهایی مانند پل، بزرگراه، سیستم فاضلاب، آبراهها، سد، راه آهن و ساختمان را طراحی میکنند و در نهایت نیز میسازند. این حرفه نیاز به دقت و توانایی تفکر تحلیلی برای ایجاد زیرساختهای ایمن و کاربردی برای استفاده روزمره دارد. فرصتهای شغلی متنوعی در رشته مهندسی عمران وجود دارد، زیرا مهندسی عمران حوزه تخصصی زیادی را در بر میگیرد ولی آیا مهندسان معمار و عمران شرایط کاری مشابهی دارند؟
معماران و مهندسان عمران هر دو در صنعت ساخت و ساز فعالیت میکنند و به شرکتها و مشتریان خدمات خود را ارائه میدهند؛ آنها در ساخت و ساز ساختمانها و پروژههای پیچیده زیرساختی فعالیت میکنند و به عنوان متخصص در این پروژهها حضور دارند. در حالی که معماران مسئولیت طراحی و برنامه ریزی سازههای مختلف از خانهها و کارخانهها گرفته تا آسمان خراشها و موزهها را بر عهده دارند، مهندسین عمران بر کل مراحل طراحی تا اتمام ساختمانها، جادهها، سدها، پلها، سیستمهای آب و سایر کارهای مهم نظارت میکنند.
بیشتر بخوانید: شرایط ورود به رشته مهندسی عمران
انواع مهندسی عمران
در ادامه به معرفی انواع مهندسی عمران میپردازیم که در وضعیت کار برای رشته مهندسی عمران میتوان جایگاه خوبی برای این موارد در نظر گرفت.
1. مهندسی ساخت و مدیریت
مهندسی ساخت و مدیریت بر رعایت استانداردهای ایمنی و زیست محیطی تمرکز دارد، در حالی که مهندس عمران در آن مقدار زمان و هزینهای را که یک پروژه برای تکمیل نیاز دارد را نیز تخمین میزند. این نوع مهندسی عمران همچنین وظیفه ارزیابی نگهداری مواد، مصالح و زیرساختها را بر عهده دارد.
2. مهندسی ژئوتکنیک
مهندسی ژئوتکنیک نحوه تعامل زیرساختها با زمین و سایر عناصر طبیعی را بررسی میکند. این عوامل در جغرافیای محلی و اینکه کدام یک از مصالح ساختمانی با آب و هوای خاص هر منطقه بهترین عملکرد را دارند، موثر است.
3. مهندسی سازه
مهندسی سازه از فیزیک و ریاضیات برای تعیین مطمئنترین و کاربردیترین روش طراحی یک پروژه استفاده میکند. این نوع مهندسی بر ایجاد یک طرح منحصر به فرد و زیبا از نظر زیبایی برای یک پل یا ساختمان متمرکز است، در حالی که همچنین در ساخت از مصالح پایدار و ایمن استفاده میکند.
4. مهندسی حمل و نقل
مهندسی حمل و نقل بر ایمنی و کارایی سازههای حمل و نقل و سیستمهای حمل و نقل و چگونگی ساخت آنها متمرکز است که در آن سعی میشود، اثرات حمل و نقل و سیستمهای آن را بر محیط زیست کاهش دهد. در این رشته استانداردهای ایمنی و زیست محیطی در ساخت و طراحی استفاده میشود و همچنین تلاش میشود تا با ایدههای جدید و بهبود یافته در طراحی، راحتی سفر را برای استفاده کنندگان فراهم شود و سیستم حمل و نقل بهبود یابد.
5. مهندسی آب
مهندسی آب نحوه تعامل آب با زیرساختها و نحوه استفاده از آن را بررسی میکند. در این رشته بر روی روشهای هدایت مجدد جریان آب در شرایط بحرانی مانند سیل، چگونگی ذخیره صحیح آب با ساخت و استفاده از سدها و چگونگی استفاده از تکنیکهای مهندسی برای انتقال آبهای زیرزمینی و ساخت آبراههای لازم در روستا و شهر تمرکز میشود.
وضعیت کار برای رشته مهندسی عمران
عمران طیف وسیعی از مشاغل را در ایران در بر میگیرد و میتوان گفت هر مهندس عمران در ایران انتخابهای بسیاری برای فعالیت وجود دارد. برای راه یابی به تمام این مشاغل باید مهارت خود را بیشتر کنید و سراغ یادگیری مهارتهایی بروید که هر کدام از این مشاغل نیاز دارند.
برای رسیدن به تمام فرصت های شغلی برای مهندسین عمران در ایران تلنت، نیاز است که حداقل لیسانس مهندسی عمران را داشته باشید. اما داشتن مدرک بالاتر از لیسانس میتواند شانس شما را برای به دست مشاغل مرتبط با عمران را بیشتر کند و میتوانید راحتتر در بخشهای دولتی و کارهای مربوط به شهرسازی و سدسازی و مواردی از این دست، کار پیدا کند. اما با این حال این را نیز در نظر بگیرید که بخش اعظم کار عمران به ساخت و ساز و ساختمان سازی مرتبط است و تعداد شرکتهای خصوصی ساختمان سازی نیز در ایران کم نیست و میتوانید برای اینگونه موقعیتهای شغلی نیز اقدام کنید. تمام اینها به کمی جستجو و پشتکار نیاز دارد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و به سفارش ایران تلنت منتشر شده و وینوک هیچ مسئولیتی در رابطه با آن نمیپذیرد. اطلاعات بیشتر