پخت پلوی ایرانی، اصول خاصی دارد و دم کردن درست آن با تهدیگ طلایی و برشته، نیازمند وقت است. زندگی شلوغ و پرهرجومرج امروزی، به ما فرصت چندانی برای آشپزی نمیدهد؛ اما اگر بخواهیم وسط شلوغیهای هر روزهی پلوی گرم و سالم صرف کنیم چکار باید کرد؟ راه حل سادهای که باقی میماند، استفاده از پلوپز است. پلوپزهای مختلفی در بازار ایران وجود دارد اما بهترین وسیله برای طبخ پلوی ایرانی، پلوپزهای ایرانی است که مناسب و استاندارد با این کار ساخته شدهاند. شاید بتوان گفت یکی از بهترین پلوپزهای موجود در بازار ایران برای طبخ برنج ایرانی که امتحان خودش را سالهاست پس داده، پلوپز پارس خزر است. در ادامه، طرز پخت برنج در پلوپز پارس خزر را به شما توضیح خواهیم داد.
مزایای استفاده از پلوپز پارس خزر
پخت برنج در پلوپز پارس خزر مناسب کسانی است که شاغلند وقت کافی برای آماده کردن آن در قابلمههای معمولی یا ایستادن پای اجاق گاز را ندارند؛ یا نمیتوانند ته دیگ را طوری که دلشان میخواهد دربیاورند. با استفاده از پلوپز پارس خزر، دیگر نیاز نیست حواستان به پلو باشد چون همه کار را خودش میکند در آخر، در حالی که عطر خوش پلو در خانه پیچیده، آن را همان شکل که باب طبعتان است تحویل میدهد.
استفاده های دیگر از پلوپز
علی رغم چیزی که اسم این دستگاه نشان میدهد، پلوپز فقط برای پخت پلو نیست. شما با کمک پلوپز میتوانید کیک و حتی سوپ هم آماده کنید، یا مواد خوراکی را بخارپز کنید. بهطور کل، قابلیتهای مختلفی به سریهای جدید پلوپز افزوده شده که آن را تبدیل به وسیلهای چند کاره کرده است نسبت به قیمت پلوپز واقعا ارزشمند است.
روش پخت برنج در پلوپز پارس خزر
برای پخت برنج در پلوپز، کافیست میزان برنجی که میخواهید بپزید را در قابلمه پلوپز بریزید و چندبار بشویید تا ذرات ریز اضافی از آن خارج شوند و اصلا نیازی به خیساندن برنج از قبل نیست. پس از شستن برنج، روی آن آب بریزید. میزان آب، باید یک پیمانه بیشتر از میزان برنج باشد یا به عبارت دیگر، باید تا به اندازهی یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. حال، میزان روغن و نمکی که میخواهید را به آن اضافه کنید و پس از گذاشتن قابلمه در پلوپز، آن را روشن کنید. دستگاه را روی حالت Cook یا پختن بگذارید. زمانی که آب برنج کم شد، کمی آن را با یک قاشق چوبی هم بزنید.
ممکن است پلوپزتان درجهای جدا برای درست کردن ته دیگ هم داشته باشد تا در پایان پخت، روی مرحلهی ته دیگ بستن برود؛ یا بهطور مستقیم و بدون نیاز به کاری از جانب شما، ته دیگ برشته و طلایی ببندد. در هر صورت، اموزش پخت برنج در پلوپز پارس خزر، برای کسانی که دلشان میخواهد پلوی دم کشیده با ته دیگ برشته داشته باشند اما نمیتوانند، بسیار مناسب و کار راه انداز است.
تهیه برنج مجلسی و ابکش
اگر خواستید برنجتان آبکش شود، میتوانید پس از کشیده شدن آب برنج، آن را در ظرف دیگری بریزید، دیگ پلوپز را بشویید و ته آن را روغن بریزید، و برنج را مجددا داخل آن برگردانید. برنج را در مرکز پلوپز جمع کنید تا حالت تپه به خودش بگیرد. با این کار، حرارت در مرکز پلو جمع میشود و زودتر آماده میشود.
نکات ضروری هنگام استفاده از پلوپزهای پارس خزر
- به هیچ وجه پیش از قرار دادن برنج در پلوپز دستگاه را به برق نزنید.
- پلوپز را با توجه به ظرفیت مورد نیازتان تهیه کنید. تهیه برنج به اندازهی ۲ نفر در پلوپز ۸ نفره کار اشتباهیست و برنج را با آن کیفیتی که مد نظرتان هست به شما تحویل نمیدهد.
- برای هم زدن برنج از قاشقهای چوبی استفاده کنید تا تفلون ظرف خراب نشود.