تصور کنید خانه خود را بازسازی کرده اید و از تغییراتی که ایجاد کردهاید کاملا راضی هستید. در ضمن فرض کنید قیمت بازسازی شما نیز کاملا منصفانه بوده است و هیچ گونه ضرری نکرده اید بلکه سود هم کردهاید! اما آیا چنین تصوری ممکن است؟
قطعا بله! فقط کافی است قبل از بازسازی خانه در مورد آن، اطلاعات کافی داشته باشید و از منابع تخصصی در این حوزه مثل سایت سلام ساختمان کمک بگیرید. زیرا نداشتن اطلاعات کافی در مورد بازسازی خانه میتواند منجر به ضررهای جبران ناپذیری در پایان کار بشود. پس اگر به دنبال بازسازی خانه و شناخت مراحل بازسازی و نکات آن هستید تا در بازسازی دچار ضرر و زیان نشوید، بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بازسازی خانه چیست و به چه دلایلی انجام میشود؟
بازسازی خانه یعنی دوباره ساختن و تعمیر قسمتهایی که فرسوده شدهاند. بازسازی تقریباً مشابه نازککاری است و شامل هر اقدامی میشود که بعد از سفتکاری انجام میشود. منظور از سفتکاری مراحلی است که شکل و شمایل کلی ساختمان را شکل میدهند. اما در مقابل سفت کاری که گفتیم، نازککاری شامل کارهای زیر میشود:
- اندودکاری
- عایقکاری
- سنگ کاری
- کاشیکاری
- نقاشی
- برقکاری
- تأسیسات
- نصب درب و پنجره
دلایل بازسازی خانه چیست؟
بازسازی خانه معمولا به سه دلیل عمده صورت میگیرد:
- بازسازی به دلیل افزایش قیمت خانه
- بازسازی برای تغییر نقشه پلان طراحی
- بازسازی به دلیل فرسودگی و در جهت نوسازی خانه
البته دلایل دیگری هم برای انجام بازسازی وجود دارند که اینها مهمترین موارد بودند. در بخش بعدی مراحل بازسازی خانه و نکات مهمی که در بازسازی، باعث صرفهجویی در هزینهها میشوند را آوردهایم.
شش مرحله اصلی در بازسازی خانه چیست؟
برای اینکه بازسازی خانه را به بهترین نحو ممکن انجام دهید، باید با مراحلی که در اینجا گفتیم، قبل از شروع بازسازی آشنا شده باشید:
- مشخص کردن بودجه
- زمان بازسازی
- مشخص کردن دقیق قسمتهایی که قرار است بازسازی شوند
- پیدا کردن پیمانکار مناسب
- مشخص کردن فهرست هزینهها با مشورت پیمانکار
- بستن قرارداد
در ادامه به بررسی دقیق هر مرحله میپردازیم.
1. مشخص کردن بودجه
مشخص کردن میزان بودجه برای بازسازی خانه از واجبات کار هست و در ابتدای بازسازی باید مشخص شود. این هزینه باید بهصورت یکجا یا بهصورت دورهای و یا ترکیبی از اینها، به روند بازسازی تزریق شود و بسته به نوع بودجه، برنامه بازسازی متفاوت میشود. اغلب پروژههای بازسازی هزینهبر هستند، اما یک سری نکات وجود دارد که رعایت آنها درنهایت میتواند منجر به صرفه جویی در هزینه بازسازی خانه شما بشود.
2. زمان بازسازی
زمان بهاندازه بودجه اختصاص دادهشده به روند بازسازی، مهم است. این مورد در ارتباطِ مستقیم با مورد بعد، یعنی مشخص کردن محل بازسازی است. میتوان خیلی از قسمتها را در بازسازی خانه همزمان انجام داد، به شرطی که هیچ ارتباطی با هم نداشته باشند.
3. مشخص کردن دقیق قسمتهایی که قرار است بازسازی شوند.
تعیین قسمتهایی که قرار است بازسازی شوند، به ما کمک میکنند تا بتوانیم در زمان و بودجه بازسازی صرفه جویی داشته باشیم. زیرا گاهی اوقات بعضی از قسمتهای بازسازی خانه کاملاً به هم مرتبط هستند و اگر این موضوع بررسی نشود، ممکن است دوباره کاریهای زیادی رخ دهد.
برای مثال:
- برای تغییر کف آشپزخانه، احتمال خیلی زیادی وجود دارد که عایقکاری آن آسیب ببیند و اگر تعویض نشود ممکن است خسارت بعدی آن خیلی بیشتر از تعویض باشد.
- یا اینکه برای تعویض کاشی و سرامیک آشپزخانه و حمام، خیلی مهم است که لولهها همچک بشوند. اگر سالم نباشند باید تعویض شوند.
این موضوع که چه بخشهایی دقیقاً باید بازسازی شوند، وابسته به انتخاب کارفرما هست، همچنین از طریق کمک گرفتن از مشاور بر اساس بودجه و زمان، مقدار و مراحل بازسازی خانه را میتوانید تعیین کنید.
4. پیدا کردن پیمانکار مناسب
بعد از طی مراحل بالا، انتخاب پیمانکارِ مناسب، مهمترین گزینه است. پیمانکار به کسی میگویند که وظیفه انجام امور در زمان مشخص را بر عهده میگیرد. پیمانکار خوب، پیمانکاری هست که به تمام تعهدهای خودش پایبند باشد. معمولاً ارزیابی پیمانکار را از روی نمونه کارهای قبلی و بازخورد مشتریها انجام میدهند.
شما میتوانید با مراجعه به سلام ساختمان و ثبت درخواست بازسازی خانه از پیمانکارانی که همگی مورد تائید سلام ساختمان هستند، بهرهمند شوید.
5. مشخص کردن فهرست هزینهها با مشورت پیمانکار
یکی از مسائلی که در بازسازی اهمیت زیادی دارد، برآورد کردن هزینهها است. شما باید از همان ابتدا به این فکر باشید که قرار است با چه هزینههایی روبرو شوید. برای برآورد کردن هزینهها لازم است که با پیمانکار و مشاور خود صحبت کنید و بعد از مشخص کردن اینکه کدام قسمتها قرار است بازسازی شود، باید طبق لیست زیر هزینهها را بررسی کنید.
- هزینه خرید مصالح
- هزینه حملونقل زباله
- هزینه طراحی
- هزینه تعمیرات
- هزینه تغییر دکوراسیون
- هزینه مجریان، پیمانکاران، کارگران و نیروهای حضور یافته در پروژه بازسازی
6. بستن قرارداد
بعضی بر این باور هستند که برای بازسازی نیازی به قرارداد نیست! درواقع این اشتباهی هست که خیلی از افراد مرتکب میشوند. محدوده بازسازی هرچقدر هم که کوچک باشد، باید قرارداد بست.
قرارداد بازسازی چیست؟
قرارداد، سندی هست که توافق بین کارفرما و پیمانکار را رسمی میکند و از هرگونه سو استفاده احتمالی جلوگیری میکند. بهواسطه قرارداد، پیمانکار موظف میشود بازسازی را با کیفیت خواستهشده و در مدتزمان مشخص، انجام بدهد. اگر بستن قرارداد را فراموش کنید، دیگر نمیتوانید بابت خسارتهای احتمالی و هزینههای اضافی ادعایی داشته باشید.
برای آشنایی با نکات بستن قرارداد و یا پیدا کردن پیمانکارانی که قرارداد بازسازی میبنند، میتوانید از سایت سلام ساختمان هم کمک بگیرید.
طول دوره بازسازی چقدر است؟
یکی از سؤالاتی که ذهن افراد را درگیر میکند این است که بازسازی خانه چقدر زمان میبرد؟ طول دوره بازسازی خانه، وابسته به اندازه و حجم بازسازی، متغیر است. این مدتزمان میتواند از ۱ ماه تا ۴ ماه متغیر باشد و تعیین مدتزمان دقیق آن فقط و فقط با نظر کارشناس بازسازی امکانپذیر است.
مشاوره رایگانِ بازسازیِ خانه در سلام ساختمان
درواقع «سلام ساختمان» یک بازار آنلاین است که عمده کار آن بازسازی خانه است. شما میتوانید با مراجعه به این مرجع و با ثبت درخواست بازسازی از امکانات زیادی از جمله مشاوره رایگان بازسازی برخوردار شوید. در سلام ساختمان هر نوع بازسازی که بخواهید انجام میپذیرد اعم از:
- تعمیر تأسیسات
- تعمیر و بازسازی سقف
- بازسازی زیرزمین
- فضاسازی
- تغییر در نمای خانه
- تغییر در نورپردازی
- تغییر ظاهر ورودی
- تعویض کفپوش
- تغییر دیوار
- تغییر سرویس بهداشتی و روشویی و حمام
- سقف کاذب
- تعویض در و پنجره
- بازسازی آشپزخانه
شما میتوانید با توجه به هدف بازسازی و همچنین میزان بودجه و زمانی که دارید، هرکدام از موارد بالا را در بازسازی خانه داشته باشید.
توصیه آخر!
اگر قصد بازسازی خانهتان را دارید باید توجه کنید که پیدا کردن پیمانکار حرفهای از مهمترین عوامل در کار بازسازی خانه است. با مراجعه به سلام ساختمان دیگر بابت پیدا کردن پیمانکار خوب هیچ نگرانی نخواهید داشت!