قیمت یونولیت امروز و فاکتورهای مؤثر در قیمت یونولیت

یونولیت به عنوان یکی از کاربردی‌ترین مواد در صنایع مختلف خصوصاً ساختمان‌سازی شناخته می‌شود که به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فردی همچون وزن پایین، طول عمر بالا، حمل‌ونقل ساده، مقاومت عالی در برابر حرارت، صوت و رطوبت، قابلیت بازیافت قیمت مناسب و … با استقبال بی نظیری مواجه شده و امروزه جایگزین بسیاری از مصالح سنتی مانند بلوک‌های سفالی شده است. امروزه یونولیت‌ها از تنوع بالایی برخوردارند و ممکن است افراد در زمان خرید آنها دچار چالش‌های مختلفی شوند. از مهم‌ترین فاکتورهای خرید یونولیت قیمت آنها است که می‌تواند تحت تأثیر عوامل و فاکتورهای مختلفی باشد و به صورت روزانه و لحظه‌ای تغییر کند. در ادامه مطلب به بررسی قیمت یونولیت امروز و عوامل مؤثر بر آن پرداخته می‌شود.

یونولیت و کاربردهای آن

یونولیت‌ در حقیقت نوعی ماده متخلخل و سبک وزن است که از نوعی پلاستیک تهیه شده از استایرن مونومر به دست می‌آید و اولین بار در سال 1839 توسط ادوارد سیمون به شکلی تصادفی کشف شد. این ماده با نام‌های دیگری همچون آکاسیف، پلاستوفوم، استایروفوم و پلی استایرن انبساطی یا EPS شناخته می‌شود و بیش از 90 درصد آن از هوا تشکیل می‌شود. امروز انواع مختلفی از یونولیت‌ها مانند یونولیت‌های دیواری، یونولیت‌های سقفی، یونولیت بسته‌بندی، یونولیت فشرده، یونولیت فوق فشرده و یونولیت تزریقی با ویژگی‌ها و کاربردهای مختلف وجود دارند. از مهم‌ترین مزایای این مواد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت بازیافت
  • وزن کم و حمل‌ونقل ساده
  • طول عمر بالا
  • عایق صوت، حرارت و رطوبت
  • مقاوم در برابر پوسیدگی و خوردگی
  • مقاوم در برابر فشار و ضربه
  • مقرون‌به‌صرفه
  • تغییر سایز و ابعاد راحت و …

البته باید در نظر داشت که یونولیت‌ها در کنار تمامی مزیت‌ها و فوایدی که دارند می‌توانند معایب و ایراداتی نیز داشته باشند و چنانچه در ساختمان‌سازی از آنها استفاده می‌شود باید به این نکات توجه ویژه‌ای داشت. از مهم‌ترین معایب یونولیت‌ها می‌توان به مواردی همچون امکان اشتعال در صورت رنگ‌آمیزی با رنگ‌های روغنی، مقاومت پایین در برابر حلال‌های آلی، امکان آسیب به لایه ازن در صورت استفاده از کلرو فلورو کربن در تولید آن و … اشاره کرد.

فاکتورهای مؤثر در قیمت یونولیت امروز

فاکتورهای مؤثر در قیمت یونولیت امروز

همان‌طور که گفته شد قیمت یونولیت‌ها از مهم‌ترین فاکتورها در زمان خرید به شمار می‌روند و از آنجایی که تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد می‌تواند به صورت روزانه تغییر کند و نمی‌توان قیمت مقطوع و مشخصی برای آن عنوان کرد. از جمله مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت یونولیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع یونولیت‌

همان‌طور که گفته شد یونولیت‌ها می‌توانند انواع مختلفی همچون یونولیت‌های ورقه‌ای، دیواری، سقفی، فشرده، فوق فشرده، تزریقی و … داشته باشند و هر کدام از آنها می‌توانند ویژگی‌ها و کاربردهای مختلفی داشته باشند و قیمت آنها نیز می‌تواند متفاوت باشد.

دانسیته یونولیت‌ها

دانسیته و چگالی یونولیت مهم‌ترین فاکتور در خرید آنها به شمار می‌رود چرا که تمامی ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای یونولیت تحت تأثیر آن قرار دارد. یونولیت‌های مختلف می‌توانند در دانسیته‌های مختلفی تولید شوند و قیمت آنها نیز می‌تواند تحت تأثیر دانسیته تغییر کند.

ویژگی‌های فیزیکی یونولیت

میزان مقاومت یونولیت در برابر فشار و ضربه، رطوبت، حرارت، صوت، وزن و رنگ یونولیت‌ها و … از جمله ویژگی‌هایی هستند که می‌توانند در کاهش یا افزایش قیمت یونولیت‌ها نقش ویژه‌ای داشته باشند و هر چقدر یونولیت در برابر این عوامل مقاوم‌تر باشد از قیمت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.

ابعاد و اندازه‌های یونولیت

قیمت یونولیت امروز می‌تواند بر اساس ابعاد و اندازه‌های آن متفاوت باشد. هر کدام از انواع یونولیت‌ها در اندازه‌های استاندارد و یا سفارشی تولید می‌شوند و طبیعتاً قیمت آنها نیز می‌توانند متفاوت باشند.

اشتعال‌پذیری

یونولیت‌ها از نظر اشتعال‌پذیری به دو دسته اصلی شامل یونولیت‌های قابل اشتعال و یونولیت‌های کندسوز تقسیم می‌شوند. یونولیت‌های کندسوز از مواد اولیه باکیفیت‌تر و روش‌های به‌روزتری تولید می‌شوند و قاعدتاً دارای قیمت بیشتری می‌باشند

ظاهر و ساختار یونولیت

ظاهر و ساختار یونولیت‌ها در اصل نشان‌دهنده کیفیت تولید و کیفیت مواد اولیه یونولیت‌ها هستند و هرچه یونولیت دارای ساختاری یکدست و یکپارچه‌تر باشد از قیمت بیشتری برخوردار خواهد بود.

نشان استاندارد یونولیت

داشتن علامت استاندارد از مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت یونولیت است چرا که داشتن این نماد نشان‌دهنده کیفیت محصول و گذشتن از فیلترهای مختلف است. یونولیت‌های استاندارد از مواد اولیه بهتری تولید شده، بهداشتی بوده و از کیفیت بالاتری دارند و در نهایت از قیمت بیشتری نیز برخوردارند.

  • همچنین برند و شرکت تولید کننده یونولیت‌ها نیز می‌توانند در قیمت آنها مؤثر باشند و هرچقدر که شرکت‌های سازنده از سابقه و اعتبار بیشتری برخوردار باشند و محصولات باکیفیت‌تری تولید کنند قیمت بیشتری نیز خواهند داشت. سایت و فروشگاه عرضه کننده یونولیت نیز می تواند در کم و زیاد بودن قیمت یونولیت‎ها موثر باشد.

انواع یونولیت‌

مهم‌ترین نکات در قیمت لحظه‌ای یونولیت‌ها

علاوه بر موارد گفته شد فاکتورهای مختلف دیگری وجود دارند که می‌توانند در قیمت روزانه و لحظه‌ای یونولیت‌ها تأثیر داشته باشند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

  • میزان عرضه و تقاضا می‌تواند قیمت لحظه‌ای یونولیت را دچار تغییر کند. به عنوان مثال در فصول بهار و تابستان که ساخت و ساز رواج بیشتری دارد و استفاده از یونولیت در صنعت ساختمان‌سازی بیشتر است این مواد از قیمت بیشتری برخوردار خواهند بود چرا که تقاضای بیشتری برای آن وجود دارد.
  • از آنجایی که یونولیت‌ها بر پایه مواد نفتی تولید می‌شوند، قیمت یونولیت امروز می‌تواند تحت تأثیر مستقیم قیمت لحظه‌ای مواد اولیه باشد.
  • هزینه انرژی و حمل‌ونقل نیز می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی قیمت لحظه‌ای یونولیت‌ها داشته باشد و با افزایش این هزینه‌ها قیمت یونولیت نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • هزینه‌های تولید و دستمزدها نیز از جمله عواملی هستند که می‌توانند دستخوش تغییرات لحظه‌ای شوند و این در نهایت باعث تغییر در قیمت یونولیت‌ها خواهد شد.
  • در کنار این موارد نوسانات نرخ ارز و وضعیت واردات و صادرات نیز می‌توانند در افزایش و کاهش لحظه‌ای قیمت یونولیت سقفی و انواع یونولیت‌های دیگر مؤثر باشند.

جمع‌بندی نهایی

یونولیت‌ها به عنوان یکی از کاربردی‌ترین مواد در بسیاری از صنایع مانند ساختمان‌سازی شناخته می‌شوند و به سبب ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود جایگزین مصالح سنتی و قدیمی شده‌اند. قیمت یونولیت‌ها می‌تواند به صورت لحظه‌ای و روزانه دستخوش تغییرات مختلفی شود و تحت تأثیر عواملی همچون نرخ ارز، هزینه‌های حمل‌ونقل، هزینه‌های تولید، ویژگی‌ها و کاربردهای یونولیت و … قرار بگیرد و نمی‌توان قیمت مشخصی برای آنها عنوان کرد.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و به سفارش مادفوم منتشر شده و وینوک هیچ مسئولیتی در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.