معماران از خلاقیت و درک عملی سازهها و مصالح برای توسعه مفاهیم، نقشهها، مشخصات و طراحیهای دقیق برای ساختمانها و سایر سازهها استفاده میکنند. آنها با سازندگان و افراد مسئول برای برنامه ریزی پروژهها مذاکره میکنند، پروژههای ساختمانی را مدیریت میکنند و کارهای انجام شده را بازرسی میکنند.
این موارد و دلایل باعث میشود که این رشته در کنار رشته عمران به رشتههای جذاب برای تحصیل در دانشگاه تبدیل شوند و افراد بسیاری آنها را انتخاب کنند. تحصیلات رشته معماری و عمران مزایای بسیاری دارد که هر کدام از این مزایا به صورت مجزا میتوانند دلایل انتخاب این رشته توسط دانشجویان باشند.
- رشته مهندسی عمران و معماری همیشه در بازار کار تقاضا دارد.
- این دو رشته ارتباط تنگاتنگی با استفاده از فناوریهای نوآورانه دارند.
- انتخاب شغل در رشته عمران و معماری بسیار زیاد است، بنابراین استخدام پس از فارغالتحصیلی برای شما دشوار نخواهد بود.
- در این رشته به خوبی این بستر را دارید تا خودتان و مهارتهایتان را به رخ بکشانید.
- با پیشرفت شغلی، مهارتهای جدید زیادی را یاد خواهید گرفت.
- شما یاد خواهید گرفت که ریاضی و فیزیک را در دنیای واقعی به کار ببرید.
- در معماری میتوانید ایدهپردازیهای بسیاری داشته باشید.
- شما به عنوان بخشی از یک تیم، کار تیمی را یاد خواهید گرفت زیرا دانشجویان مهندسی عمران و معماری در اکثر مواقع به صورت تیمی کار میکنند.
- به عنوان یک مهندس عمران و معمار، فرصتهای زیادی برای اعمال مهارتهای خود خواهید داشت.
- تخصصهای عمران و معماری بسیار متنوع هستند.
اما برای ورود به این رشته چه شرایطی نیاز است؟ آیا صرف داشتن علاقه و همچنین آیندهی این شغل میبایست آن را انتخاب کرد؟
الزامات شخصی برای یک معمار
فردی که قرار است به عنوان معمار در آینده کار کند و به عنوان دانشجو سر کلاسهای معماری بنشیند، باید از منظر شخصی الزاماتی را در خود تشخیص دهد. این الزامات عبارت است از:
- استعداد برای طراحی
- خلاقیت
- توانایی در تجزیه و تحلیل منطقی مشکلات
- مهارت در برقراری ارتباط
- مهارت نوشتن و طراحی قوی
- توانایی تصمیم گیری عالی
یک معمار چه میکند؟
معماران متخصصانی هستند که در علم و هنر طراحی ساختمان آموزش دیدهاند. آنها مسئول طراحی و ساخت ساختمانها و سایر سازههایی هستند که در محیطهای مختلف ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند. معماران نه تنها بر جذابیت زیبایی یک سازه نظارت میکنند، بلکه بر ایمنی و عملکرد آن نیز نظارت دارند. آنها باید جنبههای اقتصادی ساخت ساختمانها را در نظر بگیرند و همچنین مطمئن میشوند که آنها نیازهای افرادی که از آنها استفاده میکنند را برآورده میکنند. وظایف متداول یک معمار ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- اجرای تکنیکهای معماری که به بهترین شکل با نیازهای مشتری هماهنگ باشد.
- نظارت بر پروژههای معماری برای اطمینان از طراحی کاربردی و با کیفیت.
- تهیه طرحهای اولیه برای یک پروژه.
- بررسی عدد و رقمی پیش از طراحی که ممکن است شامل تجزیه و تحلیل هزینه، مطالعات زمین و اثرات زیست محیطی یک سازه شود.
- تحقیق و پیروی از قوانین منطقهبندی، قوانین ساختمانی، مقررات شهری و سایر مقرراتی که بر یک پروژه معماری تأثیر میگذارند.
- استفاده از فناوری پیشرفته برای پیش نویس مدلهای سازهها و کشف روشهای مختلف ساخت و ساز.
- یافتن و اخذ قراردادهای ساختمانی و هماهنگی با کارگران ساختمانی.
در حالی که معماران در شاخههای مختلف مشغول به کار هستند و در صنایع مختلف دیده میشوند، اما هدف اصلی همه معماران برنامه ریزی و طراحی تمام اجزای یک سازه است.
مهارتهای مورد نیاز برای یک معمار موفق
برای ورود به رشته معماری باید مهارتهایی را داشته باشید تا بتوانید در آن به فردی موفق تبدیل شوید. معماران جنبههای مختلف ساخت یک سازه یا ساختمان را بر عهده دارند و برای تاثیرگذاری در کار خود به تعدادی مهارت سخت و نرم نیاز دارند. مهارتهای زیر اغلب برای یک معمار موفق در هر صنعتی مورد نیاز است:
مهارت در ریاضی و مهندسی
در حالی که افراد فارغالتحصیل از رشته معماری عموما در طراحی یک ساختمان نقش دارند، اما آنها همچنین باید با ریاضیات و مهندسی در ارتباط با معماری آشنا باشند. یک معمار ممکن است نیاز به استفاده از روشهای مختلف اندازهگیری و مقیاسها و همچنین اصول مهندسی که در یک پروژه اعمال میشود داشته باشد.
مهارت در رهبری
بسیاری از معماران نه تنها سازهها را طراحی میکنند، بلکه بر ساخت آنها نیز نظارت دارند. این نیاز به مهارت در رهبری خوب دارد، زیرا مدیریت ساخت یک ساختمان میتواند شامل هدایت تیمها و اطمینان از درک و اجرای اهداف پروژه توسط همه کارگران میشود.
مهارت در برقراری ارتباط
توانایی برقراری ارتباط خوب کلید موفقیت یک معمار است. یک معمار باید بتواند به طور موثر دیدگاه خود را به اشتراک بگذارد و همچنین انتظارات پروژههای معماری را تفسیر کند. معماران همچنین باید بدانند که چگونه به طور حرفهای با مشتریان ارتباط برقرار کنند به گونهای که اطمینان حاصل شود که نیازهای مشتری درک و برآورده میشود.
مسیر تحصیل در رشته معماری
اگر دوست دارید تا وارد عرصه معماری و طراحی ساختمان شوید، باید بدانید که برای انتخاب این رشته در دانشگاه دو انتخاب پیش روی خود دارید.
- میتوانید رشته معماری و طراحی داخلی را در هنرستانها انتخاب کنید و پس از سه سال تحصیل در هنرستان، هم در آزمون فنی و حرفهای و هم در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنید.
- یکی از رشتههای نظری را در دبیرستان انتخاب کنید و برای حضور و قبول شدن در دانشگاه، میبایست تنها در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنید و دیگر حق انتخاب آزمون فنی و حرفهای را ندارید.
از آنجایی که معماری و عمران از زیرمجموعههای انتخابی در رشته ریاضی و فیزیک هستند، افراد شرکت کننده در کنکور و همچنین محصلان هنرستانها تنها باید از طریق کنکور ریاضی به فکر انتخاب این رشته باشند.