رادیاتور پنلی یا پره ای، کدام رادیاتور را انتخاب کنیم؟

رادیاتورها به عنوان بخش اصلی سیستم‌های گرمایشی در منازل، موضوعی حیاتی در انتخاب مناسب‌ترین گزینه برای مصرف‌کنندگان محسوب می‌شوند. رادیاتور شوفاژ دیواری معمولاً از جنس‌های مقاوم به حرارت مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شود. این دستگاه دارای یک سری لوله‌ها و پنل‌های گرمایی است که از آنها گرما به محیط اطراف منتقل می‌شود. هنگامی که آب گرم از سیستم گرمایشی به رادیاتور وارد می‌شود، حرارت آب از طریق لوله‌ها به پنل‌ها منتقل شده و این پنل‌ها حرارت خود را به محیط انتقال می‌دهند.

 دو نوع رایج رادیاتور، یعنی رادیاتور پنلی (فولادی) و پره‌ای (آلومینیومی خشک) از لحاظ جنس بدنه و خصوصیات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما یکی از سوالات پر تکرار که توسط خریداران رادیاتور مطرح می‌شود این است که: “رادیاتور پنلی یا پره‌ای؟ کدام بهتر است؟”

در این مقاله می‌خواهیم تفاوت‌های این دو محصول را عنوان کنیم و در پایان مشخص نماییم که کدام محصول بهتر است. در همین راستا براساس شاخص‌های مختلف که در ادامه مطالعه می‌کنید این دو محصول را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

رادیاتور پنلی یا پره ای

  • تکنولوژی ساخت رادیاتور

رادیاتور‌پره‌ای با تکنولوژی قدیمی‌تر ساخته می‌شود که ممکن است در مصرف انرژی و کارایی به مشکلاتی برخورد کند. اما رادیاتور‌پنلی از تکنولوژی جدیدتری بهره می‌برد که امکانات بهینه‌سازی شده و بهره‌وری بالاتری دارد. بنابراین، در انتخاب بین این دو نوع رادیاتور، توجه به تکنولوژی ساخت و عملکرد بهینه مهم است.

اما در بازار ایران و سلیقه‌های ایرانی‌ها رادیاتور پنلی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. رادیاتورهای پنلی برند لورچ یکی از پرفروش‌ترین رادیاتورهای موجود در بازار ایران هستند. رادیاتور لورچ با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا در خط تولید کاملاً اتوماتیک ساخته می‌شوند. این رادیاتورها از ورق فولادی با ضخامت1.2میلی‌متر ساخته می‌شوند که بسیار مقاوم هستند. همچنین، این رادیاتورها به پوشش رنگی نانو مجهز هستند که در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم می‌باشد.

  • جنس رادیاتور

یک جنبه حیاتی در انتخاب رادیاتورها، جنس ساخت آنهاست. رادیاتورهای پره‌ای از آلومینیوم و رادیاتورهای پنلی از فولاد ساخته می‌شوند. این انتخاب جنس در تأثیر بر عملکرد آنها نقش مهمی دارد.

حالا این سوال مطرح می‌شود که جنس این محصولات چه ارتباطی با عملکرد آنها دارد؟

با توجه به مباحث جدید مقررات ملی ساختمان و ممنوعیت نصب آبگرمکن و بخاری در ساختمان‌های مسکونی و عمومی، رادیاتورهای پنلی از نظر مطابقت با این مقررات، جایگاه بسیار بهتری نسبت به رادیاتورهای پره‌ای دارند.

رادیاتور پره‌ای به دلیل جنس آلومینیوم، در تماس با آب داغ، هیدروژن تولید می‌کنند که باعث ایجاد هوا در مسیر حرکت آب درون رادیاتور می‌شود و ظرفیت گرمایی آنها را کاهش می‌دهد. این امر باعث نیاز مکرر به هواگیری شده و همچنین برای رفع اثر گالوانیک بین آلیاژ مس مبدل‌های حرارتی پکیج و آلومینیوم، رادیاتور پره‌ای به خوردگی مبتلا می‌شود. در عوض، رادیاتورهای پنلی که از ورق فولاد‌ ساخته می‌شوند، به خوردگی مقاومت دارند و مشکلات ناشی از هواگیری و گالوانیک را تجربه نمی‌کنند.

  • تمیزی و نظافت محیط

در منازلی که رادیاتور‌پره‌ای نصب شده‌است، مشاهده می‌شود که فضای دیوار بالای رادیاتور به سبب انتقال گرما، تیره و دودی می‌گردد. اما رادیاتورهای پنلی دارای سطح یکپارچه هستند و در این مورد عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند.

 رادیاتورهای‌پنلی به دلیل ساختار یکپارچه و سطح صاف، کمتر به ذرات گرد و غبار چسبیده و از این رو به راحتی تمیز می‌شوند. از سوی دیگر، رادیاتور پره‌ای به دلیل ظاهر پره‌مانند و تکه‌تکه بودن ساختار خود، ممکن است تمیز کردن آن سخت‌تر و زمان‌بر باشد. به این ترتیب، انتخاب بین رادیاتور پنلی و پره‌ای نه تنها به عملکرد گرمایی، بلکه به نظافت و زیبایی محیط نیز مربوط می‌شود.

رادیاتور پنلی یا پره ای

  • زیبایی

با توجه به رشد تکنولوژی امروزه رادیاتورهای‌پنلی در ارتفاع، اندازه ها، رنگ ها و طرح‌های مختلف تولید می‌شود که زیبایی خاصی به منزل می‌دهد در حالی که رادیاتور‌پره‌ای دارای طرح، اندازه، ارتفاع و طرح یکسان و ثابتی می‌باشد. از طرفی اگر رادیاتور‌پنلی دچار مشکلاتی از قبیل نشتی آب، ضربه خوردگی و… شود کل دستگاه رادیاتور باید تعویض‌گردد و یک دستگاه نو به جای آن نصب‌شود، در حالی که رادیاتورهای پره‌ای این قابلیت را دارند که فقط همان پره‌ای که دچار مشکل شده تعویض‌گردد. هر چند در تعمیر رادیاتور‌پره‌ای هزینه کمتری پرداخت می‌کنید ولی فقط کافی است تصور‌کنید در سالن پذیرایی منزل شما که یک دستگاه رادیاتور 10 پره نصب شده‌است و شما پره ششم را تعویض‌

کرده‌اید، 9 پره دیگر به دلیل گذر زمان کدر و تیره رنگ شده‌اند ولی پره ششم به دلیل نو بودن، شفاف و رنگ روشنی دارد. به نظر شما چه نمایی به سالن پذیرایی منزل می‌دهد؟ مثل این است که یک نفر فقط یک دندان خود را لمینت کند.

  • ظرفیت گرمایی

یکی از جنبه‌های مهم در انتخاب رادیاتورها برای سیستم‌های گرمایشی، ظرفیت گرمایی آنهاست. این ظرفیت به مقدار حرارتی اشاره دارد که هر رادیاتور قادر به انتقال و انتشار در فضا می‌باشد. در مقایسه میان رادیاتورهای پنلی و پره ای، نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود، ظرفیت گرمایی بالاتر رادیاتورهای پنلی است.

رادیاتورهای پنلی به دلیل داشتن سطح حرارتی بیشتر نسبت به رادیاتورهای پره‌ای، مقدار بیشتری حرارت را به فضا منتقل می‌کنند. به عبارت ساده‌تر، هر متر مربع از یک رادیاتور‌پنلی معادل حدود 15پره رادیاتور‌پره‌ای است. این امر نه تنها به این معناست که نیاز به تعداد کمتری از رادیاتورهای پنلی برای گرم کردن یک فضا وجود دارد، بلکه همچنین از نظر هزینه‌ای نیز مقرون به صرفه‌تر است.

با توجه به این تفاوت در ظرفیت گرمایی، رادیاتورهای پنلی به صورت کلی در فضاهای کم‌تری جای می‌گیرند و به افزایش کارایی و بهره‌وری سیستم گرمایشی کمک می‌کنند. این انتخاب به خصوص در فضاهای محدود یا در پروژه‌هایی که نیاز به استفاده از فضای محدودتری دارند، دلیلی برای انتخاب رادیاتورهای پنلی می‌شود.

  • نصب و استفاده

در فرآیند نصب و استفاده از رادیاتورهای پنلی و پره‌ای، تفاوت‌های مهمی وجود دارد. رادیاتورهای‌پنلی به دلیل ظرفیت بالاتر و توانایی انتقال حرارت بهتر، معمولاً نیاز به تعداد کمتری برای گرم کردن یک فضا دارند. علاوه بر این، نصب آنها نیز به دلیل طراحی ساده‌تر و کمتر بودن عناصر، آسان‌تر است. از طرفی، رادیاتورهای پره‌ای به دلیل ظرفیت گرمایی کمتر، ممکن است نیاز به تعداد بیشتری داشته باشند تا فضا را به طور مطلوبی گرم کنند. همچنین، نصب آنها ممکن است به دلیل بیشتر بودن عناصر و ابعاد آنها، نیاز به فضای بیشتری داشته باشد. این تفاوت‌ها باید در نظر گرفته شوند هنگامی که انتخاب بین دو نوع رادیاتور صورت می‌گیرد.

رادیاتور پنلی یا پره ای

  • راهنمای ارزیابی سطح قیمتی رادیاتور

نسبت قیمت به وزن بلوک رادیاتور: این نسبت نشان می‌دهد که هر واحد وزنی از رادیاتور چه قیمتی دارد. با مقایسه این نسبت بین رادیاتورهای مختلف، می‌توان فهمید کدام رادیاتور ارزش بیشتری نسبت به وزن خود دارد و از نظر اقتصادی مناسب‌تر است.

نسبت قیمت به بازده حرارتی: این نسبت نشان می‌دهد که هر واحد بازده حرارتی که رادیاتور ارائه می‌دهد، چه قیمتی دارد. با مقایسه این نسبت بین رادیاتورهای مختلف، می‌توان فهمید کدام رادیاتور ارزش بیشتری از نظر بازده حرارتی به ارزش پولی خود دارد.

استفاده از این راهنماها به شما کمک می‌کند تا به طور منطقی و موثرتری رادیاتورها را ارزیابی کرده و تصمیم بهتری در مورد خرید و استفاده از آنها بگیرید.

با توجه به مقایسه موارد فوق، انتخاب بین رادیاتور پنلی و پره‌ای بستگی به اولویت‌ها، محل نصب، و نیازهای حرارتی محیط مورد نظر دارد. اگر فضای محدودی دارید و به بهره‌وری انرژی و هزینه توجه دارید، رادیاتور پنلی ممکن است گزینه بهتری باشد.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و به سفارش لورچ منتشر شده و وینوک هیچ مسئولیتی در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.