بهترین سنگ نمای ساختمان و انواع متداول آن

همانطور که هر روزه شاهد ساخت ساختمان ها در شهر هستید باید متوجه شده باشید که نمای ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در زیباسازی ظاهر ساختمان به شدت تاثیرگذار است پس باید از متریالی برای این کار استفاده کرد که در برابر نفوذ آب باران و گرد و غبار و … مقاوم باشد.

سنگ هایی که برای نمای ساختمان به کار می روند باید بدون شکستگی، خلل و فرج باشند، همچنین می توانید برای تشخیص مرغوبیت آن با یک وسیله فلزی ضربه ای به سنگ وارد کنید در صورتی که صدایی مشابه صدای شیشه ایجاد شد از کیفیت سنگ مطمئن باشید.

این ها همه مقدمه ای برای تشخیص بهترین سنگ برای نمای ساختمان بود برای اینکه بتوانید انتخابی مطمئن در خرید انواع سنگ نما داشته باشید به شما توصیه می کنیم در ادامه این مقله با ما همراه باشید.

انواع متداول سنگ نمای ساختمان کدامند؟

به دلیل مجاورت سنگ نمای ساختمان با انواع عوامل محیطی مانند باد، رطوبت، باران و … باید از سنگ های محکم و مقاوم در این زمینه استفاده نمود که در ادامه شما را با انواع مختلفی از این سنگ ها آشنا خواهیم کرد.

خرید سنگ تراورتن

  • سنگ گرانیت: گرانیت نوعی سنگ آذرین با تنوع رنگی بالا از جمله طوسی، سبز، قرمز و صورتی بوده که این رنگ ها ناشی از کانی های موجود در سنگ است. از دیگر ویژگی های این سنگ می توان به بافت درشت و مقاومت بالای آن و عدم جذب آلودگی اشاره کرد .

از جمله کاربردهای این سنگ می توان به سرویس بهداشتی و حمام اشاره کرد زیرا به علت تخلخل پایین آب را به خود جذب نمی کنند و در نتیجه از مقاومت و طول عمر بالایی در مکان های مرطوب برخوردارند.

سنگ های گرانیت گران قیمت معمولا در قطعات بزرگ به فروش می رسند مانند گرانیت های پلنگی و گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار.

  • سنگ تراورتن: این سنگ نوعی سنگ رسوبی لایه لایه محسوب می شود که علاوه بر ارزان قیمت بودن از استحکام مناسبی نیز برخوردار است و به دو روش برش عمودی یا برش به موازات لایه بندی می توان آن را برش داد.

از جمله مزیت های این نوع سنگ می توان به قدرت چسبندگی بالای آن اشاره کرد که بدون نیاز به اسکوپ گذاری به سیمان می چسبد.

قیمت سنگ تراورتن نیز به رنگ و مدل آن بستگی دارد برای مثال تراورتن های موج دار از نوع ابر و بادی گران قیمت تر بوده و همچنین رنگ های طوسی، خرمایی و بژ در این محصول یا ترکیبی از این رنگ ها قیمت بالای آن را به دنبال خواهد داشت.

  • سنگ مرمر: زیبایی و مقاومت در برابر گازها، هوازدگی، باران اسیدی و قیمت بالای این سنگ جزو مشخصه های مهم آن محسوب شده و دارای سه رنگ زرد، سبز و سفید است.

از جمله کاربردهای سنگ مرمر می توان به سنگ نمای حرم، لابی هتل، مسجد و ساختمان های لاکچری و همچنین برخی از المان های دکوراتیو دکوراسیون داخلی اشاره نمود.

  • سنگ سند استون: این سنگ که با نام ماسه سنگ نیز شناخته می شود رنگ قهوه ای مایل به خاکستری و زرد داشته و جزو سنگ های رسوبی شناخته شده که ماسه و کانی های مختلفی مانند سیلیس، اکسید آهن، دولومیت و کربنات کلسیم را در ترکیبات خود دارد.

این سنگ بر خلاف مقاومت بالا در برابر هوازدگی از قدرت چسبندگی پایینی برخوردار بوده و برای چسبیدن به سیمان یا همان ملات به گیره اسکوپ‌ سنگ احتیاج دارد. از دیگر مشخصه های سنگ سنداستون می توان به مقاومت خمشی کم، بافت خشن و زبر و صیقل نیافتن آن و جذب آب اشاره کرد.

  • سنگ مرمریت: این سنگ معروف در مقایسه با سنگ تراورتن چگالی بیشتر و منافذ کمتری دارد و برای نمای بیرونی و همچنین داخلی ساختمان نظیر پله و کف مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که از هر نوع مرمریت با هر میزان براقیتی نمی توان برای نمای ساختمان استفاده نمود.

از جمله رنگ های سنگ مرمریت که در نماهای متعدد از آن ها استفاده می شود رنگ های سفید تا طوسی کم رنگ بوده و گران قیمت ترین و باکیفیت ترین نوع این سنگ نیز مرمریت دانه شکری ریزدانه است.

ویژگی های سنگ مناسب برای نمای ساختمان

  1. بررسی کانی های سنگ
  2. مقاومت خمشی و کششی مناسب
  3. قابلیت برش و صیقل آسان
  4. مقاوم در برابر تابش مستقیم نور آفتاب، باران های اسیدی، ترک خوردگی و سایش و ضربه
  5. فاقد خلل و فرج باشد و آب باران و برف به درون بافت سنگ نفوذ نکند؛ زیرا در این صورت سنگ در معرض یخ زدگی و در نهایت شکستگی و فرسودگی قرار می گیرد.
  6. دارای سطح صاف و یکدست و امکان مشاهده طرح ها و رگه های آن
  7. عدم پوسیدگی یا هوازدگی ظاهر و بافت سنگ
  8. عدم نیاز به هزینه نگهداری بالا
  9. استحکام و قابلیت بالا در مقایسه با سنگ های دکوراسیون داخلی

قیمت سنگ تراورتن

روش های اجرای نمای سنگی ساختمان

  • نمای چسبانده شده: اتصال سنگ به سازه پشتیبان از طریق وسایل اتصال به همراه چسب یا ملات.

سازه پشتیبان یا پشت بند: انتقال دهنده بار مهار و سنگ نما به ساختمان که در طراحی آن باید مواردی مانند بارهای ثقلی، تجهیزات مربوط به اتصال سنگ، نحوه نصب و سکوی نگهدارنده مورد توجه قرار گیرند.

لازم به ذکر است که وسایل اتصال سنگ به ساختمان در نمای چسبانده شده باربر نبوده و تنها نگهدارنده سنگ بر روی دیوار هستند و وظیفه چسب و ملات نیز تحمل بار ثقلی است.

  • نمای مهار شده: اتصال سنگ نما به دیوار پشتیبان از طریق سازه پشت بند یا اجزای باربر.

در چنین نماهایی تحمل بار ثقلی به وسیله مهار صورت می گیرد که نوع سنگ مصرفی و ضخامت آن، نوع دیوار پشتیبان (بلوک، آجر و بتن) و همچنین نوع بارهای وارده به آن ( بار سیکلی، بار مرده، ترکیب بار سیکلی و مرده) تعیین کننده شکل قرارگیری مهار، نوع و تعداد آن است.

در طراحی نمای سنگی، دیوار پشت بند به عنوان حائل محسوب می گردد و ابعاد سنگ باید به شکلی باشد که جهت اتصال به سازه اضافه احتیاج نباشد زیرا یک دیوار بنایی برای پشت بند کفایت می کند.

خرید سنگ نمای ساختمان

برای انتخاب و خرید سنگ مناسب برای نمای ساختمان بایستی به اقلیم آب و هوایی منطقه ای که بنا در آنجا واقع است توجه کنید زیرا سنگ های دارای تخلخل در مقابل آب آسیب پذیر هستند و مکان هایی که در معرض طوفان شن قرار دارند ممکن است باعث فرسوده شدن نمای سنگی ساختمان گردد در نتیجه با وجود چنین شرایطی ممکن است سنگ متلاشی شده یا عمر آن کوتاه گردد. جهت خرید سنگ تراورتن یا سنگ مرمریت می توانید به فروشگاه اینترنتی گیتی استون به آدرس www.gitistone.com مراجعه فرمایید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و به سفارش گیتی استون منتشر شده و وینوک هیچ مسئولیتی در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.