خانه هوشمند چیست + معرفی امکانات رفاهی هوشمند سازی

امروزه زندگی هوشمند و راحت به گونه ای برنامه ریزی می شود که همه چیز به شکل اتوماتیک کار کند و دیگر نیازی به امور دستی نباشد. قطعا در چارچوب زندگی شهری با مشغله های زیاد باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا حواسمان برای چیزهای کوچک پرت نشود. شاید تا کنون حداقل یکبار برایتان اتفاق افتاده است که از خانه خارج شده باشید و فراموش کرده اید که کلیدها را همراهتان بردارید یا اینکه سر شک به قفل نکردن درب ها زودتر مهمانی را ترک کرده باشید. برای رهایی از یک سری وسواس های فکری یا حتی فراموشکاری ها، خانه های هوشمند می توانند بهترین راه حل باشند. اجرای خانه هوشمند باید توسط متخصصان انجام گیرد. بنابراین برای این موضوع حتما از شرکت های معتبر در این حوزه استفاده نمایید. هایپر صنعت فامکو فعال در زمینه هوشمند سازی ساختمان، آماده طراحی و اجرای خانه های هوشمند می باشد.

خانه هوشمند چیست؟

تعریف ساده ای که می توان گفت آن است که خانه هوشمند یا به اصطلاح smart home مجموعه ای از ابزارها هستند که کنترل برخی از وسایل برقی و الکتریکی را بر عهده دارند. اینکار در کنار آسایش و راحتی باعث کاهش هزینه های مصرف انرژی می شود. مثلا زمانی که شما فراموش کرده اید چراغ های منزلتان را قبل از خروج خاموش کنید، به راحتی توسط تلفن همراهتان می توانید اینکار را انجام دهید. حال سوالی که پیش می آید آن است که عملکرد این دستگاه ها به چه شکل می باشد. برای پاسخ به این سوال همراه ما باشید.

سیستم هوشمند سازی ساختمان چگونه کار می کند؟

برای آن که هوشمند سازی خانه به درستی اتفاق بیفتد باید اصل اینترنت اشیا به درستی عمل کند. برای این کار باید تمامی دستگاه ها توسط محیطی به نام شبکه به هم متصل شوند. رایج ترین راه از طریق وای فای می باشد. فرمان های صوتی، حسگرها و تلفن همراه کار انتقال پیام به دستگاه ها را انجام می دهند و در راستای این موضوع، برای مثال شما می توانید تایمر تنظیم روشنایی خانه تان را فعال نمایید. با توجه به نوع سیستم های نصب شده و همچنین نیازهای کاربران عملکرد خانه های هوشمند با یکدیگر متفاوت خواهد بود. شما می توانید مواردی همانند: دما، رطوبت، روشنایی و یا سیستم های امنیتی را به راحتی از راه دور کنترل نمایید.

سیستم هوشمند سازی ساختمان

انواع خانه های هوشمند بر اساس فناوری

اینترنت اشیا یا IOT: برای متصل کردن تجهیزات مختلف به یکدیگر و کنترل کردن آنها از طریق شبکه اینترنت استفاده می شود. این فناوری امکان این را فراهم می آورد که افراد بتوانند سیستم های گرمایش و سرمایش، ترموستات های هوشمند، پرده برقی و یا دوربین های امنیتی را به راحتی از راه دور کنترل نمایند.

فناوری بر پایه هوش مصنوعی یا AI: این فناوری بسیار پیچیده و حرفه ای تر از اینترنت اشیا می باشد. هوش مصنوعی، عادت های ساکنین را یاد گرفته و در بلند مدت به گونه ای عمل می کند که انطباق بیشتری داشته باشند.

انواع خانه هوشمند بر اساس پروتکل

پروتکل Z-wave: در این فناروی برای انتقال داده ها از ارتباط بی سیم استفاده می گردد. این پروتکل از فرکانس 902.48 مگاهرتز استفاده می کند که می تواند از دیوار عبور کند و تداخلی با وای فای ندارد.

پروتکل Zigbee: این مورد هم جزو دسته فناوری های بی سیم محسوب می گردد که این مورد یک استاندارد فنی رادیویی IEEE 805.15.4 می باشد.

پروتکل KNX: این مورد بر خلاف دو مورد قبلی، نیاز به سیم کشی دارد. این فناوری برای متصل شدن از تمامی دستگاه ها و سنسورهای استفاده می نماید. این سیستم، کنترل بهتر، راحتی و ایمنی بیشتری را فراهم می نماید.

شبکه Wi-Fi: استفاده از فناوری وای فای سرعت بیشتری برای انتقال داده ها دارد. در حال حاضر تلفن های هوشمند همگی قابلیت اتصال به وای فای را دارند، بنابراین به راحتی می توان سیستم های خانه را کنترل نمود.

پروتکل Thread: این مورد یک پروتکل رادیویی است که بی سیم بوده و انرژی کمی مصرف می نماید. این دستگاه برخلاف سایر پروتکل ها، با تبدیل نمودن هر دستگاه موجود در خانه هوشمند، به گونه ای دارای یک شبکه در هم تنیده هستید.

انواع خانه هوشمند

آیا هوشمند سازی ساختمان امری ضروری است؟

سوالی که ممکن است پیش آید آن است که چرا باید خانه خود را به خانه ای هوشمند تبدیل کنید؟ در ادامه مزایای آن را بررسی خواهیم کرد.

راحتی و کارایی: درست است که فناوری و هوشمند سازی خانه، گران است. اما راحتی و کارایی که برایتان به ارمغان می آورد بسیار حس خوشایندی می باشد. تنظیم کردن سرمایش و گرمایش طبق دمای منزل، کنترل روشنایی های خانه، استفاده از دستگیره هوشمند، تایمر کنترل صوتی و سایر فعالیت های این چنینی، از جمله کارهایی است که باید به شکل اتومات صورت پذیرد.

امنیت بیشتر: قابلیت حسگرهای حرکتی و دوربین ها و میکروفون ها به گونه ای فعال شده است که در نبود حضور شخص در خانه، هرگونه ورود یا خروج مشکوکی توسط اپلیکیشن یا پیامک به فرد اطلاع داده می شود.

مصرف بهینه انرژی: هوشمند سازی ساختمان به کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی کمک می کند و بسیار باعث کمتر شدن هزینه های آب و برق می شود. ترموستات های هوشمند میزان دما را به درستی کنترل می کنند.

کلام آخر

خانه های هوشمند یکی تکنولوژی هایی است برای راحتی، کاربری بهتر و امنیت بیشتری استفاده می شود. در همین راستا شرکت فامکو در زمینه طراحی و اجرای خانه های هوشمند با کارشناسان مجرب در خدمت شما عزیزان می باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.