آشنایی با انواع مدل‌های کابینت برای آشپزخانه

آشپزخانه بخش مهم و جدایی‌ناپذیر هر خانه‌ای است و البته بدون حضور کابینت بی‌معنا. کابینت آشپزخانه نه تنها کاربرد فراوانی برای اعضای خانه دارد بلکه قسمتی از دکوراسیون آشپزخانه است. زیبایی کابینت می‌تواند یک آشپزخانه معمولی را به آشپزخانه‌ای شیک و دلنشین تبدیل کند.

برای آنکه بهترین چیدمان آشپزخانه را تجربه کنید خوب است با انواع کابینت آشپزخانه آشنا شوید و متناسب با سلیقه و سبکی که دنبال می‌کنید آشپزخانه‌ی خود را دکور کنید. کابینت‌ها می‌توانند در سبک‌های متفاوت طراحی شوند و البته ممکن است جنس‌های مختلفی هم داشته باشند.

انواع جنس کابینت آشپزخانه

انتخاب جنس کابینت می‌تواند در کیفیت و طول عمر آن تاثیر زیادی داشته باشد. به همین دلیل باید در انتخاب آن دقت کرد. برای مثال اگر کابینت در شهری با آب‌وهوای مرطوب استفاده می‌شود بهتر است از جنس‌هایی استفاده کنید که در معرض رطوبت آسیب نمی‌بینند. به همین دلیل باید ویژگی هر جنس را بشناسید و بعد انتخاب کنید.

کابینت چوبی

جنس چوب بسیار محبوب است. چوب معمولاً احساسی از گرما و راحتی به همراه دارد به همین دلیل می‌تواند فضای آشپزخانه را صمیمی‌تر کند. کابینت‌های آشپزخانه می‌توانند تماماً چوب باشند یا تنها روکشی از چوب داشته باشند.

این کابینت‌ها معایبی هم دارند. چوب در برابر رطوبت و حشرات مقاوم نیست و به همین دلیل نگه‌داری از آن زحمت بیشتری دارد. البته چوب‌هایی هم وجود دارند که مقاوم‌تر هستند. به‌علاوه کابینت چوب ممکن است راحت‌تر آتش بگیرد و این خطرآفرین است و در کنار تمام این‌ها هزینه‌ی ساخت کابینت‌های تمام چوب زیاد است.

البته کابینت‌هایی هم وجود دارند که با طرح چوب ساخته شده‌اند یا تنها روکش چوب دارند که از نظر مالی به‌صرفه‌تر هستند و در نهایت همان ظاهر زیبای چوب را ایجاد می‌کنند.

کابینت فلزی

انواع مدل‌های کابینت آشپزخانه

دیگر سال‌ها است که کابینت‌های فلزی از مد افتاده‌اند. هرچند هنوز هم کابینت‌های فلزی (استیل) و یا با بدنه‌ی فلزی و درهایی از جنس دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. فلز به طور کل بسیار مقاوم است. البته باز هم با توجه به جنس فلز رطوبت می‌تواند باعث زنگ‌زدگی شود و به راحتی کابینت را از بین ببرد. اما دیگر خبری از حمله موریانه‌ها یا احتمال آتش‌سوزی نیست.

کابینت MDF

کابینت‌های ام‌دی‌اف از آن جنس‌های قدیمی اما باکیفیت هستند که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. ام دی اف مات از قرآوری‌های چوب ساخته شده است و می‌تواند سال‌ها برای شما کار کند. قیمت این جنس نسبتاً ارزان و به‌صرفه است. ام‌دی‌اف‌ها ممکن است روکش‌هایی از جنس‌های متفاوت داشته باشند.

کابینت های‌گلاس

اگر دوست دارید کابینت‌های آشپزخانه شما برق بزنند و خودی نشان دهند، های‌گلاس را انتخاب کنید. های گلاس در واقع همان ام دی اف است که یک روکش پلاستیکی بر روی آن قرار داده شده و باعث می‌شود براق‌تر دیده شود.

این جنس در برابر حرارت مقاوم است، طول عمر زیادی دارد و هزینه‌ی تولید آن هم آنچنان بالا نیست. به همین دلیل یکی از انتخاب‌های رایج برای آشپزخانه‌های مدرن امروزی است.

کابینت ممبران

یکی دیگر از انواع جنس‌های مورد استفاده در کابینت‌ها، ممبران است. ممبران نیز نوعی روکش است که بر روی انواع جنس‌ها کشیده می‌شود و ظاهری زیباتر به آن می‌دهد. ممبران روکشی از جنس PVC است که به دلیل تکنیکی که برای روکش کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد به آن وکیوم هم می‌گویند.

کابینت HPL

کابینت HPL یکی از جدیدترین‌ها در نوع خود است. جنس این کابینت، ام دی اف با روکش اچ پی ال است. روکشی که در مقابل حرارت، خَش و باکتری مقاوم است. طول عمر بالایی دارد و قابل شست‌وشو است. تمام این مزایا باعث شده در چند سال گذشته این جنس کاربرد بیشتری پیدا کند.

انواع سبک کابینت آشپزخانه

انواع مدل‌های کابینت آشپزخانه

جنس کابینت آشپزخانه بسیار مهم است اما در کنار کیفیت و کاربری کابینت، زیبایی آن هم اهمیت زیادی دارد. برای آنکه از بودن در آشپزخانه‌ی خود لذت ببرید، علاوه‌بر اینکه کابینت‌ها باید با کیفیت باشند باید زیبا هم باشند و با سبک خانه هماهنگ باشند.

سبک کلاسیک

کابینت‌های کلاسیک به طور معمول کابینت‌هایی هستند که بر خلاف سبک مدرن ریزه‌کاری و جزییات زیادی دارند. ممکن است بر روی کابینت کنده‌کاری انجام شود و یا طرح و تزییناتی برای کابینت ساخته شود. بیشتر کابینت‌های کلاسیک کابینت‌هایی بزرگ با تزیینات زیاد در رنگ‌هایی مانند قهوه‌ای، رنگ چوب، سفید، خاکستری و کرم هستند.

این سبک بیشتر برای آشپزخانه‌های بزرگ و با پلان باز مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشتر فضا را سنگین نشان می‌دهند. در بسیاری از کابینت‌های کلاسیک پیشخوان از جنس سنگ است و از دستگیره‌ها و جزییات پر زرق و برق استفاده می‌شود.

سبک مدرن

برای درک بهتر از سبک مدرن تمام آن جزییات و منبت‌کاری‌های سبک کلاسیک را حذف کنید و همه چیز را ساده‌تر در نظر بگیرید. در این سبک بیشتر تلاش می‌شود از همه‌ی فضا استفاده شود و هیچ چیز شلوغی در کار نباشد. البته این به معنای نبود جزییات نیست. می‌توانید از دستگیره‌های مدرن که ممکن است طرح‌های پیچیده‌ای هم داشته باشد استفاده کنید.

سبک مینیمال

مینیمال به معنای سادگی و کمینه‌گرایی است. در این سبک از هر چیز اضافی دوری می‌شود تا تمرکز تنها بر روی چند مورد خاص باشد. بهترین رنگ برای کابینت آشپزخانه به سبک مینیمال معمولا رنگ‌های خنثی با کمترین تزیینات هستند. شعار سبک مینیمال این است که هر چه کمتر بهتر. بنابراین هر چیز اضافه مانند تزیینات در این سبک حذف می‌شود.

سبک مینیمال هم در فضاهای کوچک و هم بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در استفاده از چنین کابینت‌های آشپزخانه‌ای نباید نگران فضاهای خالی باشید آنها بخشی از چیدمان شما خواهند بود.

سبک نئوکلاسیک

شاید هر کدام از سبک‌های کلایک و مینیمال کابینت ویژگی داشته باشد که برای شما جذاب است. خب اصلا نگران نباشید می‌توانید ترکیبی از مدرنیته و کلاسیک را تجربه کنید. کابینت‌های نئوکلاسیک، کابینت‌هایی هستند که در آنها المان‌هایی از هر دو سبک دیده می‌شود.

کابینت‌های نئوکلاسیک به سادگی کابینت‌های مدرن نیستند اما آن همه زرق و برق کابینت‌های کلاسیک را هم یدک نمی‌کشند. یکی از کابینت‌های مشهور و محبوب در این سبک کابینت انزو است.

کابینت انزو

کلمه‌ی انزو نه به جنس و نه به سبک کابینت اشاره نمی‌کند بلکه بیشتر یک نوآوری از یک شرکت آمریکایی به نام zentique بوده است. در حقیقت این اسم به نام برند کابینت اشاره می‌کند. اما تفاوت آن با بقیه در چیست؟ کابینت انزو مانند کابینت‌های وکیوم و با همان تکنیک تولید می‌شود اما قطر ام‌دی‌اف مورد استفاده در آن از سایر جنس‌ها کمی بیشتر است. البته این کابینت کمی گران‌تر از سایر کابینت‌ها هم هست.

بیشتر کابینت‌های انزو در رنگ سفید و سبک نئوکلاسیک تولید می‌شوند و ظاهری زیبا و شیک دارند. بهترین نوع رنگ برای رنگ کردن کابینت آشپزخانه انزو، پلی اورتان است هرچند جنس‌های کم کیفیت‌تر آن با رنگ پلی لستر تولید شده‌اند که کیفیت مناسبی ندارد.

چند نکته مهم برای خرید کابینت آشپزخانه

برای آنکه بعد از خرید رضایت داشته باشید، بهتر است از قبل به چند نکته توجه کنید. توجه به این موارد در انتخاب بهتر به شما کمک خواهد کرد.

  • پلان آشپزخانه‌ی خود را در نظر بگیرید و طراحی کابینت را با توجه به آن انجام دهید تا بیشترین کارایی را داشته باشد.
  • کاربرد و کارایی کابینت را از قبل بررسی کنید. از جنس، طرح و سبکی از کابینت استفاده کنید که برای شما مناسب است و نیازهای شما را بر طرف می‌کند.
  • قبل از خرید بودجه‌ی مورد نظر خود را مشخص کنید و با توجه به آن بهترین جنس و کیفیتی را که می‌توانید تهیه کنید.

کابینت مهم‌ترین دکوراسیون آشپزخانه است. به همین دلیل باید در انتخاب آن بیشترین دقت را به خرج داد. هزینه‌ی خرید کابینت آشپزخانه می‌تواند بسیار زیاد باشد پس از قبل انواع کابینت‌های آشپزخانه، جنس‌ها و طرح‌ها را بررسی کنید و بعد انتخاب کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.