تابلو برق های پلاستیکی یکی از انواع تابلو برق های مورد استفاده در ساختمان ها هستند که دارای ابعاد گوناگون می باشند و به شکل های مکعبی و مستطیلی از جنس پلیمر ترموپلاستیک ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)، تولید می شوند.
تابلو برق پلاستیکی به آسانی در داخل، روی دیوار یا هر سازه ای نصب می شود و به دلیل ضد آب بودن این نوع تابلو برق، بیشتر روکار استفاده می شود.
تابلو برق پلاستیکی
تابلو برق جعبه ای فلزی یا پلاستیکی است که برای نصب تجهیزات کنترلی و حفاظتی، قطعات نمایشگر و سیم کشی داخلی وسایل الکترونیکی استفاده می شود. یکی از ویژگی های مثبت این نوع تابلوهای برق، مقاومت بالای آنها در برابر آتش و ضربه و حفاظت از تجهیزات داخلی آن در برابر آلودگی های محیطی مانند گرد و غبار می باشد. اکثر تابلو برق های پلاستیکی و فلزی دارای کلیدی هستند که می توان آن را روشن یا خاموش کرد. این تابلوها انواع مختلفی دارند و در دو مدل روکار و توکار در ساختمان ها و مراکز صنعتی یا تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.
تابلوهای پلاستیکی به دلیل مواد به کار رفته در آنها وزن بسیار کمی دارند. همچنین از نظر آب و هوایی برای استفاده در مناطق مرطوب و نمناک مناسب هستند. البته در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند. این نوع تابلوهای برق به دلیل آسیب پذیری زیاد در برابر نور خورشید نباید در محیط های باز استفاده شوند. به همین دلیل گزینه مناسبی برای خرید تابلو برق ساختمانی هستند. البته نسبت به نوع فلزی در برابر عوامل تهدید کننده مانند آتش سوزی، مقاومت کمتری دارند.
ویژگی های تابلو برق پلاستیکی
تابلوهای پلاستیکی مقاومت بالایی در محیط های اسیدی و قلیایی دارند و می توانند از تجهیزات داخلی خود در برابر آسیب های محیطی محافظت کنند. در ادامه به برخی از ویژگی ها و مزایای این تابلو می پردازیم.
- مقاومت و طول عمر بالا در محیط های شیمیایی (اسیدی و قلیایی)
- حفاظت در برابر رطوبت، گرد و غبار
- عایق حرارتی (مقاومت در برابر اشعه خورشید)
- عایق الکتریکی (جلوگیری از برق گرفتگی از طریق بدنه تابلو برق)
- بدون نیاز به سیم برای اتصال به زمین: این محصول به دلیل جنس پلاستیکی که دارد نیازی به اتصال به زمین ندارد.
- ظاهر فانتزی و زیبا: ظاهری زیبا دارند و از نوع فلزی آن زیباترند. (برای استفاده در محیط های مسکونی)
وجود خواص عایق الکتریکی در بدنه تابلو برق پلاستیکی باعث افزایش ایمنی افراد در آن محیط می شود. به طوری که در صورت تماس این افراد با تابلو برق دچار برق گرفتگی نشوند. این عایق الکتریکی همچنین می تواند تابلو برق و تجهیزات داخل آن را در برابر دمای نامطلوب محافظت کند. تابلوی پلاستیکی به دلیل ماهیت غیر رسانایی خود می تواند در صورت وجود ارتباط بین بدنه تابلو و قطعات الکتریکی داخل آن از آسیب دیدن افراد جلوگیری کند.
کاربرد و ویژگی های تابلو برق پلاستیکی
تابلوهای برق بر اساس عوامل مختلفی مانند سطح ولتاژ، جنس بدنه، نوع کاربرد و ساختار به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. با توجه به کارایی و ساختار تابلوهای برق به دو دسته تابلو برق دیواری توکار یا روکار یا تابلو برق سه فاز و تابلو برق صنعتی تقسیم می شوند.
از نظر ظاهر و اندازه در انواع مکعبی و مستطیلی ساخته می شوند که برای شرایط خاص استفاده می شود. به عنوان مثال در کارگاه های صنعتی با فضای محدود از تخته های کوچک استفاده می شود. تابلو برق پلاستیکی بر اساس نوع کاربرد به چند دسته پرکاربرد تقسیم می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تابلو برق صنعتی
- تابلوهای توزیع برق
- پنل نوع بانک خازن یا ضریب توان
- فرمان موتور
- تابلو برق ساختمان
- کنترل پنل یا PLC
- تابلوی مارشالینگ
- تابلو برق های سه و تک فاز
نکات مهم خرید تابلو برق پلاستیکی
عوامل مختلفی مانند اندازه و ظاهر، جنس بدنه، سطح ولتاژ، ایستاده یا دیواری بودن پنل، توکار یا روکار بودن آن در تعیین قیمت تابلوهای برق پلاستیکی نقش دارند. برای خرید تابلوهای برق پلاستیکی ایرانی و سایر تجهیزات الکترونیکی و استعلام قیمت آنها می توانید به سایت گروه شرکت های تلمبه موتور غرب مراجعه نمایید.
با توجه به اینکه این محصولات در سایزها و ابعاد مختلف تولید می شوند، بهتر است برای خرید بهترین مدل به نکات زیر توجه کنید.
- ابعاد و اندازه
- نحوه نصب پنل
- نوع کاربرد محصول
- سطح ولتاژ مورد نیاز
- درجه حفاظت مورد نیاز
- شکل هندسی محصول
- جنس در و جهت باز و بسته شدن آن
جمع بندی
استفاده از این انواع تابلوهای برق مزایای خاص خود را دارد که یکی از آنها صرفه اقتصادی بودن آنهاست. این نوع تابلو برق ها همچنین ایمنی، مدیریت بهتر و کنترل آسان تر پروژه های الکتریکی را افزایش می دهند. البته این نوع تابلو برق نسبت به نوع فلزی خود در برابر حوادثی مانند آتش سوزی مقاومت کمتری دارد. مقاومت کم در برابر اشعه خورشید از دیگر معایب این نوع تابلو برق می باشد.