مزایا و معایب پلوپز، آیا پخت برنج با پلوپز ضرر دارد؟

در دنیای پرمشغله‌ی امروزی، اگر بتوانید راهی برای صرفه‌جویی در زمان و انرژی در آشپزخانه پیدا کنید، باید گفت که بُرد کرده‌اید. یکی از وسایل برقی آشپزخانه که چند سالی است بسیار محبوب شده، پلوپز است. پلوپز ابزاری راحت و کارآمد برای تهیه برنج است و بسیاری معتقد هستند که پلوپز می‌تواند لقب یکی از کارآمدترین ابزارهای آشپزخانه را از آن خود کند. اما قبل از برچسب زدن این لقب به پلوپز باید بیشتر در مورد مزایا و معایب این دستگاه بدانیم. بنابراین ما را در این مقاله همراهی کنید تا با این مزایا و معایب آشنا شوید.

پلوپز چیست؟

پلوپز یکی از وسایل برقی آشپزخانه است که به طور خاص برای پخت برنج طراحی شده است. پلوپز دستگاهی خودکار است که فرآیند پخت پلو را بسیار آسان می‌کند و زمان شما را برای رسیدگی به دیگر کارهای روزانه و آشپزی آزاد می‌کند. یکی از مزایای پلوپز این است که می‌توانید بدون نگرانی در مورد چک کردن یا هم زدن مداوم برنج، این غذا را به‌گونه‌ای آماده کنید که انگار آن را روی گاز پخته‌اید.

علاوه بر این، بسیاری از مدل‌های جدید پلوپز دارای ویژگی‌هایی فراتر از پخت برنج هستند. برخی پلوپزها دارای امکاناتی برای پخت انواع مختلف غلات، تهیه فرنی و حتی بخارپز کردن سبزیجات هستند که تمام این امکانات، این وسیله را به ابزاری همه‌کاره در آشپزخانه تبدیل کرده است.

مزایای داشتن پلوپز

داشتن پلوپز می‌تواند فواید بسیاری برای شما داشته باشد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

راحتی در استفاده

چه عاشق آشپزی باشید و یا این کار را تنها برای رفع گرسنگی انجام می‌دهید، در هر حال می‌توان گفت که پلوپز یکی از راحت‌ترین وسایل برای استفاده در آشپزخانه است. برای کار با این وسیله و پخت پلو با آن، نیاز به مهارت و تخصص خاصی نخواهید داشت و خیلی سریع کار با آن را یاد خواهید گرفت.

تنها کاری که برای استفاده از پلوپز باید انجام دهید اضافه کردن مقدار آب به برنج، قبل از فشار دادن دکمه شروع است. اینجاست که به زمان زیادی نیز برای آشپزی نیاز نخواهید داشت و تمام این کار شاید چند دقیقه زمان ببرد.

مزایا و معایب پلوپز

برنج کاملا پخته

برای پخت برنج معمولا از روش پخت برنج (کته یا آبکش) استفاده می‌کنیم که انتخاب از میان این دو روش، کاملا به خود ما بستگی دارد. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از پلوپز پخت عالیِ برنج است. پلوپز با کنترل دقیق دما، باعث پختِ کامل و یکنواخت تمام دانه‌های برنج می‌شود و این کار را بدون اینکه دانه‌های برنج به هم بچسبند، انجام می‌دهد.

علاوه بر این، استفاده از پلوپز باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود و نتیجه آن دقیقا همان پلویی خواهد شد که روی گاز می‌پزید. دیگر ویژگی پلوپز این است که برنج پخته‌شده شما را در دمای سرو نگه می‌دارد.

صرفه‌جویی در زمان

یکی از مهم‌ترین مزایای داشتن پلوپز صرفه‌جویی در زمان است. با پخت خودکار برنج، دیگر مجبور نیستید کنار اجاق بایستید تا از درست پخته‌شدن برنج مطمئن شوید. به جای این کار، می‌توانید مقدار مناسبی آب و برنج را درون پلوپز بریزید و در حین انجام کارهای دیگر در آشپزخانه یا خانه، منتظر پخته‌شدن برنج بمانید. حتی با وجود ویژگیِ گرم نگه داشتن برنج، دیگر نیاز به صرف زمان برای گرم کردن مجدد برنج نخواهید داشت.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

ما ایرانی‌ها به‌عنوان افرادی که مدام در حال پختن برنج هستیم، باید از داشتن ابزاری مانند پلوپز خوشحال باشیم، چرا که این وسیله در مقایسه با پخت برنج در قابلمه و روی اجاق گاز به مقدار انرژی کمتری نیاز دارد و درست همان پلویی در آن آماده می‌شود که روی اجاق گاز درست می‌کنیم. بنابراین، می‌توان گفت که استفاده از پلوپز باعث کاهش مصرف انرژی و در عین کاهش ضررهایی می‌شود که به محیط زیست می‌زنیم.

بیشتر مدل‌های مدرن دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی برای کاهش مصرف انرژی هستند که از جمله آنها می‌توان به خاموش شدن خودکار هنگام پخت کامل یا گرم کردن غذا در دماهای پایین با حداقل مصرف برق اشاره کرد. جدا از صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه قبوض خانه، پلوپز حتی می‌تواند بسیاری از افراد که به آشپزی علاقه ندارند و حتی در آن استعداد ندارد را به افرادی کارآمد تبدیل کند.

قابلیت پخت انواع غلات و بخارپز کردن سبزیجات

یکی از مهم‌ترین مزایای داشتن پلوپز، قابلیت آن در پخت انواع غلات و بخارپز کردن سبزیجات است. با پلوپز می‌توانید به راحتی برنج، کینوآ، جو، عدس و حتی جو را بپزید. علاوه بر این بسیاری از پلوپزهای مدرن که دارای یک سبد بخارپز هستند، به شما این امکان را می‌دهد به راحتی سبزیجات را در حین پختن غلات بخارپز کنید. بخارپز کردن سبزیجات و پخت غلات در یک دستگاه، باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی می‌شود و در عین حال جایگزین سالم‌تری برای آب‌پز یا سرخ کردن سبزیجات است.

به طور کلی، توانایی پخت غلات مختلف و بخارپز کردن سبزیجات، پلوپزها را به یک ابزاری عالی برای تنوع بخشیدن به وعده‌های غذایی و ساده کردن فرآیند تهیه غذا تبدیل کرده است.

معایب داشتن پلوپز

در حالی که داشتن پلوپز مزایای زیادی دارد، اما معایبی نیز دارد که باید آنها را نیز در زمان خرید در نظر بگیرید. برخی از مهم‌ترین این معایب عبارت‌اند از:

هزینه‌های خرید و نگه‌داشت دستگاه

به‌طور کلی قبل از خرید هر وسیله‌ای باید هزینه‌ی کلی خرید و نگه‌داشت آن را در نظر بگیرید. قیمت انواع پلوپز بسته به برند، اندازه و ویژگی‌ها ممکن است متفاوت باشد، بنابراین انتخاب از میان انواع مدل‌های پلوپز باید با توجه به نیاز و بودجه شما باشد. برخی مدل‌ها معمولا خیلی گران هستند، اما امکاناتی در آنها وجود دارد که ممکن است برای بسیاری این امکانات مهم باشند. به‌عنوان مثال، دارای ظرفیت بالاتری نسبت به دیگر مدل‌ها هستند و یا اینکه دارای مدل‌های مختلف پخت برنج هستند.

مزایا و معایب پلوپز

ظرفیت محدود

یکی از معایب داشتن پلوپز ظرفیت محدود آن است. حتی بزرگترین پلوپزهای بازار نیز نهایت برای ده نفر مناسب هستند و نمی‌توان از این وسیله برای مهمانی‌ها و خانواده‌های پرجمعیت استفاده کرد.

وابسته بودن به برق

یکی از معایب اصلی داشتن پلوپز، وابسته بودن آن به برق است. یعنی در صورت قطعی برق یا عدم دسترسی به پریز برق، نمی‌توانید از پلوپز خود استفاده کنید. این موضوع برای افرادی که به استفاده از پلوپز عادت کرده‌اند و وابسته شده‌اند، می‌تواند یک ایراد بزرگ باشد. علاوه بر این، استفاده از پلوپز بسته به دفعات استفاده از آن، ممکن است باعث افزایش هزینه برق شود.

در نهایت باید عنوان کنیم که پلوپز هیچ ضرری برای سلامت ندارد و حتی می‌تواند گزینه‌ای عالی برای پخت برنج باشد. طبق آمار، برنج پخته‌شده تحت فشار نسبت به سایر روش‌های پخت برنج فواید بیشتری دارد و همچنین باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. بنابراین، می‌توان پلوپز را وسیله‌ای کارآمد و ایمن برای مصرف دانست.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و به سفارش اسنپ اکسپرس منتشر شده و وینوک هیچ مسئولیتی در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.