اشتباهات خطرناک پخت و پز که شاید انجامشان دهید

‌همه ما سهم عادلانه در اشتباهات آشپزی داریم، اما بعضی از آنها خطرناک تر از دیگران است. اول از همه ما به شدت بر این باوریم که پخت و پز سالم آشپزی بی خطر را بوجود می‌آورد. اما متأسفانه همه از انتخاب‌های بد در طبخ آگاهی ندارند. 

در این مقاله ۵ اشتباه رایج پخت و پز را عنوان خواهیم کرد که می‌توانند منجر به مشکلات مهم بهداشتی شوند.

۱- قبل از خوردن غذای مانده از مزه آن مطمئن شوید

اشتباهات خطرناک پخت و پز که شاید انجامشان دهید

اگر غذا از قبل مانده باشد و یا به درستی نگه‌داری نشده باشد، بهتر است از آن مطمئن شوید و یا فقط آن را دور اندازید. گاهی اوقات حتی مواد غذایی که کمی آلوده باشد می ‌تواند باعث بیماری جدی شود. حتی اگر هنوز بوی خوبی داشته باشد، شما نمی‌توانید پی به همه باکتری‌های خطرناک آن ببرید. نیازی به گفتن نیست که اگر غذا بوی خوبی نداشته باشد، امتحان کردن مزه آن یقینا سبب مسمومیت‌ می‌شود.

۲- قرار دادن گوشت پخته شده بر روی سطح نگهداری گوشت خام 

ظروفی که در تماس با گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی خام و یا تخم مرغ قرار دارند نباید برای سرو غذاهای آماده استفاده شوند. آبی که از محصولات خام ممکن است ترشح شود شامل باکتری‌های مضر، از جمله E.coli و سالمونلا است. این باکتری‌ها با پخت و پز کامل از بین می‌روند، اما غذای آماده با تماس با آب ترشح شده از مواد خام باقی مانده در سطوح شسته نشده آلوده می‌شود. بنابراین مطمئن شوید که ظرف مورد استفاده را با آب گرم و مایع شستشو کامل تمیز کرده‌اید یا برای سرو غذای پخته شده از یک ظرف دیگر استفاده کنید.

این مقاله را از دست ندهید: خوراکی‌هایی که زندگی شما را کوتاه‌تر می‌کنند

۳- شستن گوشت، ماهی یا مرغ قبل از پخت و پز

حقیقت این است که برخی از باکتری‌ها با شستشو بدون توجه به اینکه چند بار شستشو شده‌اند از بین نمی‌روند. پخت غذا با دمای مناسب یک کار عالی برای از بین بردن باکتری‌های خطرناک است چه شما مواد را شسته باشید و چه آن را نشسته باشید. بنابراین تنها نتیجه شستشوی گوشت این است که ابتدا می تواند باعث پخش شدن باکتری‌ها به سطح سینک شود و بعد با پاشیدن آب از توی سینک دیگر مواد غذایی را هم آلوده می‌کند.

۴- مزه کردن خمیر خام، خمیر کیک، گوشت خام یا هر غذای دیگری که تخم مرغ و یا گوشت خام دارد

اشتباهات خطرناک پخت و پز که شاید انجامشان دهید

به طور طبیعی، شما می‌خواهید از مزه خمیر کیک اطمینان حاصل کنید که خوشمزه است و گوشت چرخ کرده برای غذا مقدار مناسبی نمک و فلفل دارد، اما خوردن اینگونه مواد غذایی قبل از اینکه پخته شوند و حرارت ببینند تا باکتری‌های غذایی موجود در آن از بین بروند خطرناک است. 

 ۵- نگه‌داری گوشت مزه دار شده در هوای اتاق به جای یخچال و فریزر

دمای اتاق بین ۴۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت سبب افزایش باکتری‌ در مواد غذایی می‌شود و هر ۲۰ دقیقه میزان آن دو برابر می‌شود. باکتری‌های بیشتر، شانس بیمار شدن را بیشتر می‌کند زیرا همه آنها از طریق پخت و پز نابود نمی‌شوند و شما به راحتی بیمار می‌شوید. همیشه گوشت خام، مرغ و ماهی را در یخچال قرار دهید (یا فریز کنید). درجه حرارت سرد از افزایش باکتری‌های مضر جلوگیری می‌کند. اما یک موضوع جالب این است که غذاهای خاصی هم نباید در یخچال قرار بگیرند.

آماده‌اید که دوباره به کارهای روتین خود در آشپزخانه فکر کنید؟

مهم نیست که شما یک آشپز حرفه‌ای هستید یا در خانه آشپزی می‌کنید، هر کسی ممکن است هنگام آشپزی دچار اشتباه شود. بعضی از این اشتباهات ناچیز هستند اما بعضی دیگر می‌توانند منجر به عواقب جدی شوند. به یاد داشته باشید که چه وقت و کجا باید احتیاط بیشتری به کار ببندید. همچنین این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آنها را نیز از این خطرات حفظ کنید.

منبع healthyleo

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.