۱۱ مزیت اثبات شده زنجبیل برای سلامت بدن

زنجبیل از سالمترین و خوشمزه‌ترین ادویه‌جات موجود است. این گیاه حاوی مواد مغذی و ترکیبات ،بیولوژیکى است که مزایایی بسیاری برای بدن و مغز انسان دارد.

در این مقاله قصد داریم تا درباره ۱۱ مزیت زنجبیل برای سلامت بدن صحبت کنیم که توسط تحقیقات علمی صحت آنها تایید شده است. همراه وینوک باشید.

 

۱- زنجبیل حاوی گینگرول، ماده‌ای با خواص دارویی بسیار است

زنجبیل یک گیاه گلدار است که خواستگاه آن چین است.

این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است که نزدیک به زردچوبه، هل و گالانگال است.

ریزوم (ساقه زیر زمینی) بخشی است که معمولا به عنوان ادویه از آن استفاده می‌شود که اغلب ریشه زنجبیل یا همان زنجبیل نامیده می‌شود.

زنجبیل دارای تاریخچه بسیار طولانی برای استفاده در انواع مختلف طب سنتی و پزشکی است. این گیاه برای گوارش، کاهش تهوع و مبارزه با آنفلوانزا و انواع سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زنجبیل را می توان تازه، خشک شده، پودری و یا به عنوان روغن یا آب گرفته شده آن استفاده کرد، و گاهی اوقات به غذاهای فرآوری شده و لوازم آرایشی نیز اضافه می‌شود. این عنصر در بیشتر دستورالعمل‌های آشپزی نیز جای دارد.

عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل از روغن‌های طبیعی آن است که مهمترین آنها گینگرول است.

گینگرول ترکیب اصلی بیولوژیکى در زنجبیل است که دارای خواص دارویی بسیار است. از اثرات مهم آن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن است.

 

۲- زنجبیل می‌تواند بسیاری از بیماری‌های دارای حالت تهوع، بخصوص خستگی و ناخوشی صبحگاهی را درمان کند

زنجبیل یک گیاه موثر در درمان تهوع است.

به عنوان مثال، برای مدت طولانی است که از زنجبیل برای درمان بیماری دریازدگی استفاده می‌شود، و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد بیشتر از داروهای تجویزی در درمان این بیماری موثر است.

زنجبیل همچنین تهوع و استفراغ پس از جراحی را کاهش می‌دهد و برای بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی پیشنهاد می‌شود.

اما موثرترین حالت زنجبیل در زمان بارداری و تهوع مرتبط با بارداری مانند بیماری‌های صبحگاهی است.

بر اساس بررسی ۱۲ مطالعه که در آن از ۱،۲۷۸ زن باردار استفاده شده است، نشان داده است که۱٫۱ و ۱٫۵ گرم زنجبیل می‌تواند به طور چشمگیری علائم تهوع را کاهش دهد.

با این حال، زنجبیل در این مطالعه تاثیری بر روی استفراغ در این مطالعه نداشته است.

اگر چه زنجبیل بی‌خطر است اما قبل از مصرف مقدار زیادی از آن در صورت حامله بودن، با پزشک خود مشورت کنید. بعضی از افراد معتقدند که مقدار زیادی از زنجبیل می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما در حال حاضر مطالعه‌ای در اثبات آن وجود ندارد.

 

۳- زنجبیل می‌تواند باعث کاهش درد و درد عضلانی شود

نشان داده شده است که زنجبیل برای دردهای عضلنی ناشی از ورزش موثر است.

در یک مطالعه مصرف ۲ گرم زنجبیل در روز برای ۱۱ روز به میزان قابل توجهی باعث کاهش درد عضلانی در افرادی شده است که ورزش‌های زانو انجام می‌دادند.

زنجبیل اثر فوری ندارد، اما ممکن است در کاهش روز افزون درد عضلانی موثر باشد.

بسیاری بر این باورند که این اثر کاهش درد از تاثیر خواص ضد التهابی این گیاه است.

 

۴- اثر ضد التهابی زنجبیل می‌تواند به درمان آرتروز کمک کند

بیماری آرتروز یک بیماری رایج بین مردم است.

این بیماری از انحطاط مفاصل بدن ناشی می‌شود که منجر به علائم درد و سفتی مفصلی می‌شود.

در یک پروسه کنترل شده از ۲۴۷ نفر مبتلا به آرتروز زانو، افرادی که عصاره زنجبیل مصرف کرده بودند درد کمتری داشتند و نیاز به داروهای کم‌تری برای کاهش درد داشتند.

مطالعات دیگر نشان داد که ترکیبی از زنجبیل، کندر، دارچین و روغن کنجد می‌تواند درد و خشک شدگی مفاصل بیماران مبتلا به آرتروز را کاهش دهد.

 

۵- زنجبیل به طور قابل توجهی در کاهش قند خون و کم شدن عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی تاثیر دارد

این قسمت از مقاله تحقیقاتی نسبتا جدید است، اما زنجبیل ممکن است دارای خواص ضد دیابتی قوی باشد.

در مطالعه اخیری در سال ۲۰۱۵ از ۴۱ شرکت‌کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داده است که، ۲ گرم پودر زنجبیل در روز، ۱۲٪ قند خون ناشتا را کاهش داده است.

در این مطالعه همچنین دیده شد که HbA1c (هموگلوبین گلیکوزیله که شکلی از هموگلوبین است که نشانگر غلظت قند خون در طولانی مدت است)، به طور چشمگیری بهبود داشته است که منجر به کاهش ۱۰٪ در طول ۱۲ هفته شده است.

همچنین میزان ۲۸ درصد کاهش نسبت ApoB / ApoA-I و کاهش نشانگرهای لیپوپروتئین اکسید شده، ۲۳ درصد بوده است. این دو عامل اصلی خطر مبتلا به بیماری قلبی هستند.

این نمودار نشان می‌دهد چه اتفاقی افتاده است:

با این حال، در نظر داشته باشید که این فقط یک مطالعه کوچک بود. نتایج این مطالعه فوق العاده قابل توجه است، اما قبل از هر گونه توصیه می‌توان آنها را در مطالعات بزرگ تایید کرد.

 

۶- زنجبیل می‌تواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند

سوء هاضمه مزمن (دیسپپسیا) با درد و ناراحتی مکرر در قسمت فوقانی معده شناخته می‌شود.

اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه به موقع معده یک دلیل عمده سوء هاضمه است.

نکته جالب توجه این است که ثابت شده است که زنجبیل تاثیر خوبی در تخلیه معده در افرادی که این شرایط را دارند، می‌گذارد.

پس از خوردن سوپ، زنجبیل زمان لازم برای تخلیه معده را از ۱۶ تا ۱۲ دقیقه کاهش می‌دهد.

در مطالعه‌ای بر روی ۲۴ فرد سالم نشان داده شده است که مصرف ۱٫۲ گرم پودر زنجبیل قبل از غذا، ۵۰٪ تخلیه معده را افزایش داده است.

 

۷- پودر زنجبیل به شدت در کاهش درد قاعدگی تاثیر دارد

درد قاعدگی (دیسمنوریا) به احساس درد در دروان پریودی زن اشاره دارد.

یکی از کاربردهای سنتی زنجبیل برای تسکین درد، از جمله درد قاعدگی است.

در یک مطالعه که بر روی ۱۵۰ زن در سه روز اول قاعدگی بوده انجام شده که در آن ۱ گرم پودر زنجبیل در روز مصرف می‌کردند.

زنجبیل موفق به کاهش درد به طور موثر درست مانند مسکن‌هایی مثل مفنامیک اسید و ایبوپروفن داشته است.

بیشتر بخوانیم: 10 روش طبیعی برای درمان اختلالات هورمونی در زنان

۸- زنجبیل در کاهش سطح کلسترول تاثیر دارد

سطح بالای LDL (کلسترول بد) با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ارتباط دارد.

غذاهایی که می‌خورید تاثیر مهمی در سطح LDL دارد.

در یک مطالعه ۴۵ روزه از ۸۵ فرد مبتلا به کلسترول بالا، ۳ گرم پودر زنجبیل باعث کاهش قابل توجه در شاخص‌های کلسترول را نشان داده است.

این تاثیر همچنین در مطالعه‌ای بر روی موش‌های دارای کم کاری تیرویید نیز انجام شد، که در آن عصاره زنجبیل درست به اندازه داروهای کاهش دهنده کلسترول میزان کلسترول بد LDL را کاهش داده است.

هر دو مطالعه همچنین کاهش کلسترول کلی و تری گلیسیرید خون را نشان داده است.

 

۹- زنجبیل حاوی ماده‌ای است که می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند

سرطان یک بیماری بسیار جدی است که با رشد غیرقابل کنترل سلول‌های غیر طبیعی شناخته می‌شود.

عصاره زنجبیل به عنوان درمان جایگزین برای چندین نوع از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است.

خواص ضد سرطان ۶-gingerol، ماده‌ای که در مقادیر زیادی در زنجبیل خام وجود دارد، دیده شده است.

در مطالعه‌ای بر روی ۳۰ فرد، ۲ گرم عصاره زنجبیل در روز به طور قابل توجهی موجب کاهش مولکول‌های سیگنال دهنده التهابی در روده بزرگ را نشان داده است.

با این حال، مطالعه‌ای برای پیگیری حرف بالا در افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ این یافته‌ها را تایید نمی‌کند.

شواهدی وجود دارد که حتی ممکن است نشان دهد که زنجبیل در سرطان پانکراس، سرطان پستان و سرطان تخمدان موثر است. اما برای تاکید بیشتر تحقیقات بیشتری لازم است.

 

۱۰- زنجبیل ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد و از بیماری آلزایمر جلوگیری کند

استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می‌تواند روند پیری را تسریع بخشد.

اعتقاد بر این است که آنها یکی از عوامل اصلی بیماری آلزایمر و کاهش شناختی مرتبط با سن هستند.

برخی از مطالعات در حیوانات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات بیولوژیکى در زنجبیل می‌توانند پاسخ‌های التهابی را که در مغز رخ می‌دهند مهار کنند.

همچنین شواهدی وجود دارد که زنجبیل می‌تواند به طور مستقیم عملکرد مغز را بهبود بخشد. در مطالعه‌ای بر روی ۶۰ خانم میانسال نشان داده شد که عصاره زنجبیل زمان واکنش و حافظه کاری آنها را بهبود بخشیده است.

مطالعات متعدد در حیوانات نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند از زوال مغز مرتبط با افزایش سن محافظت کند.

 

۱۱- عنصر فعال موجود در زنجبیل می‌تواند به مبارزه با عفونت کمک کند

گینگرول، ماده بیولوژیکى موجود در زنجبیل تازه، می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد.

در واقع، عصاره زنجبیل می‌تواند رشد بسیاری از انواع مختلف باکتری را مهار کند.

زنجبیل برای مقابله با باکتری‌های دهانی مرتبط با بیماری‌های التهابی در لثه‌ها مانند التهاب لثه و بیماری بافت‌های اطراف دندان بسیار موثر است.

زنجبیل تازه همچنین تاثیر بسیاری بر علیه ویروس RSV، یک علت شایع عفونت تنفسی دارد.

 

۱۲- چیز دیگری موند؟

زنجبیل یکی از معدود ابرغذاها است که در واقع ارزش قرار گرفتن در این دسته از غذاها را دارد. از دیگر خواص زنجبیل چیزی می‌دانید؟ آن را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

منبع: healthline


مقالات بیشتر:

دلیل درد پشت گوش چیست؟

چگونه سریع لاغر شویم؟

۱۰ خوراکی که می‌تواند حافظه شما را تقویت کند

غذاهای خطرناکی که مردم می‌خورند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.