عادات روزانه به ظاهر بی‌خطر که سلامتی ما را تهدید می‌کند

همه یما در طول روز کارهایی را انجام میدهیم که مطمپن هستیم هیچ ضرری برای ما ندارند به عنوان مثلا در سرویس بهداشتی های عمومی از دستگاه خشک کن استفاده میکنیم اما حقیقت آن است که دستگاه های خشک کن باعث گسترش آلودگی ها می شوند یا ظرف های کثیف را درون سینک پر از آب میگذاریم درحالی که یک سینک خیس از کاسه ی توالت آلوده تر است.

در این مقاله به ده حقیقت ثابت شده‌ی علمی درباره ی مضرات بعضی از عادت‌های رایج که در طول روز آن‌ها را انجام می‌دهیم می‌پردازیم. این چند عادت شاید کاملا بی‌ضرر به نظر برسند اما از نظر علمی در حقیقت به شدت غیر بهداشتی هستند و تحقیقات مضرات آن‌ها را ثابت کرده است. همراه وینوک باشید.

۱- شستن دست‌ها با آب داغ

بسیاری از محققان می‌گویند دمای بالای آب تأثیری در از بین رفتن میکروب‌ها ندارد. در واقع نکته مهم مدت زمانی است که صرف شستن دست‌ها می‌کنیم، اهمیت بیشتری دارد.

هیچ چیزی در طول ۵ ثانیه تمیز نمی‌شود حتی با آب داغ اما در طی ۳۰ ثانیه می‌توانید باکتری‌های دست‌هایتان را از بین ببرید. شستن دست‌ها با آب داغ اغلب موجب می‌شود توانایی‌های حفاظتی پوست کاهش یابد و ممکن است باعث سوزش یا التهاب پوست شود.

۲- استفاده از دستگاه خشک کن

بسیاری تصور می‌کنند در خشک کردن دست با دستگاه خشک کن چون تماسی با دستگاه ندارند پس مشکل بهداشتی ندارد اما حقیقت دقیقا بر عکس آن است. خشک کن‌های برقی بسیار غیر بهداشتی هستند.

این دستگاه‌ها باکتری‌های زیادی را به خود جذب می‌کنند و آن ها را با جریان هوا به اطراف منتشر می‌کنند. این آلودگی‌ها ممکن است به ریه، پوست یا بدن سرایت کنند. دستمال‌های کاغذی مناسب‌تر و تمیزتر از خشک کن‌های برقی هستند.

۳- استفاده از دستگاه قهوه ساز

استفاده از دستگاه قهوه ساز

مخزن دستگاه‌های قهوه ساز محیط مناسبی برای رشد انواع باکتری‌ها است. میکروب‌های روی دستگاه قهوه ساز بیشتر از دستگیره‌ی در دستشویی خانه است. برای حفظ سلامتی‌تان، مخزن دستگاه را در فواصل کوتاه و با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید. با این کار درست کردن قهوه بی‌ضررتر خواهد بود.

۴- استفاده مجدد از کیسه‌های خرید

کیسه‌ای که بیشتر از یک بار استفاده شود در ۹۹/۹ درصد مواقع حاوی میکروب‌های بسیار زیادی است. اگر گوشت خام را در یک کیسه خریداری کرده باشید (حتی اگر گوشت در بسته بندی بوده باشد)، احتمال آن وجود دارد که باکتری‌ها به دیگر مواد به ویژه میوه‌ها و سبزیجات سرایت کنند.

راه حل این مسأله آن است که از کیسه‌های یک بار مصرف یا ساک‌های خریدی که قابل شست و شو هستند استفاده کنید.

۵- خیس کردن ظرف‌ها در ظرفشویی

سینک‌های ظرفشویی محل بسیار مناسبی برای رشد باکتری‌ها هستند و انواع باکتری‌ها مثل سالمونلا که باعث مسمومیت می‌شوند، کلنی باسیلوس که عامل بیماری سیاه زخم است یا استافیلوکوکوک با توان ایجاد انواع عفونت‌ها و مسمومیت‌ها در آن وجود دارد.

برای جلوگیری از بروز بیماری‌های معده و روده، لازم است که سینک را هم بعد از شستن ظرف‌ها و هم بعد از گذاشتن مواد غذایی در آن مثل ماهی، گوشت خام، محصولات لبنی و سبزیجات بشویید. خیس کردن ظروف در سینک روشی ساده اما برای سلامتی خطرناک است.

۶- برش گوشت و سبزیجات روی یک تخته ی یکسان

برش گوشت و سبزیجات روی یک تخته ی یکسان

بعضی محققان اعتقاد دارند باکتری‌های روی تخته‌های برش گوشت ۲۰۰ برابر بیشتر از کاسه توالت است. به همین دلیل است که برای برش میوه‌ها و سبزیجات نباید از آن‌ها استفاده کرد.

بعد از برش گوشت خام، تخته‌ی برش آلوده به باکتری‌های سالمونلا و کامپیلوباکتر می‌شود. این دو نوع باکتری شایع ترین عوامل مسمومیت غذایی هستند. راه حل این مسأله آن است که از دو تخته‌ی مجزا برای گوشت و سبزیجات استفاده کنید.

۷- گذاشتن تلفن همراه در کیف دستی

شاید به نظر برسد کیف دستی یا کوله پشتی مکان مناسبی برای محافظت از وسایل الکترونیکی‌تان در برابر محیط اطراف باشد، اما این تصور اشتباه است.

بهتر است که تلفن همراه‌تان را در جیب لباس یا داخل یک جلد بگذارید، به این ترتیب آلوده به میکروب‌های کمتری می‌شود. به طور متوسط یک تلفن همراه ۱۰ برابر آلوده‌تر از کاسه‌ی توالت است. بهتر است که تلفن همراه تان را هر روز با یک دستمال مرطوب ضدعفونی کنید.

۸- شستن لباس های زمستانی در بهار

دستکش‌ها و شال گردن و به طور کلی لباس های زمستانی خود را هر چند وقت یک بار می‌شویید؟ محققان توصیه می‌کنند کلاه، شال گردن و دستکش‌ها در طول زمستان باید هر دو هفته یک بار شسته شوند.

این لباس‌ها اغلب با دهان و بینی ما تماس دارند. به این ترتیب میکروب‌ها در این لباس‌ها انباشته می‌شوند و در صورت تماس مداوم با آن‌ها، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن ما می‌شوند.

۹- باز کردن یخ مواد غذایی در دمای اتاق

ما به ندرت به تأثیر دمای محیط و سرعت ذوب شدن یخ مواد غذایی بر کیفیت آن‌ها توجه داریم. گذاشتن گوشت و ماهی در یک کاسه به طور مستقیم روی میز روش خطرناکی است. برای جلوگیری از تکثیر میکروب‌ها، بهتر است یخ گوشت و ماهی را در یخچال آب کنیم.

۱۰- با آرایش ورزش کردن

ممکن گاهی اوقات با عجله از محل کار خود به باشگاه بریم و تصور کنیم چون بعد از ورزش دوش می‌گیریم دیگر نیازی به پاک کردن آرایش صورت نیست. با این حال، در طول انجام ورزش پوست باید تنفس کند و خودش را پاکسازی کند.

اگر آرایش داشته باشید، ممکن است منافذ پوست تان بسته شود. در نتیجه، در معرض مشکلات پوستی قرار می گیرید. بنابراین قبل از ورزش، حتما آرایش‌تان را پاک کنید.


بیشتر بخوانید:

آیا ترکیب موز و شیر برای سلامت مضر است؟

عضویت در خبرنامه وینوک
عضویت در خبرنامه وینوک
در خبرنامه وینوک عضو شوید بهترین مطالب را هر هفته در ایمیل خود بخوانید
میتونید هر لحظه که خواستید عضویت خود را غیر فعال کنید

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.