کدام مواد غذایی تاریخ انقضا ندارند و می‌توان تا سال‌ها از آنها استفاده کرد؟

مصرف مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته می تواند خطرناک باشد و سلامتی شمارا تهدید کند، اما مواد غذایی ای هستند که نیاز نیست نگرانی ای بابت تاریخ انقضای آن ها داشته باشید چون می‌توانید تا سال های زیادی از آن ها استفاده کنید.

بسیاری از این مواد موادی هستند که در طول هفته بسیار از آنها استفاده می‌کنیم و شاید برای همه ما این سوال پیش آمده بوده که این مواد تاریخ مصرف ندارند. در این مقاله همراه وینوک باشید تا جواب سوال خود را بگیرید.

 

۱- پودر شیر

پودر شیری که تحت تمامی استانداردهای بهداشتی لازم تولید شده باشد را می توان برای مدتی طولانی نگهداری کرد بدون آنکه ارزش غذایی آن از بین برود، به شرط آنکه در ظروف پمپ دار برای تخلیه ی هوای ظرف نگهداری شود.

۲- سس سویا

سس سویا را می توان دست کم تا ۳ سال نگهداری کرد حتی اگر داخل شیشه ی در بسته نباشد. ماندگاری این سس در ظرف های نگهداری پمپ دار برای تخلیه ی هوا بسیار بیشتر خواهد شد، اما این مسأله به موارد مختلفی مثل نوع سس سویا، شیوه ی تولید، کیفیت و دمای نگهداری آن نیز بستگی دارد.

۳- لوبیا قرمز

تاریخ انقضای لوبیا قرمز | مجله سلامتی وینوک

دانشمندان علوم تغذیه می گویند لوبیای قرمز بعد از گذشت ۳۰ سال اگرچه تغییراتی در ظاهر آن به وجود می آید اما برای مواقع اضطراری می توان از استفاده کرد. آن ها بیان می کنند لوبیای قرمز و دیگر انواع لوبیا دست کم تا ۳۰ سال قابل استفاده هستند.

۴- نمک

از آن جایی که نمک یک ماده معدنی است، به همین دلیل فاسد شدن آن امری غیر ممکن است. اگرچه این ماده ی معدنی می تواند به سرعت آب را به خود جذب و در طول زمان تبدیل به سنگی بزرگ شود، اما در نهایت چیزی جز همان نمک نخواهد بود.
با این حال، توجه داشته باشید که نمک یددار را تنها تا یک سال می توان استفاده کرد. در طی این مدت، ید معمولا تبخیر می شود و نمک خواص مفیدش را از دست می دهد، هرچند که هنوز هم می توانید از آن به عنوان نمک در غذا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۲ ماده غذایی که باید آنها را اورگانیک مصرف کرد

 

۵- سرکه

سرکه ی سفید هم جزو محصولاتی است که تاریخ انقضا ندارد، اما می بایست مطمئن شوید که این ماده در شرایط مناسبی نگهداری می شود. اگر قصد دارید سرکه را به مدتی طولانی نگهداری کنید، بهترین راه برای این کار ذخیره ی سرکه در ظروف پمپ دار برای تخلیه ی هوا و در محلی تاریک و خنک، و دور نگه داشتن از حرارت و گرما است.

۶- قند

قند همانند نمک می توانید تا ابد نگهداری کنید، به ویژه اگر در ظروف پمپ دار برای تخلیه ی هوا ذخیره شود. اما حتی اگر قند رطوبت هوا را به خود جذب کند و به سنگی سخت تبدیل شود، خاصیت خود را از دست نمی دهد و میتوانید از آن استفاده کنید.

۷- برنج

تاریخ انقضای برنج | مجله سلامتی وینوک

بهترین دما برای اینکه برنج را نگهداری کنید ۴/۵ درجه ی سانتیگراد یا کمتر از آن است. بهتر است برنج را در ظروف پلاستیکی مخصوص مواد غذایی یا ظروف شیشه ای نگهداری کنید. پژوهشی نشان می دهد برنج را می توان تا ۳۰ سال ذخیره کرد بدون آنکه رایحه یا ارزش غذایی آن از بین برود.

۸- عسل

عسل یک ماده ی غذایی منحصر به فرد است. ترکیبات شیمیایی موجود در عسل رشد باکتری ها در درون آن را بسیار سخت می کند و به همین دلیل این محصول را می توان تا ابد نگهداری کرد. علاوه بر این اگر عسل را در ظروف مهر و موم شده خریداری کنید، می توانید کاملا مطمئن باشید که عسل در تماس با هوا و رطوبت فاسد نخواهد شد.
باستان شناسان در جریان حفاری یکی از اهرام مصر، چند ظرف عسل کشف کردند. قدمت این مکشوفات به طور متوسط در حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ سال بود. جالب است بدانید که عسل های درون ظرف ها کاملا قابل خوردن بود و حتی باستان شناس ها آن را امتحان کردند!

۹- سیروپ افرا

تولید کنندگان این ماده ی غذایی می گویند یک شیشه ی باز نشده ی سیروپ افرا را تا ابد می توان نگهداری کرد. حتی بعد از باز کردن شیشه سیروپ افرا هم در صورتی که سیروپ در فریزر نگهداری شود می توانید تا چندین سال از آن استفاده کنید.


مقالات بیشتر:

۹ گیاه و ادویه‌ای که در کاهش وزن موثر هستند

اسراری که شما را در مقابل مسمومیت غذایی محافظت می‌کند

عادات روزانه به ظاهر بی‌خطر که سلامتی ما را تهدید می‌کند

۱۱ مزیت اثبات شده زنجبیل برای سلامت بدن

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.