رستوران نون و نمک رستورانی با حال و هوای قدیم

یک روز تعطیل، میدان بهارستان تهران، کوچه‌های تنگ و قدیمی محله و در نهایت رسیدن به رستوران نون و نمک که خانه‌ای قدیمی بازمانده از دوران قاجار است از اتفاقات خوبی است که در زمان حال ممکنه واسه آدم رخ بده.


 

برای رفتن به رستوران نون و نمک یک روز تعطیل رو انتخاب کردم. خیابان‌های اطراف رستوران همگی ناحیه طرح ترافیک هستند و برای ماشین بردن تنها راهم رفتن تو روز تعطیل بود. بخاطر این می‌خواستم ماشین ببرم چون میخواستم خیابونا و کوچه‌های اطراف رستوران رو با ماشین برم و ببینم چه حس و حالی دارن و در واقع چه شکلی دارن.

رفتن به رستوران‌های این شکلی غیر از بودن در خود رستوران و لذت بردن از غذا و فضای اون، حس خوب و در عین حال عجیب از دیدن کوچه پس کوچه‌های اطراف رستوران در محله‌های قدیمی رو نیز القا می‌کنه. وقتی با ماشین تو کوچه‌های اطراف رستوران نون و نمک رانندگی می‌کردم با خودم می‌گفتم مگه میشه تو تهران هنوز هم همچین کوچه‌های قدیمی وجود داشته باشه.

کوچه‌هایی باریک که حتی یک جاهایی تعجب می‌کردم که چه جوری تونستم این کوچه‌ها رو با ماشین رد کنم یعنی در این حد کوچه‌ها باریک و تنگ بود. ولی بعد از دیدن اون محله‌ها و کوچه‌ها خیلی خوشحال شدم که هنوز کسی نتونسته این محله‌های قدیمی رو خراب کنه و به جای خونه‌های قشنگ و قدیمی اون برج بسازه.

چجوری بریم رستوران نون و نمک؟

رستوران نون و نمک

برای رفتن به رستوران نون و نمک حس کنید دارید میرید خونه یکی از اقوام یعنی هم خود رستوران مانند خانه است و هم اینکه آدرس رستوران هیچ شباهتی به آدرس دیگر رستوران‌ها نداره. میدان بهارستان، خیابان مصطفی خمینی، پایین‌تر از چهارراه سرچشمه، کوچه نصرالهی، کوچه جاویدی، پلاک ۱۱۴ آدرس رستوران نون و نمک است که حتما پیشنهاد می‌کنم که قبل از وارد به خود رستوران گشتی در کوچه پس کوچه‌های اون منطقه بزنید.

طبق دستوری که از روی نقشه خون می‌گرفتم پیش رفتم تا جلوی در رستوران رسیدم. ماشین روپارک کردم و به دنبال رستوران می‌گشتم اما قانون جای پارک جلوی در رستوران رو فراموش کرده بودم و خبر نداشتم که دقیقاً جلوی در رستوران ماشین رو پارک کردم. و باز هم مثل همیشه صورت من به شکل 😊 دراومدم.

شاید باورتون نشه ولی توی همچین رستوران‌های سنتی هم میشه قرار کاری گذاشت و برای کار رفت. همیشه که نباید رستوران‌ها و کافه‌های مدرن رو برای کار انتخاب کرد. یک بار هم میشه جلسات کاری رو به شکل سنتی برگزار کرد که من این کار رو کردم.

رستوران نون و نمک

رستوران نون و نمک

رستوران نون و نمک فرقی اساسی با دیگر رستوران‌های سنتی که تا به حال رفته بودم داشت. فرقش این بود که برای ساخت رستوران به شکل سنتی نیازی به ساحت دکور و طراحی دکوراسیون نداشت. خانه‌ای قدیمی بازمانده از دوران قاجار که به شکل رستوران درآورده بودنش و حتی قسمتی از اون هنوز به شکل قدیمش برای بازدید باقی مونده بود.

پشت منوی رستوران خلاصه‌ای از چگونگی شکل گرفتن رستوران نوشته شده بود که اینجا برای شما بازگو میکنم:

این خونه یه بنای قاجاریه که بیشتر از ۲۲۰ سال قدمت داره و صاحب اصلیش میرزا محمود وزیر بوده. میرزا محمود اواخر دوره ناصرالدین شاه به وزارت منصوب میشه  و در دوره‌های مظفرالدین شاه و محمدشاه قاجار وزیر ابنیه و علوم بوده. دو تا دختر هم داشته به اسم‌های فخرالملوک و نیرالملوک که هر دو در این خونه بزرگ میشن.

فخرالملوک با یه روحانی به نام جعفر خدیور محسنی اراکی ازدواج می‌کنه و سال‌ها تو این خونه می‌مونه. پسرشون محمدرضا تو همین خونه بزرگ می‌شه و بعدها جراح مغز و اعصاب شده و به آمریکا مهاجرت می‌کنه.

خونه بعد از فوت پدر و مادر متروک مانده و تبدیل می‌شه به زباله‌دونی تا اینکه خانم بهره‌مند که خیلی علاقه داشته میراث گذشته رو حفظ کنه سال ۷۴ خونه رو از ورثه می‌خره و سال ۸۸ هم خونه در فهرست آثار ملی ثبت می‌شه. از اون موقع مرمت خونه شروع می‌شه و تبدیل میشه به سفره خونه سنتی و سال ۹۱ هم افتتحاح میشه.

رستوران نون و نمک

بعد از خوندن تاریخچه خونه و فکر کردن به کسانی مثل خانم بهره‌مند که برای خشت خشت این سرزمین ارزش قائل هستند و برای حفظ اون تلاش می‌کنند بسیار خوشحال شدم. خانم بهره‌مند تونست با خرید این خونه از ورثه از خراب شدن اون جلوگیری کنه و نذاره این خونه به آپارتمانی چند طبقه تبدیل بشه. درسته که الان خیلی کاربرد یه خونه رو نداره ولی باز هم باقی موندن اون تو آثار ملی و باز بودن اون برای بازدید خیلی خوشحال کننده است.

البته باید گفت که خونه کاملا به رستوران تبدیل نشده و قسمتی از اون که اتاقی با آینه‌کاری قدیم است برای بازدید مراجعه کنندگان باز است و این موضوع هم باعث شد که بیشتر و بیشتر به این رستوران علاقمند شم.

رستوران نون و نمک

 

رستوران نون و نمک

 

رستوران نون و نمک

اتاقی که گفتم این اتاق است.اتاقی با پنجره بزرگ رو به حیاط حوض‌دار و با آینه‌کاری‌های زیبا و صندوقچه‌ای قدیمی که از دیدنش به شدت لذت بردم. با دیدن این خونه به این موضوع پی بردم که آدما بعد از مدت‌ها باز هم طلب داشته‌های قدیمشون رو می‌کنن. خونه‌های قدیمی با حیاط و حوض از اون چیزهایی است که این روزها به شدت می‌خوامش و دوست دارم به روزهایی برگردم که تو حیاط خونه بازی می‌کردم و همه خوشحال بودن.

چی سفارش بدیم؟

رستوران نون و نمک

اینکه تو رستوران چی سفارش بدیم معقوله‌ای است کاملا سلیقه‌ای. مثلا من خودم تو انواع کباب‌ها، کباب چنجه و برگ رو ترجیح می‌دم اما خیلی‌ها هستند که عاشق جوجه و کوبیده هستن بنابراین تنها کاری که می‌تونم بکنم اینه که درباره اون چیزی که خودم خوردم توضیح بدم.

سفارش من کباب لقمه با گوشت شتر بود و همراهم دیزی سفارش داد. کبابی که من خوردم خوب و خوشمزه بود و همچنین برنجش هم خوشمزه و خوش عطر بود ولی اون برنج تند کنار غذا واقعا عالی بود. برنج تند همراه با کباب یه ترکیب عالی و لذیذی که بسیار خوشحال شدم وقتی برنج تند رو کنار غذام دیدم. درباره دیزی هم از گوشت کوبیده‌اش خوردم و خوشم اومد. طعم خوب و لذیذی داشت.

اما یه نکته درباره استفاده از ظروف مسی باید بگم و اونم استفاده از لیوان‌های مسی است. هنگام نوشیدن دوغ تو لیوان مسی حس می‌کردم که دارم دوغ با طعم آهن می‌خورم. در واقع باید بگم که خیلی طعم و مزه دوغ رو متوجه نشدم و ترجیح می‌دادم تا تو یه لیوان سفالی یا معمولی دوغ رو بخورم تا تو لیوان مسی که مزه دوغ عوض نشه. غیر از این مورد همه چیز در مورد غذا عالی بود.

رستوران نون و نمک

یه نکته خیلی جالب درباره رستوران نون و نمک که یادم رفت بگم اینه که رستوران نون و نمک برای پذیرایی از مهموناش قسمتی رو فرش کرده داشت. به محض ورود به رستوران متوجه شدم که رستوران بیشترش رزرو شده و تنها قسمتی که مونده بود همون قسمتی بود که فرش شده بود و بالا تو تصویر می‌بینید. خیلی جالب و هیجان انگیز بود که کار و غذا خوردن روی زمین انجام بشه و حتی بتونی به پشتی تکیه بدی و پاهاتو دراز کنی.

این قسمت از رستوران به جاهای دیگه رستوران نیز خیلی دید نداشت به همین خاطر کلا حس کردیم که خونه خودمون هستیم و با خیال راحت با لپ‌تاپ مشغول کار شدیم و از غذا لذت بردیم.

یه نکته جذاب دیگه این بود که دقیقا رو‌به‌روی جایی بشینی که کولر اونجا باشه و مجبور نباشی تو گرمای تابستون مدام خودت رو باد بزنی و از غذا لذت نبری. قیمت غذایی که سفارش دادیم به همراه سرویس چایی بعد از غذا حدود ۹۰ تومن شد که برای اون ساعت موندن ما تو رستوران و غذا به نظرم خوب بود. باید بگم که نون و نمک رو حتما سر بزنید و از بودن در اون فضای قدیمی لذت ببرید و ساعاتی رو با اون حال و هوا سر کنید.

 

حرف آخر: اگر صاحب کافه یا رستوارن هستید و می‌خواید کافه یا رستورانتان در وینوک معرفی بشه وارد این لینکبشین و رستوران خودتون رو ثبت کنید.
مقالات بیشتر:

برنامه‌های کافه رو‌به‌رو

کافه کباب هیوا رستوران برتر از دید وبسایت گردشگری مشهور دنیا

معرفی سام کافه شهرک غرب

رستوران هفت خوان همانند نگینی در شیراز

رستوران باغچه تجریش

 

فرزانه علی‌نقی

فرزانه علی‌نقی کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. . اصولا آدمی هستم که دوست دارم در هر شاخه ای تجربه ای کسب کنم. همچنین علاقه زیادی به سفر، هنر، آشپزی، عکاسی و ورزش دارم.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های علامت گذاری شده با * را باید تکمیل نمایید.



 

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای وبسایت vinok (وینوک) محفوظ است.

عضویت در خبرنامه وینوک

در خبرنامه وینوک عضو شوید و آخرین مطالب وینوک را در ایمیل خود بخوانید