۱۳ خوراکی که برای دوری از سرطان نباید خورد

رژیم غذایی بیش از سایز کمر بر روی تاثیر دارد. مصرف مرتب یک یا چند نوع از این غذاهایی که در این مقاله درباره آنها خواهیم گفت ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همراه وینوک باشید تا با این خوراکی‌ها آشنا شوید.


 

خوراکی‌های فرآوری شده

مدت‌ها است می‌دانیم که خوراکی‌های فرآوری شده با میزان قند، سدیم، چربی‌های اشباع شده و مواد شیمیایی اضافه می‌توانند عوارضی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی داشته باشند… اما سرطان چطور؟

براساس یک تحقیق توسط محققان فرانسوی و برزیلی، افزایش ۱۰ درصدی مصرف خوراکی‌های با قدرت فوق العاده فرآوری ۱۲ درصد خطر ابتلا به انواع سرطان و ۱۱ درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش داده است. بنابراین، چه خوراکی‌هایی به عنوان خوراکی‌های فرآوری شده شناخته می‌شوند؟

چیزهایی مانند نان‌هایی که به صورت انبوه تولید می‌شوند و محصولات پخته شده، نوشابه، نودل و سوپ فوری، تنقلات شور و شیرینی و ناگت مرغ جز این دسته از خوراکی‌ها محسوب می‌شوند. غذاهای کمتر فرآوری شده مانند ماکارونی، سبزیجات کنسرو شده و نان تازه پخته شده به نظر نمی‌رسد که خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

 

سیب زمینی سرخ شده

این سیب زمینی که تا این سرخ شدند که کاملا قهوه‌ای شدند ممکن است خیلی عالی نباشند و در واقع ممکن است سرطان زا باشند. براساس ‌مطالعه‌ای از آژانس استانداردهای غذایی انگلستان (FSA)، مقصر این موضوع آکریل آمید، یک ماده شیمیایی است که وقتی غذاهای نشاسته‌ای در دمای بالا پخته می‌شوند تولید می‌شود.

هر چند که این رنگ قهوه‌ای و برشته سیب زمینی سرخ و پخته شده به ظاهر طبیعی و مطلوب می‌آید، اما ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و احتمالا بر سیستم عصبی و تولید مثل اثر بگذارد. سیب زمینی بیش از حد سرخ شده و چیپسی شده دارای بالاترین مقدار سموم هستند و همچنین نان بیش از حد سرخ شده نیز ذارای مشکل است.

برای محدود کردن ایجاد و مصرف آکریل آمید، FSA توصیه می‌کند که نشاسته‌های پخته شده را تا به اندازه یه رنگ طلایی روشن برسانید و نگذارید به رنگ قهوه‌ای تیره برسد.

 

الکل

در برخی از آمارها آمده است که نوشیدن تنها یک نوشیدنی الکلی در روز می‌تواند ۵ درصد خطر ابتلا به سرطان سینه، ۱۷ درصد خطر ابتلا به سرطان دهان رحم و ۳۰ درصد خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. به گفته انجمن تومور شناسی آمریکا (ASCO)، با افزایش میزان نوشیدن الکل این تعداد به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد و کسانی که بیش از چهار نوشیدنی در روز می‌نوشند، پنج برابر خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف گلو را تجربه می‌کنند.

ASCO همچنین یادآور می‌شود که حدود ۵ درصد از سرطان‌های جدید و ۶ درصد مرگ و میرهای سرطانی در سراسر جهان به طور مستقیم می‌تواند به مصرف الکل مرتبط باشد. بنابراین ممکن است بخواهید که لیوان بعدی را کنار بگذارید و به طور کلی نوشیدن کوکتل‌ها را قطع کنید. 

 

بیکن

بله بیکن خوشمزه است، اما خوردن بیش از حد آن می‌تواند خطرناک باشد. این امر برای سایر گوشت‌های فرآوری شده مانند هات داگ، سوسیس، ژامبون و گوشت اغذیه فروشی‌ها نیز صدق می‌کند. سازمان بهداشت جهانی پس از بازبینی بیش از ۸۰۰ تحقیق علمی، گوشت‌هایی را سرطان زا اعلام کرد که نمک سود شده باشند، مخمر داشته باشند یا دودی شوند.

خوردن هر روز ۵۰ گرم یا معادل چهار نوار بیکن یا یک هات داگ خطر ابتلا به سرطان روده را ۱۸ درصد افزایش می‌دهد. مطالعه دیگری از موسسه تحقیقات سرطان آمریکا و صندوق تحقیقات جهانی سرطان خطر مشابه را برای سرطان معده نیز پیدا کرد. راه حل چیست؟ اگر می‌خواهید از محصولات گوشتی گاه به گاه لذت ببرید، مشکلی نیست اما مطمئن شوید که فقط گاه به گاه است و افراط نمی‌کنید.

 

گوشت نیم سوز شده

باربیکیو ممکن است یک سنت دوست داشتنی در تابستان باشد، اما گوشت قرمز باربیکیو شده در واقع می‌تواند به DNA شما آسیب برساند. طبق گفته موسسه ملی سرطان، پختن گوشت در دمای بالا بر روی یک شعله باز یا سرخ کردن، دو ماده شیمیایی را ایجاد می‌کند که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و تولید آمین‌های هتروسیکلیک (HCAs) و هیدروکربن آروماتیک (PAH ها) کند. این فقط گوشت قرمز نیست که در این حالت پخت این تاثیر را می‌گذارد؛

مرغ نیز با این مدل پخته شدن نیز به همان اندازه خطر دارد. بزرگی این خطر چقدر است؟ مطالعه‌ای نشان داده است که خوردن مداوم گوشت‌ باربیکیو شده خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را ۶۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که در تحقیق دیگری نشان می‌دهد که تقریبا خطر سرطان سینه در زنان را دو برابر می‌کند.

 

گوشت قرمز

مهم نیست که چگونه آن را طبخ کنید، خوردن گوشت قرمز ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. خوردن گوشت قرمز با سرطان لوزالمعده، روده و معده مرتبط است و سازمان بهداشت جهانی در گزارش سال ۲۰۱۵ خود آن را به عنوان «احتمالات سرطان زایی» نامگذاری کرده است که همچنین در گزارش خود از گوشت فرآوری شده نیز یاد کرده است.

علاوه بر این، محققان دانشگاه لیدز که بر روی بیش از ۳۲،۰۰۰ زن بیش از ۱۷ سال مطالعه کرده‌اند، دریافتند که کسانی که مرتب در غذاهای خود از گوشت قرمز استفاده می‌کنند، میزان بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ (منطقه‌ای که مدفوع در آن ذخیره می‌شود) را دارند که نسبت به کسانی که به رژیم غذایی بدون گوشت قرمز را دارند بیشت راست.

با اینکه این مطالعه دلیلی برای این موضوع نداشت محققان دیگری مدفوع مردان و زنان مصرف کننده رژیم غذایی بالا را بررسی کردند و در افرادی که یمزان بالایی گوشت قرمز مصرف می‌کردند سطح بالایی از ترکیبات نیتروسو (NOCs) را مشاهده کردند که به طور بالقوه مواد شیمیایی هستند که باعث سرطان می‌شوند.

 

شیرینی، نان سفید و برنج سفید

به گفته محققان مرکز MD Cancer Center دانشگاه تگزاس، حتی اگر شما هرگز سیگار نکشید، داشتن یک رژیم غذایی غنی از گلوکز ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را ۴۹ درصد افزایش دهد.

به گفته محققان، خوردن غذاهای دارای گلوکز بالا به سرعت قند خون شما را افزایش می‌دهند و فاکتورهای رشد مانند انسولین را افزایش می‌دهد که با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط است. مجبور نیستید تا از تمام کربوهیدرات‌ها دوری کنید. گزینه‌های دارای گلوکز پایین مانند نان ۱۰۰٪ گندمی و یا نان‌ها گرد درست شده از جو دو سر را انتخاب کنید.

 

قهوه بسیار داغ

دانشمندان سازمان آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی می‌گویند قهوه خود سرطان زا نیست، اما آنها این نکته را اضافه می‌کنند که نوشیدن قهوه (یا چای) در دمای بسیار بالا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. این به این معنا نیست که نوشیدن چیزی با دمای بالا باعث ایجاد نوعی ترکیبات سرطانزا می‌شود.

معنای آن این است که نوشیدن همیشگی نوشیدنی داغ و عبپر دادن آن از گلو به رشد تومور منجر شود. با توجه به مطالعه دیگری که در Annals of Internal Medicine منتشر شده است که به مصرف کنندگان چای نگاهی انداخته است، در این مطالعه گفته شده است که اگر شما غیر از نوشیدن نوشیدنی به صورت داغ همچنین بیش از حد سیگار می‌کشید و الکل مصرف می‌کنید، خطر ابتلا به سرطان را پنج برابر افزایش می‌دهید.

بنابراین نوشیدنی انتخابی خود را کمی قبل از نوشیدن بگذارید بماند تا خنک شود.

 

شیرینی‌ها

داشتن رژیم غذایی بدون قند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. مطالعه‌ای نشان داده است که زنانی که بیش از حد شیرینی مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. با افزایش گلوکز و انسولین، سطوح استروژن افزایش می‌یابد و به طور بالقوه می‌تواند به سرطان سینه منجر شود.

مطالعه دیگری که در مجله Nature Communications منتشر شده است، نشان می‌دهد که قند باعث رشد تومور می‌شود. سلول‌های سرطانی برای رشد نیاز به انرژی زیادی دارند که این میزان از سلول‌های معمولی بیشتر است بنابراین مصرف قند بالا باعث تغذیه آن‌ها می‌شود.

 

فرآورده‌های لبنی

آقایون، این یکی مشخصا برای شما است. مصرف بیش از حد لبنیات ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. اگر چه شیر بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است، اما بستنی، پنیر و دیگر محصولات مبتنی بر شیر نیز ممکن است مشکل‌ساز باشند.

به گفته Healthline، برخی محققان معتقدند که ارتباط قوی بین مصرف شیر و سرطان پروستات ممکن است به دلیل چربی شیر، کلسیم و محتوای هورمونی باشد، در حالی که برخی دیگر معتقدند که شیر خوراکی می‌تواند سطح ویتامین D و تستوسترون را تغییر دهد.

یک تحقیق سال ۲۰۱۶ سرطان مرتبط با لبنیات را بی حل گذاشت، اما اگر شما در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستید یا در حال حاضر به آن مبتلا هستید، با پزشک خود درباره رژیم غذایی خود صحبت کنید.

 

ذرت بو داده در مایکروویو

در مورد این مورد این پاپ کورن نیست که مشکل‌ساز می‌شود. در واقع این کیسه پاپ کورن است که داخل آن حاوی یک ماده شیمیایی است که از چسبیدن ذرت‌ها به کیسه جلوگیری می‌کند.

همانطور که کیسه گرم می‌شود، پوشش آن تجزیه می‌شود و اسید پرفلووروکاتانیک تولید می‌شود که به افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های کبد و پروستات مرتبط است. برای جلوگیری از تولید این ماده شیمیایی، پاپ کورن را خودتان و خارج از مایکروویو تهیه کنید.

 

چربی‌های اشباع شده

در حالی که مطالعات گذشته ارتباط بین کلسترول و سرطان روده بزرگ را نشان می‌دهد، اما محققان تا به حال مکانیزم دقیق آن را درک نکرده‌اند. محققان UCLA که کلسترول را در موش آزمایش کردند، دریافتند که سطح بالای کلسترول تکثیر سلول‌های بنیادی روده‌ای (ISCs) را افزایش می‌دهد که به نوبه خود باعث رشد بافت روده می‌شود و همچنین رشد سلول‌های تومور را افزایش می‌دهد و موجب رشد سریع آنها می‌شود .

در حالی که تحقیقات گذشته به این نتیجه رسیده‌اند که یک رژیم غذایی با چربی اشباع شده ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطا‌ ها از جمله ریه، سینه و پروستات را افزایش دهد، تفکر تازه‌تر این است که بیشترین منبع چربی در رژیم‌های غذایی جلوگیری از چاقی است.

 

نوشابه

بر طبق تحقیق محققان استرالیایی، فقط مصرف یک نوع نوشیدنی مانند نوشابه به صورت مداوم و هر روز خطر ابتلا به سرطان از جمله کبد، پروستات، تخمدان و کیسه صفرا را افزایش می‌دهد. در این مطالعه، چاقی و سایر ملاحظات وزن به عنوان عامل افزایش احتمال ابتلا به سرطان مشخص نشده است و فقط نوشیدن نوشیدنی‌های با میزان قند بالا به عنوان فاکتور اصلی مشخص شده است.

فکر نکنید که با انتخاب رژیم غذایی بدون سودا در امان هستید. مطالعات پیشین نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی منجر به چاقی، سکته مغزی، و التهاب می‌شوند و همچنین با سرطان نیز ارتباط دارند. 

منبع: rd

 

مقالات بیشتر:

آشنایی با انواع سرطان ها (قسمت اول)

آشنایی با انواع سرطان ها (قسمت دوم)

۱۰ دلیل برای ترک سیگار

کاهش فشار خون با شکلات تلخ

درباره کوکائین

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های علامت گذاری شده با * را باید تکمیل نمایید.



۱۳۹۵. تمامی حقوق برای وبسایت vinok (وینوک) محفوظ است.

عضویت در خبرنامه وینوک

در خبرنامه وینوک عضو شوید و آخرین مطالب وینوک را در ایمیل خود بخوانید