۸ حقیقت تکان دهنده درباره موادغذایی که باورش سخت است

محصولات غذایی که از فروشگاه‌ها خریداری می‌کنید، اغلب شامل مواد افزودنی است. ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا حقایق پنهان درباره مواد غذایی محبوب را پیدا کنیم.


 

اطلاعاتی که در این مقاله ارائه می‌کنیم به این معنی نیست که هرگز نباید این محصولات را بخورید، اما نشان می‌دهد که ما باید میزان مصرف آنها را کنترل کنیم. این موضوع مخصوصا در مورد کودکان مهم است. برای دریافت بهترین مشاوره برای انتخاب مواد غذایی، تا پایان این مقاله را بخوانید.

 

۸- کچاپ

کنسانتره در اینجا پوره‌ای است که شامل گوجه فرنگی و ذرت می‌شود. مقدار گوجه فرنگی در کنسانتره بستگی به کیفیت سس گوجه فرنگی دارد و بین ۶ تا ۱۰ درصد متفاوت است. وقتی کچاپ ساخته می‌شود، شربت ذرت اغلب اضافه می‌شود، که به نگه‌داری طولانی مدت آن کمک می کند و سس را غلیظ و چسبناک می‌کند.

۷- کانی کاما

گوشت (سوریمی) مورد استفاده در کانی کاما (ظاهر، رنگ و مزهٔ کانی کاما کاملاً به خرچنگ شباهت دارد اما در واقع یکی از فرآورده‌های غذایی است که از گوشت ماهی تهیه می‌شود) از انواع ماهی‌های ارزان قیمت است. ابتدا ماهی‌ها را فیله می‌کنند و بعد بوی بد آن را از بین می‌برند و سپس آن را چرخ می‌کنند. مواد تشکیل دهنده دیگر کانی کاما نمک، شکر، پروتئین سویا، روغن گیاهی، رنگ غذایی و مواد افزودنی است.
کانی کاما را در بسته‌های کاغذی هنگامی که خم شده هستند گاز نزنید. اگر به راحتی خم شوند و بشکنند، این نشان دهنده وجود مقدار زیادی ذرت است و در واقع ماهی کمتری در آن وجود دارد.

۶- چیپس سیب زمینی

چیپس‌های سیب زمینی اغلب از سیب زمینی‌های مانده درست می‌شوند تا سیب زمینی‌های تازه. در روند پخت چیپس ابتدا آرد برنج یا ذرت  به سیب زمینی‌ها اضافه می‌شود.

آکریل آمید، ماده سرطان زا، در طول فرآیند پخت چیپس سیب زمینی، روی مواد پخش می‌شود. بعضی از شرکت‌های معتبر چیپس سیب زمینی مقادیر زیادی از این ماده شیمیایی استفاده می‌کنند که بیش از میزان ایمنی (۰٫۲ میکروگرم در کیلوگرم) به میزان ۱۰۰۰ درصد بیشتر از حد طبیعی است.
چیپس‌های سیب زمینی که در آن از سیب زمینی تازه استفاده شده روغن بیشتری مصرف می‌کنند در حالی که آنهایی که از سیب زمینی مانده استفاده می‌کنند سیب زمینی را سرخ نمی‌کنند بلکه می‌پزند.

۵- کورن‌فلکس

علاوه بر مواد تشکیل دهنده که در عکس ذکر شده، برخی از شرکت‌های سازنده کورن فلکس از روغن نخل نیز استفاده می‌کنند. علاوه بر این، شربت ذرت نیز در بسیاری از آنها یافت می‌شود. این شربت حاوی مقدار زیادی فروکتوز است – واقعیتی که در جعبه ذکر نشده است.
به علت وجود قند و مقادیر زیادی از ذرت، متخصصان توصیه نمی‌کنند که بچه‌ها کورن فلکس را هر روز برای صبحانه بخورند. این محصول حاوی مقدار زیادی شکر است.

۴- ماست میوه‌ای

علاوه بر خود میوه، که مقدار آن بین ۱ تا ۵ درصد متغیر است، ماست میوه‌ای حاوی آرد ذرت، قند، اسانس‌های مصنوعی، رنگ خوراکی ومواد اسیدی تعدیل کننده است. از آرد ذرت، ژلاتین، تعدیل کننده سدیم و صمغ به عنوان تثبیت کننده در این ماده غذایی استفاده می‌شوند.
بهترین نوع ماست آنی است که حاوی شیر و باکتری‌های سالم (مقدار بیفیدوباکتریوم و باکتری لاکتیک اسید باید نشان داده شود.) باشد. وجود خامه و دوغ نیز در مواد تشکیل دهنده ماست قابل قبول است.

۳- شکلات نوتلا

روغن گیاهی، بیشتر روغن پالم، در تولید این شکلات استفاده می‌شود. سایر مواد تشکیل دهنده نوتلا وانیل، ماده امولسیون کننده، غلظت دهنده و اسانس‌های مصنوعی هستند.
اگر نوتلایی که در آن لایه سفیدی وجود داشت خریداری نکنید، زیرا احتمالا روغن پالم موجود در آن بیشتر و میزان کاکائو آن کمتر است. تولید کننده پیشرو در تولید شکلات صبحانه در جهان توصیه می‌کنند که بیش از ۲ قاشق چای خوری در روز شکلات صبحانه مصرف نکنید.

۲- شکلات سفید

شکلات فقط باید حاوی کره کاکائو باشد، اما در شکلات سفید اغلب آن را با روغن پالم، روغن نارگیل و کره شیا رقیق می‌کنند. دیگر مواد تشکیل دهنده آن امولسیون ها (اغلب، لسیتین)، اسانس‌هاس مصنوعی، طعم دهنده‌ها و مواد افزودنی است.
شکلات با کیفیت بالا باید شکننده و ترد باشد و وقتی آن را خرد میکنی به قطعات زیادی تبدیل شود در صورتی که وجود روغن در شکلات سفید از ترد بودن آن جلوگیری می‌کند.

۱- شیر با غلظت بالا

شیر غلیظ شده بوسیله تبخیر مایع مشتق شده از شیر ساخته می‌شود (می تواند حدود ۱٫۵ لیتر شیر غلیظ شده بدهد). که فقط حاوی چربی لبنیات است. تولید کنندگان اغلب مقدار شیر موجود در آن را کاهش می‌دهند و از چربی‌های گیاهی و غلظت دهنده‌ها برای رسیدن به مایعی چرب و غلیظ استفاده می کنند.
اگر بر روی این محصولات نوشته شده “لبنیات حاوی قند”، نشان دهنده این است که آن محصول به روش بالا فرآوری شده است.

 

توصیه‌های عمومی برای انتخاب مواد غذایی سالم

قاعده کلی: محصولاتی که مواد تشکیل دهنده کمتری دارند سالم‌تر هستند. سعی کنید به یاد داشته باشید که مواد افزودنی محصولی ناسالم بوجود می‌آورد. 

توجه داشته باشید که نام‌هایی که شبیه به برندهای مشهور هستند، از استانداردهای تولید مواد غذایی پیروی نمی‌کنند. در برخی کشورها، شرکت‌ها برای خود استانداری تعریف می‌کنند، که ممکن است با قوانین ملی تفاوت داشته باشد.

میزان شکر در محصولات را بررسی کنید. در برخی محصولات ممکن است با عنوان “شربت”، “شهد”، “گلوکز”، “سوربوز” آورده شود. همچنین برای تشخیص وجود مواد افزودنی بر روی بسته بندی مواد غذایی به E967 ، E954 و هر ماده‌ای که با “E9” آغاز می شود توجه کنید.

منبع: brightside


مقالات بیشتر:

کدام مواد غذایی تاریخ انقضا ندارند؟

حقایقی جالب درباره مواد غذایی که تا به امروز نشنیده‌اید

۱۲ ماده غذایی که باید آنها را اورگانیک مصرف کرد

رازهایی که کارکنان رستوران‌های فست فودی نمیخواهند بدانید

اسراری که صنعت غذا نمی‌خواهد از آنها باخبر شوید

فرزانه علی‌نقی

فرزانه علی‌نقی کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. . اصولا آدمی هستم که دوست دارم در هر شاخه ای تجربه ای کسب کنم. همچنین علاقه زیادی به سفر، هنر، آشپزی، عکاسی و ورزش دارم.


2 comments

  • امیر

    ۱۳۹۶-۰۵-۲۰ از ۱۳:۴۴

    من فکر میکردم نوتلا کلا کاکائو عه…

    پاسخ

  • ziba

    ۱۳۹۶-۰۵-۲۰ از ۱۳:۵۰

    واقعا مقاله جالب و مفیدی بود..لایک داشت واقعا

    پاسخ

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های علامت گذاری شده با * را باید تکمیل نمایید.



 

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای وبسایت vinok (وینوک) محفوظ است.

عضویت در خبرنامه وینوک

در خبرنامه وینوک عضو شوید و آخرین مطالب وینوک را در ایمیل خود بخوانید